Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak sem si sel nechat opravit brzdy v ATU

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
meme

#21 Příspěvek od meme »

teda to co jsem napsala o pár příspěvků vejš je nesmysl ty dveře na reklamaci samozřejmě byly zkusila jsem se o to hádat ale nedotáhla jsem to do konce ale řešila jsem s nima prioritně jinou věc kdy mi při výměně nárazníku poškodili světlo což jsem se spožděním neměla šanci uhádat a bylo prasklé čelní vyhřívaný sklo .. co si myslim je že na tyto věci by se jim měla vztahovat nějaká pojistka takže nechápu proč kolem toho dělají tolik povyku .. stejně tak jak nechápu co mají z toho že zákazníka odradí hned po svym prvnim zásadu do toho auta
Lafry
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Lafry »

Honza-net píše:Já pro změnu s ATU žádný problém. Drobnou závadu, o které jsem jim ani neříkal sami od sebe opravili (zdarma) a ještě pár doporučení, co je na autě horší co bude kdy chtít vyměnit..

ja ti to reknu takhle. byl sem v A.T.U. 4krat. Poprve sem si tam koupil radio. to bylo uplne naho.no. Tak sem ho reklamoval a stejny problem. Tak sem prisel a dal jim ho do ruky a jete vytahl 700 a koupil sem si radsi jiny. to zatim hraje. po 2 sem tam sel se steracema, ty jeste drzi. Po 3sem sel sestelovat svetla, mozna to byl zacatecnik,ale bylo to skoro horsi nez pred tim. A po 4 sem tam byl ted a dokazali poskodit lak, rozstelovat svetla a neco ulomit v kufru a samozrejme prace nahovno. Ja nevim jestli si vzdy u opravy, ale ja sem jednou nebyl a takhle to dopadlo. radsi si ten mechanik poslouchal CD a utahl jen lanka, pak se koukal na motor a podival se na svetla a nehoraazne je rozhazel. A to jeste nemluvim o jejich jednani. Prisel sem tam v pondeli odpoledne cca 4hodiny, rekli mi, ze me ted nevemou at prijedu druhy den, tak prijedu druhy den v 11hod dopoledne, prej ze nemaj misto at prijedu druhy den, no a tak sem prijel dalsi den a oni, ze je to na cely den, ze si ho tu nechaj a pak mi zavolaj. no a dal uz to znas z prvniho komentare.
brta
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od brta »

Každý by mohl k výše uvedeným problémům také přesně napsat, kde a s kým je měl. To je pro firmu "nejlepší reklama" a když to pak člověk uslyší ze dvou, tří stran, určitě tam nepojede a dobře jim tak!!
castro
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od castro »

tak už aby tu byl ten "blacklist" o kterem jsme se bavili...

Co jsem to tak pročetl, jsem nas*anej za vás za všechny..

Opravdu, raději si všechno dělat sám (klidně venku na parkovišti), a co neumim se zkoušim naučit. Je to jistota.
Tyhle lidi jsou fakt neskutečný s*áči.. chce se mi :savle:

Ale člověka to trochu vyškolí, já už jsem skeptickej i ke "známím". Raději všechno překontrolovat.

Mě po pár ťukancích při parkování nemehel už přestalo bavil narovnávat a kupovat nové ledvinky tak jsem si řekl DOST! Od teď už budou platit!
Jakejkoliv škrábanec jsem od té doby řešil pojišťovnou, už žádný ... "mno to nic není" 10 takových kr*plů do roka a máte z toho hnusnej odřenej vrak.
Musím říct že spousta věcí se dá ...... až se ti sem podíva pojištovna, tak bude jenom ráda---edit by admin

Je to sice trochu z jiného soudku ale jsem alergickej na lidi co mi kurví auto, takže NE*RAT SE S NIMA!!!! peace ;-)
Martinéz

#25 Příspěvek od Martinéz »

ja taky atu vzdy max spokojenost.. treba sem si tam koupil spray na pryze kde psali, ze je i na pneu, ale na pneu ocividne nebyl ani podle origo obalu.. no nic, na parkaci sem toho pulku vystrikal a bylo to fakt napicu, tak sem se vratil a oni mi dali vybrat zadarmo jinej..

