Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tlumiče Sachs - je to originál??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jj
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jj »

Zdravím Vás.

Má někdo zkušenosti s tlumiči SACHS? Dokáže mi někdo říct, jak poznám originální SACHS? Podle čeho? Mám podezření, že jsem natrefil na nějaké šméčko. :-( Test tlumičů ukázal 1%, Houpe se to jak kdyby tam tlumič nebyl, jak kdyby to bylo jen na pružinách. :-(

Pár fotek:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Na první pohled to vypadá jako origo... test na 1% je teda dost divnej tvl :(
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
jj
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jj »

Ano test 1%. Měnil jsem i přední, ty vypadaj OK 75%. Je mi jasný, že nové tlumiče nemůžou bejt na 100%, a ještě si sednou, ale aby se zadek houpal jak starej kočár na pružinách... to je prostě divné.

Stačí se opřít o nakládací prostor kufru a auto se jak ten kočár rozhoupe. Ne že by se jen jednou zhoupnul..., ale několikrát... prostě opravdu jak by to bylo jen na pružinách. :-(
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Thomeeno23 »

Může to být originál. Věci už nejsou takové jaké bývaly a dnes ani kvalitní značka neznamená kvalitu. Například kayaba zadní sportovní tlumič mi vydržel ani ne rok, po necelým roce na dovolené prostě praskl a vytekl. Na tlumiči vyraženo made in japan a kyb takže asi originál. Pod autem koláč oleje a tlumič byl KO.. Přitom jsem s ním díru pokud vím nevymetl..Nakonec uznáno na reklamaci. Ani originál díly od BMW nejsou co bývaly. Nedávno jsem kupoval nové podběhy přímo z BMW protože ten originál plast je takovej hezky gumovej a jen tak nepraskne. Dostal jsem prachsprostej tvrdej čínskej plast, na pytel odlitej, na povrchu mapy z formy a otřepy jak blázen 8O
jj
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jj »

Jo, tak jasně, stát se může, špatná série, zrovna se začal používat nějakej novej materiál uvnitř, těsnění... cokoliv.. a na světě je špatná série. Ale u takovejch značek, jako je Sachs, mě potom překvapuje kam se poděla ta Německá preciznost a poctivá výstupní kontrola?
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Thomeeno23 »

Řekl bych že se poděla do P....eněz :lol:
pavproch

#7 Příspěvek od pavproch »

vím o borcovi, co s úplně novým kchárem (konzern, najeto pár stovek km) byl na třepačce v STK a změřili mu tlumiče 25-35%.... přičemž auto se chovalo naprosto normálně, prostě jako nové... takže tomu měření je třeba moc nevěřit..

btw, sem v lednu dával na 3er nové přední OEM BMW (teda prý... ale vypadaly jako origo, aji obal) a po cca 30tis km jsou (skoro) na odpis - předek se už zase houpe ... třepačka ukazuje 38/39%...
jj
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jj »

No, u mě je největší průser v tom, že to cítím a vidím i bez třepačky, na rozhoupání suta stačí dva prsty na ruce a opřít se o zadní nárazník... a houpe se to několikrát.
jj
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jj »

Problém vyřešen.

Idiot co mi montoval tlumiče, jaksi pozapomněl na díl č. 4, Support Cup. Tím pádem při projetí první nerovnosti se mi urvalo horní uložení, spodní a horní díl a vesele si tyč tlumiče lítala volně v kufru pod deklem.

Obrázek
martas11

#10 Příspěvek od martas11 »

Dobrej mechoš :roll:
By jsi měl požadovat kompenzaci :wink:
Odpovědět