Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě bmw 3 řady

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xyron

#41 Příspěvek od xyron »

Picek : k bodu cislo 5 .... nestacim zasnout, jsi zrejme velkej znalec.... radsi se nevyjadruj k tomu co neznas...
picek

#42 Příspěvek od picek »

xyron píše:Picek : k bodu cislo 5 .... nestacim zasnout, jsi zrejme velkej znalec.... radsi se nevyjadruj k tomu co neznas...
Kamaráde,fora jsou velice ošemetná věc,protože vždy se najde majitel daného vozu které stojí totálně za hovno a bude se rvát do krve,než aby uznal,že to auto je na pikaču :D

A abys v tom nebyl tak sám,tak dodám,že všechny auta co jsem kdy měl(nejen BMW různých specifikacích) jsou poruchové pekáče.

PS: Když tady hážeš znalcema,tak mě ukaž jediné kabrio které se nekroutí??? A to nemluvím o BMW ale o prestižních značkách za x mega.
picek

#43 Příspěvek od picek »

Fluffy píše:Ahoj,

díky moc za radu a shrnutí.

Jen k jednotlivým bodům:

1) Předělání na plyn není nutné, určitě ne ze začátku. Tu spotřebu v benzínu bych utáhnul jen jsem si říkal možnost jak ušetřit na nákladech za pohonné hmoty a časem bych je mohl investovat např. do něčeho nového pro mazlíka. Ruku na srdce kdyby došlo na nejhorší něco se stalo a začalo by mi na té spotřebě hodně záležet, tak raději zkrouhnu kouření....dvě mouchy jednou ranou :D

2) Diesel jsem zamítnul s přihlédnutím k ročnímu nájezdu který je mezi 15-20tis km.

3) Nad 4x4 jsem taktéž uvažoval, nejčastěji jezdím směr Bojkovice, Zlín a Slušovice....hlavně cesty na Bojkovice jsou samí kopec samá zatáčka hlavně v zimě je to "prča" a bohužel je to má každodenní cesta do práce. Občas v zimě jezdím na chatu do Velkých Karlovic. Co jsem se dočetl tak u e46 4x4 nebyly až tak velká výhra oproti x-drive kde už je to o něco lepší, takže jsem se po čtyřkolkama moc nezabýval. Navíc si říkám raději nevyjet vůbec než vyjet, ale pak cestou dolů zůstat mimo cestu.

4) Za e90/92 bych se nezlobil jen si nejsem jistý, zda by se dal koupit nějaký dobrý kousek za cenu cca 200-300tis kč. V sedanu s i-drivem a sklopnýma sedákama.

5) To kabrio bylo spíš jen takové zasnění :D Bylo by to hezký, ale spíš jen jako víkendové auto...kabrio zamítnuto

Trojková řada mi padla do oka nejvíc samotným sportovnějším vzhledem, mám raději menší mrštnější potvůrky než něco většího...to bude asi dáno mým vzrůstem abych se v tom autě neztratil :D

Dovoz z německa co jsem zpozoroval je pravda, že cenově už to nejspíše není až takový rozdíl jako dřív. Jen mají lepší silnice, ale je fakt, že hlavní roli hraje/jí předchozí majitel. Zase u nás v ČR mám větší jistotu v tom, že si tam můžu zajet a omrknout, to do německa nemám tolik možností ani jazykových znalostí němčiny, abych podnikl cestu k sousedům jen na čumendu.

Díky moc za nabídku s prověřením VIN, určitě kdybych na něco narazil tak bych se pokusil proklepnout objev tady na klubu jestli někdo o konkrétním autě něco neví co by na něj mohl prásknout :D Vzhledem k tomu, že koupi chystám na jaru tak se zatím jen rozhlížím a snažím se udělat si aspoň trochu přehled o cenách, stavu a výbavě....a hlavně se už konečně rozhodnout...
Podle každodenního cestování do práce a moji znalosti všech těch cest co jsi rozepsal,volil bych jednoznačně X -Drive !!!!
Co se týče ceny,jestli jsi ochoten přiblížit se k těm 300 tisícům,tak se dá za to koupit velmi dobrý a zachovalý kousek e90 - e92
Fluffy

#44 Příspěvek od Fluffy »

Ten cenový rozsah jsem schválně nechával vetší už i z důvodu, kdy jsem nebyl rozhodnutý mezi starším autem za cenu pohybující se v nižší polovině a zbytek nechat na opravy, rezervu + další radosti. Nebo koupit novější zachovalejší vůz ve vyšší polovině. Samozřejmě i u té pomyslné hranice 300tis mám stále rezervu cca 50tis co bych měl možnost vložit.

