Má někdo zkušenosti s tlumiči SACHS? Dokáže mi někdo říct, jak poznám originální SACHS? Podle čeho? Mám podezření, že jsem natrefil na nějaké šméčko. Test tlumičů ukázal 1%, Houpe se to jak kdyby tam tlumič nebyl, jak kdyby to bylo jen na pružinách.
Ano test 1%. Měnil jsem i přední, ty vypadaj OK 75%. Je mi jasný, že nové tlumiče nemůžou bejt na 100%, a ještě si sednou, ale aby se zadek houpal jak starej kočár na pružinách... to je prostě divné.
Stačí se opřít o nakládací prostor kufru a auto se jak ten kočár rozhoupe. Ne že by se jen jednou zhoupnul..., ale několikrát... prostě opravdu jak by to bylo jen na pružinách.
Může to být originál. Věci už nejsou takové jaké bývaly a dnes ani kvalitní značka neznamená kvalitu. Například kayaba zadní sportovní tlumič mi vydržel ani ne rok, po necelým roce na dovolené prostě praskl a vytekl. Na tlumiči vyraženo made in japan a kyb takže asi originál. Pod autem koláč oleje a tlumič byl KO.. Přitom jsem s ním díru pokud vím nevymetl..Nakonec uznáno na reklamaci. Ani originál díly od BMW nejsou co bývaly. Nedávno jsem kupoval nové podběhy přímo z BMW protože ten originál plast je takovej hezky gumovej a jen tak nepraskne. Dostal jsem prachsprostej tvrdej čínskej plast, na pytel odlitej, na povrchu mapy z formy a otřepy jak blázen
Jo, tak jasně, stát se může, špatná série, zrovna se začal používat nějakej novej materiál uvnitř, těsnění... cokoliv.. a na světě je špatná série. Ale u takovejch značek, jako je Sachs, mě potom překvapuje kam se poděla ta Německá preciznost a poctivá výstupní kontrola?
vím o borcovi, co s úplně novým kchárem (konzern, najeto pár stovek km) byl na třepačce v STK a změřili mu tlumiče 25-35%.... přičemž auto se chovalo naprosto normálně, prostě jako nové... takže tomu měření je třeba moc nevěřit..
btw, sem v lednu dával na 3er nové přední OEM BMW (teda prý... ale vypadaly jako origo, aji obal) a po cca 30tis km jsou (skoro) na odpis - předek se už zase houpe ... třepačka ukazuje 38/39%...
No, u mě je největší průser v tom, že to cítím a vidím i bez třepačky, na rozhoupání suta stačí dva prsty na ruce a opřít se o zadní nárazník... a houpe se to několikrát.
Idiot co mi montoval tlumiče, jaksi pozapomněl na díl č. 4, Support Cup. Tím pádem při projetí první nerovnosti se mi urvalo horní uložení, spodní a horní díl a vesele si tyč tlumiče lítala volně v kufru pod deklem.