..jinak resim ted z pojisteni celni sklo a uz jsem byl objednanej tam. pak me trklo, proc to nezkusit v bychlovi.. tak bychl me ceka za tyden s novym sklem a listama atd a vse zaplati pojistovna. kdyz to tu tak ctu, mozna je dobre, ze jezdim jen na olej tam. a vlastne kdyz tak vzpominam, kdyz jsem tam prisel se svyma certve vylestenyma bbs ze chci vymenit ventilky za chromovy, ten dedek pri sundavani gum co dotyk toho "svlikace", to ryha v limci.. no vic zoufalej jsem jeste nikdy nebyl pri pohledu jak to prasi. ty kola jsem jeste ani nezkusil na aute. mistr rekl, at pockam do druheho dne, ze prijde frajer a skutecne... frajer to zvladl bez zavahani a jeste vylestil to, co dedek zprznil.. 8)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Pivson »

Jo jo není nad to když si to člověk může udělat sám. Popř má mechanika na kterého je prostě spoleh.

Když už musím auto dát někam kde zůstane, tak z něj vyndám vše i radio. Člověk se poučí a podruhé nechce
Honza-net
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Honza-net »

ATU jsem chválil, teď už moc ne, nechával jsem si měnit nějaký silentbloky a brzdovou kapalinu a oni mi nevrátili víčko od nádržky na brzdovku.. Respektive třeba jen nasadili a ono upadlo.. :(
pozisss

#28 Příspěvek od pozisss »

Jeden servis u mě Ve velké Bíteši mi měnil olej, kterej jsem koupil za dva litry + servokapalinu - taky moji. Když jsem dojel domu, tak jsem zjistil, že olej je jen nějaka jina vyjetá sračka a servokapalina je černá jak bota... Oil si jenom přelili do svýho obalu a kapalini jakbysmet.. čů**ci!! :mad: S tou výlohou dík za radu, jedu tam večer :x
R6

#29 Příspěvek od R6 »

Tak jsem dnes byl také navštívit ATU na Chodově v Praze. Objednal jsem se na výměnu brzdovky. Předběžná cena byla cca 550kč (asi bez dph) (práce + jejich náplň, což je cca 640 včetně daně). Ptal jsem se zda mi tam mohou dát brzdovku Castrol. Ten prý nemají. Ok... koupil jsem jí a přivezl jsem. Jaké bylo ovšem mé překvapení, když mi naúčtovali 900 ...jen práce...bez materiálu..... Sice jsem jim říkal, ať mi naúčtují více za práci, když mam vlastní náplň.... ale tohle jsem opravdu nečekal.. :D Přiměřené by mi přišla právě ta cena 640 ..... a protože jsem hodne principielně založený člověk.... ATU již nikdy.. 8) Pokud nedovedou zákazníkovi zajistit náplně jaké požaduje..... a následně si pak přirazí 200% za práci když si přivezete vlastní... to neberu.
jarda

#30 Příspěvek od jarda »

Je to děs, ale aspoň Ti to i s přivezeným materiálem udělali. Mě minule jeden servisák poslal do prdele s tím, že to je jako přijít do restaurace a jíst tam vlastní jídlo. Odpověděl jsem mu, že v restauraci neplatím za to, že tam sedím a odjel jsem ke konkurenci...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Tompo

#31 Příspěvek od Tompo »

Já tohle prostě nechápu, co je tak těžkého držet se zásady zákazník můj pán... Máme malý servis (3hevery) a takhle kdyby jsme se chovali, tak to můžeme rovnou zabalit... Je to smutný. Lidi pak choděj a koukaj na servisi jak na bandu hovad a nemehel. Stát se může cokoliv - kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale je potřeba se k tomu náležitě postavit... 8)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#32 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

jarda píše:Je to děs, ale aspoň Ti to i s přivezeným materiálem udělali. Mě minule jeden servisák poslal do prdele s tím, že to je jako přijít do restaurace a jíst tam vlastní jídlo. Odpověděl jsem mu, že v restauraci neplatím za to, že tam sedím a odjel jsem ke konkurenci...