Jen jsem teď teda nahlodaný tím x-drivem jestli jo nebo ne. Určitě některé dny v zimě se najdou, kdy jsem přinucen jet delší udržovanější cestou. Na druhou stranu ze všech kopců kam vyjedu (se 4x4 snáz) budu muset sjet i dolů, abych se přiznal se čtyřkolkou jsem v zimně nejel, ale když jedu z kopce tak je chování auta a brždění stejné jako u zadohrabu? Nebo je ten rozdíl znát i z kopce?
picek

#45 Příspěvek od picek »

Fluffy píše:Ten cenový rozsah jsem schválně nechával vetší už i z důvodu, kdy jsem nebyl rozhodnutý mezi starším autem za cenu pohybující se v nižší polovině a zbytek nechat na opravy, rezervu + další radosti. Nebo koupit novější zachovalejší vůz ve vyšší polovině. Samozřejmě i u té pomyslné hranice 300tis mám stále rezervu cca 50tis co bych měl možnost vložit.

Jen jsem teď teda nahlodaný tím x-drivem jestli jo nebo ne. Určitě některé dny v zimě se najdou, kdy jsem přinucen jet delší udržovanější cestou. Na druhou stranu ze všech kopců kam vyjedu (se 4x4 snáz) budu muset sjet i dolů, abych se přiznal se čtyřkolkou jsem v zimně nejel, ale když jedu z kopce tak je chování auta a brždění stejné jako u zadohrabu? Nebo je ten rozdíl znát i z kopce?
Zbytečně nespakuluj,jestli zadokolku,nebo čtyřkolku ... vem při tvojich podmínkách zaručeně čtyřkolku!Nikdy nebudeš litovat.Cenový rozdíl u ojetin téměř nebývá.Pokud chceš Idrive,tak na ten se vyprdni taky .... je sposty levných a kvalitních navigací.
On si totiž každý majitel BMW myslí,že když na to má,tak je i dobrý řidič,jenže troufale řeknu,že 80% majitelů této značky nikdy rozdíl zadokolky a čtyřkolky na suchu a na hraně nepozná.

Podívej,že cenově se klidně vlezeš do 300 tisíc i se čtyřkolkou.
nemyslím zrovna tento konkrétní kus ..... to je jen ukázka.

http://www.tipcars.com/bmw-rada_3/330i- ... 94937.html

Jen na tipcars jich pár najdeš včetně VIN

Ještě k tomu sjezdu z kopce .... fyziku nikdy neošidíš,tak že můžeš mít hnanou kterou chceš nápravu,nebo čtyřkolku a bude to pořád jedno a to samé.
xyron

#46 Příspěvek od xyron »

picek píše: 1 Kamaráde,fora jsou velice ošemetná věc,protože vždy se najde majitel daného vozu které stojí totálně za hovno a bude se rvát do krve,než aby uznal,že to auto je na pikaču :D

2 A abys v tom nebyl tak sám,tak dodám,že všechny auta co jsem kdy měl(nejen BMW různých specifikacích) jsou poruchové pekáče.

3 PS: Když tady hážeš znalcema,tak mě ukaž jediné kabrio které se nekroutí??? A to nemluvím o BMW ale o prestižních značkách za x mega.
ad 1 Zbytečná diskuze ....
ad 2 To nerozporuju .... jde jen o to jak se o auto staráš ....
ad 3 Takže nekroutí se Z4 E85 a E93 ... osobní zkušenost, ne jedna paní povídala ...

