chtěl bych Vás tímto požádat o pomoc při vyřešení následující závady na mém vozidle (E90 330D r.v. 2005).
Závada se mi projevuje sporadicky a to tím, že vozidlo nahlásí chybu ABS, následně (myslím) stabilizace a motoru, ztratí na cca. 1s výkon = spadne do nouzového režimu. Kontrolky (stabilizace a motoru) zůstanou svítit, ale vozidlo jede následne normálně, dokud se znovu neprojeví závada. Když zastavím a znovu nastartuji, tak kontrolky nesvítí a vozidlo jede třeba 300 km bez projevení závady.
Všiml jsem si ještě, že v okamžiku, kdy vozidlo ztratí na chvíli výkon, tak:
- z motoru jde zvuk hlasitějšího řemene,
- lehce zakolísá napětí,
což nevím, zda má souvislost s nouzovým režimem.
Dále jsem vypozoroval, že se závada projevuje prakticky jen v okamžiku, kdy jsou otáčky do 1,5 tis. a brzdím motorem, např. dojíždím ke koloně na semaforu apod.
Vozidlo bylo na diagnostice a byla nalezena pouze chyba IBS, která ale údajně nemůže způsobit spadnutí do nouzového režimu. V tu dobu dobíjel alternátor správně.
Dosud se mi bohužel nepodařilo vozidlo diagnostikovat v době, kdy se závada aktivně projevuje (padá do nouzového režimu), protože mi to udělalo jednou v neděli, jednou v noci při cestě do Prahy apod.

Z důvodu, že bylo první podezření na špatnou baterii, tak jsem ji vyměnil, nechal nakódovat, ale problém se bohužel nevyřešil.
Projevování závady jsem nepříliš kvalitně natočil:
[url]https://www.youtube.com/watch?v=eoGR9vMc6hc&feature=youtu.be
[/url]
Jako možné příčiny mě napadá vadný IBS, alternátor, regulátor napětí...
Předem děkuji za postřehy, pokud se někdo s podobnou závadou setka. [/code] [/url]