Zřejmě jsi to špatně pochopil, je to jako kdyby sis přinesl vlastní suroviny, aby ti z toho kuchař uvařil jídlo. Je pravda, že to tak taky dělám, když bylo ještě auto v záruce, tak jsem jezdil do autorizáku a vozil si tam vlastní olej, protože za 5W-30 mně tam účtovali víc, než já kupoval 0W-30. Při 8,5 litrech tam byl rozdíl okolo dvojky. Teď jezdím ke známýmu, díly si tam vozím svoje z BMW, v podstatě tam neplatím ani práci, vždy to nějak vybártrujem. Ale chápu, že pokud si přiveze někdo sračky z AK, tak za to servis nechce držet záruku a buď ty díly odmítne nebo naúčtuje přirážku
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
zlatas

#33 Příspěvek od zlatas »

já servisuju auto přímo v bmw a nikdy neměli problém s tím,že jsem si přivezl svůj materiál..cena za práci zůstala vždy stejná..
jarda

#34 Příspěvek od jarda »

Vlasta píše:je to jako kdyby sis přinesl vlastní suroviny, aby ti z toho kuchař uvařil jídlo

To je trochu lepší, ale pořád to nesedí, protože kuchař mi neúčtuje dle ceníku zvlášť za práci a za suroviny, což servis ano. Krom toho nešlo o to abych ušetřil, ale o to, že jsem chtěl použít kvalitnější díly než nabízeli oni. Vyhovovala mi jejich poloha a otevírací doba...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
nws

#35 Příspěvek od nws »

Lafry píše:
ja ti to reknu takhle. byl sem v A.T.U. 4krat. Poprve sem si tam koupil radio. to bylo uplne naho.no. Tak sem ho reklamoval a stejny problem. Tak sem prisel a dal jim ho do ruky a jete vytahl 700 a koupil sem si radsi jiny. to zatim hraje. po 2 sem tam sel se steracema, ty jeste drzi. Po 3sem sel sestelovat svetla, mozna to byl zacatecnik,ale bylo to skoro horsi nez pred tim. A po 4 sem tam byl ted a dokazali poskodit lak, rozstelovat svetla a neco ulomit v kufru a samozrejme prace nahovno. Ja nevim jestli si vzdy u opravy, ale ja sem jednou nebyl a takhle to dopadlo. radsi si ten mechanik poslouchal CD a utahl jen lanka, pak se koukal na motor a podival se na svetla a nehoraazne je rozhazel. A to jeste nemluvim o jejich jednani. Prisel sem tam v pondeli odpoledne cca 4hodiny, rekli mi, ze me ted nevemou at prijedu druhy den, tak prijedu druhy den v 11hod dopoledne, prej ze nemaj misto at prijedu druhy den, no a tak sem prijel dalsi den a oni, ze je to na cely den, ze si ho tu nechaj a pak mi zavolaj. no a dal uz to znas z prvniho komentare.

tak 3x ti to tam udelaj na hovno a stejne tam jedes poctvrte :D jinak jestli sis nevsiml zmeny najetych km, tak je dost mozny, ze si s tim mechanici jezdili na obedy a to CD si tam proste dali, aby meli co poslouchat :D a k tomu A.T.U. Chodov - tam jsem auto nikdy nemel a ani ho tam dobrovolne davat nebudu. stacilo mi, co tam provedli kamaradovi na golfuIV napr. nedotazeny kola a to neni vse. je to tam prevazne banda blbych flakacu, vedeni ocividne zajima jen kvantita
Rades_1

#36 Příspěvek od Rades_1 »

Já po špatné zkušenosti jdu jinam, ať už se jedná o cokoliv. Přece nepojedu někam, kde to několikrát zku*vili :) A myslím si, že tady na klubu se najde dost servisů/mechaniků, kteří to udělají pořádně.
Odpovědět