Každopádně jsem původně reagoval na cituji "Na kabrio rychle zapomeň !!!! Jen samý problém" ... zajímal by mě ten SAMÝ problém u kabrií který se netýká tebou doporučované xdrive, kupé sedanu atd... díky :razz2: Váhu jsem nerozporoval.... ta je skutečně vyšší u kabrii z logiky věci...
paca

#47 Příspěvek od paca »

já osobně bych si nikdy nekoupil jetý automat, xdrive a dízl - velká pravděpodobnost že z toho auta bude dobrá kasička :wink:
picek

#48 Příspěvek od picek »

xyron píše:
picek píše: 1 Kamaráde,fora jsou velice ošemetná věc,protože vždy se najde majitel daného vozu které stojí totálně za hovno a bude se rvát do krve,než aby uznal,že to auto je na pikaču :D

2 A abys v tom nebyl tak sám,tak dodám,že všechny auta co jsem kdy měl(nejen BMW různých specifikacích) jsou poruchové pekáče.

3 PS: Když tady hážeš znalcema,tak mě ukaž jediné kabrio které se nekroutí??? A to nemluvím o BMW ale o prestižních značkách za x mega.
ad 1 Zbytečná diskuze ....
ad 2 To nerozporuju .... jde jen o to jak se o auto staráš ....
ad 3 Takže nekroutí se Z4 E85 a E93 ... osobní zkušenost, ne jedna paní povídala ...

Každopádně jsem původně reagoval na cituji "Na kabrio rychle zapomeň !!!! Jen samý problém" ... zajímal by mě ten SAMÝ problém u kabrií který se netýká tebou doporučované xdrive, kupé sedanu atd... díky :razz2: Váhu jsem nerozporoval.... ta je skutečně vyšší u kabrii z logiky věci...
1 - Holý fakt ...
2 - Totální nesmysl z tvoji strany! O auto se můžeš starat s nadstandatní péčí a stejně se poserou.
3 - Nevím jak jsi na tom ty,ale já moudra typu "jedna paní povídala" nikdy a nikde nevypouštím !!! Mluvím jen z vlastní zkušenošti!
V tebou označených autech jsem měl bohužel tu čest a je mě líto - KROUTÍ SE! Pokud tvrdíš,že ne,tak nemš buď pořádné koule v tom jet tak,abys to poznal,nebo jsi na cestě co jsi uvedl výše JPP :D

Tím jsem řekl vlastně i poslední dotaz v bodě 2 - sere se naprosto všechno .... ale taky nemusí.Prostě to je jen technika a kus od kusu.
picek

#49 Příspěvek od picek »

paca píše:já osobně bych si nikdy nekoupil jetý automat, xdrive a dízl - velká pravděpodobnost že z toho auta bude dobrá kasička :wink:
Přesně toto zadání X drive 2005 s automatem má můj starší syn.
Tři roky provozu bez jediné investice,jen spotřebka.

Kupované při stavu tachometru 180 tisíc .... teď najeto 225 tisíc.
xyron

#50 Příspěvek od xyron »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Hahaha na konkretni dotaz co se sere na kabriu oproti ostatnim radsi nereagujes a pak tu nesmyslne plácáš patý přes devaty .. ohledně koulí.. homoděj/teplomet nejsem, takže je mám :beautiful: .... Clovek s jasnou hlavou si udela rychle vlastni usudek..

Timto debatu koncim...
xyron

#51 Příspěvek od xyron »

picek píše:
paca píše:já osobně bych si nikdy nekoupil jetý automat, xdrive a dízl - velká pravděpodobnost že z toho auta bude dobrá kasička :wink:

Měli byste to se synem rychle střelit ... "O auto se můžeš starat s nadstandatní péčí a stejně se poserou." :D :D :D
paca

#52 Příspěvek od paca »

picek píše:Přesně toto zadání X drive 2005 s automatem má můj starší syn.Tři roky provozu bez jediné investice,jen spotřebka.

Co je bráno jako spotřebka? oleje a pneu? jinak nic do toho nedal? tak to máte zatím štěstí :wink: tak snad to nezakřiknete
picek

#53 Příspěvek od picek »

xyron píše::lol: :lol: :lol: :lol:

Hahaha na konkretni dotaz co se sere na kabriu oproti ostatnim radsi nereagujes a pak tu nesmyslne plácáš patý přes devaty .. ohledně koulí.. homoděj/teplomet nejsem, takže je mám :beautiful: .... Clovek s jasnou hlavou si udela rychle vlastni usudek..

