Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

sporadická závada E90 330D - lektro

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
LancerEVO10

#1 Příspěvek od LancerEVO10 »

Zdravím,

chtěl bych Vás tímto požádat o pomoc při vyřešení následující závady na mém vozidle (E90 330D r.v. 2005).

Závada se mi projevuje sporadicky a to tím, že vozidlo nahlásí chybu ABS, následně (myslím) stabilizace a motoru, ztratí na cca. 1s výkon = spadne do nouzového režimu. Kontrolky (stabilizace a motoru) zůstanou svítit, ale vozidlo jede následne normálně, dokud se znovu neprojeví závada. Když zastavím a znovu nastartuji, tak kontrolky nesvítí a vozidlo jede třeba 300 km bez projevení závady.

Všiml jsem si ještě, že v okamžiku, kdy vozidlo ztratí na chvíli výkon, tak:
- z motoru jde zvuk hlasitějšího řemene,
- lehce zakolísá napětí,
což nevím, zda má souvislost s nouzovým režimem.
Dále jsem vypozoroval, že se závada projevuje prakticky jen v okamžiku, kdy jsou otáčky do 1,5 tis. a brzdím motorem, např. dojíždím ke koloně na semaforu apod.

Vozidlo bylo na diagnostice a byla nalezena pouze chyba IBS, která ale údajně nemůže způsobit spadnutí do nouzového režimu. V tu dobu dobíjel alternátor správně.

Dosud se mi bohužel nepodařilo vozidlo diagnostikovat v době, kdy se závada aktivně projevuje (padá do nouzového režimu), protože mi to udělalo jednou v neděli, jednou v noci při cestě do Prahy apod.:-(

Z důvodu, že bylo první podezření na špatnou baterii, tak jsem ji vyměnil, nechal nakódovat, ale problém se bohužel nevyřešil.

Projevování závady jsem nepříliš kvalitně natočil:
[url]https://www.youtube.com/watch?v=eoGR9vMc6hc&feature=youtu.be
[/url]

Jako možné příčiny mě napadá vadný IBS, alternátor, regulátor napětí...

Předem děkuji za postřehy, pokud se někdo s podobnou závadou setka. [/code] [/url]
-iceman-

#2 Příspěvek od -iceman- »

Zkus vyměnit ibs modul, ten dokaze potrapit :-/ Jinak regular mam doma navic, kdybys potreboval...
LancerEVO10

#3 Příspěvek od LancerEVO10 »

IBS je věc, která mě napadla mezi prvními vyměnit, jen mě překvapilo, když mi na diagnostice řekl, že vadný IBS modul by neměl auto posílat na nouzového režimu.
dvori
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dvori »

Jak to dopadlo? Mám něco podobného, mně to začíná vypadáváním zvuku u radia, pak různé jednotky, ABS , řízení atd. A když jsem pak zastavil a chtěl znovu nastartovat, tak auto úplně bez šťávy, musel jsem odpojit ibs a baterku, po zapojeni vše fungovalo, ale zase začíná zlobit to rádio a vic jsem zatím nevyzkoušel... Máš nějaký postřeh?
mi00wa

#5 Příspěvek od mi00wa »

Nejspíš ti prokluzuje řemenice to vysvětluje i kolisání nabíjení. Když nastartuješ na místě otočíš do plného rejdu a zkus chvíli prodržet, objeví se závada hned ?
Odpovědět