Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě E36
Zdravím uvažuji u koupě E36, nejlépe coupe/saloon. motorizace tak 1,8i nebo ISo. Bude moje první, taže 6hrnek nechám do budoucna... nějaké obecné rady sem pročetl, teď mi jde spíše o to, jestli do toho jít z hlediska spolehlivosti/stavu. Cenová představa cca 60 000, chci vybírat z posledních let výroby 96 minimálně. chci nějakou výbavu - okna, klima, BC... Aby nebylo shnilé, povrchovka nevadí, chápu, že to není nejmladší auto. Jenom mě zajímá, jestli je moje představa reálná, nebo za 60k budou většinou vraky a vyplatí se připlatit třeba 20-30 000. Díky za zkušenosti a připomínky 

..ja bych sel rovnou do 6-ti valce bejt tebou- stejne pak do toho auta budes sypat a muzes si rovnou vymazlit plnotucny auto...
...a pokud se bojis vykonu, ono se urcite vymysli naky omezeni jako treba uskrtit sani nebo podobna vec aby sis nerozbil hubu jestli si neveris. Ale zas se s tim lip resej problemy treba pri predjizdeni a tak, ze mas vykon navic...
...a pokud se bojis vykonu, ono se urcite vymysli naky omezeni jako treba uskrtit sani nebo podobna vec aby sis nerozbil hubu jestli si neveris. Ale zas se s tim lip resej problemy treba pri predjizdeni a tak, ze mas vykon navic...
-
Mam s e36 325 (m50) dokonce o kousek nizsi dlouhodobou a to ho opravdu nesetrim. Dalkovky v klidu lehce pod osm. Zajimavy priklad z expedice Transfagarasan 2014 = behem jedne vyjizdky+/- 350km najeto z toho 60% plny plyn a vzalo to 10l/100km v prumeru. Sam sem byl mile prekvapen. Ono jak se to zahreje tak je to o necem jinem, nez kdyz rano jedu 10km do prace.PPK píše:Kdyz se chce clovek poradne svyzt tak i ten 4 valec zere. S e36 1.8 (m40) mam dlouhodobe celkem stabilni spotrebu 8.7l/100km. Jasne da se s tim jezdit i pod 8, ale na to si clovek muze koupit nejaky podauto a ne bawora
Pocitam, ze se sestikvaltem a diffem co mam nachystane se na dalkovkach dostanu jeste podstatne niz, idealni na prejezdy mezi "rychlostnima zkouskama"