Timto debatu koncim...
Kdybych měl být na vše konkrétní,sedím jen na forech a odpovídám na tisíce dotazů a hádám se s podobnýma jako jsi ty,kteří jsou zaslepeni svoji pravdou a nechtějí vidět a slyšet realitu.A že těchto lidí v Česku je,není nutné připomínat.
V krátkosti budu teda konkretnější,protože máš jednu výhodu,že vlastníš BMW a nejsi majitel VW koncernových pleček.
Na kabriu jsou kazové všechny tři díly skládací střechy,protože dokonalý soudruh z německa navrhl špatný mechanismus skládání.

Jinak si to v hlavě trochu srovnej a nepouštěj zbytečnou páru jen kvůli tomu,že má někdo jiný názor a je upřimný!
picek

#54 Příspěvek od picek »

xyron píše:
picek píše:

Měli byste to se synem rychle střelit ... "O auto se můžeš starat s nadstandatní péčí a stejně se poserou." :D :D :D
Tak tohle je kamaráde reakce hodná opravdové IQ TYKVE :lol:
picek

#55 Příspěvek od picek »

paca píše:
picek píše:Přesně toto zadání X drive 2005 s automatem má můj starší syn.Tři roky provozu bez jediné investice,jen spotřebka.

Co je bráno jako spotřebka? oleje a pneu? jinak nic do toho nedal? tak to máte zatím štěstí :wink: tak snad to nezakřiknete
Ano ... oleje,pneu,brzdové desky,kotouče,filtry atd.

přoč myslíš,že máme štěstí? Znám nejméně 5 majitélů této komfigurace,kteří mají najeto i přes 250 tisíc,jeden 340 a žádný problém nikdy něměli.
Ale na druhou stranu znám jednoho majitele,který natrefil na špatný kus a od novoty je neustále v servisech.Nebo spíš byl,potom to neunesl a prodal to.Jak říkám,je to kus od kusu .... a nejen u BMW,ale u všech značek.
Fluffy

#56 Příspěvek od Fluffy »

Tak jsem opět na vážkách už jsem byl pevně rozhodnut, že to bude e90 jsem narazil na tenhle kousek o kterém hodně uvažuji. I cenově bych se bez problémů vlezl do cenové hodnoty co jsem byl ochotný vložit do nového mazla. A přistoupil bych i ke koupi teď oproti původnímu plánu na jaře....jde vidět že pro majitele je to mazel a taky se tak o něj stará a teď otázka kolik takových kousků u nás je.

Jen škoda že Praha je pro mě dost z ruky abych jel na čumendu.

http://www.sportovnivozy.cz/60125-bmw-3 ... dual-praha
xyron

#57 Příspěvek od xyron »

Clen E46 klubu... muzes omrknout jeho thread... chce kupovat M3 E92

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=16&t=10200
Fluffy

#58 Příspěvek od Fluffy »

Celý thread mám pročtený o to víc jsem se začal o auto zajímat, po tom co jsem se utvrdil o stavu a péči majitele. Proto jsem taky začal uvažovat o koupi již teď než čekat do jara a pak se snažit marně sehnat podobný kousek.

Podle mě je tohle nejlepší forma informací ke koupi vozu, kdy je po klubákovi, a ostatní členově vědí v jakém je stavu. A raději bych se přiklonil k takové koupi v ČR než jít naslepo po autě ze zahraničí.

Nevíte někdo v jakém stavu je inzerce, zda není třeba auto zarezervované? Majitele jsem prozatím kontaktoval přes sms
xyron

#59 Příspěvek od xyron »

Držím palce... to auto je pěkný :)
jazet

#60 Příspěvek od jazet »

Sorry,ale nemůžu si pomoct-kdo volá má zájem,kdo píše sms,tak jen prudí-taková je aspon moje zkušenost. Nic proti tobě.
Odpovědět