Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
318is
-
Omlouvám se za ot. Ale nenašel jsem ani na googlu ani tady na fóru odpověď na můj problém a když tu vidím nápis 318is tak si říkám, zeptám se tu ať nezakládám nové téma...
Včera jsem koupil compacta 318ti z roku 97 takže se v tomhle motoru ještě moc neorientuju a tak mě i tímto omluvte.. zřejmě budu muset dát jiný motor. Muj má označení M44B19 194S1 . Sehnal jsem na netu jeden, ale neví jaké má celé označení, vědí pouze že je to M44 ze stejného roku. Můžete mi prosím někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi těmito motory M44B18 , M44B19 , M44B19 194S1 Mockrát děkuji!!
Včera jsem koupil compacta 318ti z roku 97 takže se v tomhle motoru ještě moc neorientuju a tak mě i tímto omluvte.. zřejmě budu muset dát jiný motor. Muj má označení M44B19 194S1 . Sehnal jsem na netu jeden, ale neví jaké má celé označení, vědí pouze že je to M44 ze stejného roku. Můžete mi prosím někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi těmito motory M44B18 , M44B19 , M44B19 194S1 Mockrát děkuji!!
Pokud se nepletu tak M44B18 není je to starší verze M42B18, který se dával jen do určitého roku nevím do kterého přesně . M44B19 je tvůj motor. 194S1 Je Vyražené na motoru. Poznáš je od sebe snadno např M42 má úplně jinou "váhu vzduchu" - hliníkovou a mnohem vetší. M44B19 už takouvou tu plastovou trubku váhu vzduchu. Takže je li to M44 je to ten správný .
to Foldas: pozdě, ale děkuji..
Už chvilku jezdím a jsem spokojen, ale víte jak.. člověk se rychle namlsá.. nemáte nějakého úpravce v okolí PCA či HK co umí upravit řídící jednotku? Dal jsem tam sportovní filtr, výfuk Bastuck, lepší svíce a mam v plánu silnější benzínový čerpadlo a samo i regulátor..
Dále bych se chtěl zeptat, namontil jsem pevný podvozek AP sportwaherke, auti si krásně sedlo a pěkně drží, ale při ostřejší jízdě např. na okruhu v HK se to stále lehce kolíbne při přehoupnutí na druhou stranu, když se jede bokem, bude velký rozdíl když dopředu namontuju stablík z M3? Dozadu je u 318ti stejný joko u 323ti ? Mam dojem, že u toho předního M3 je rozdíl 3mm na průměru..
Dále by mě zajímal jaký samosvor je pro toto auti idaální.. vím, že je to malý obal a dá se vzít jak z e36 tak z e30 či e34, ale nevím jaký poměr..
Nemám s tím zkušenost tak zjišťuji info.. díky moc!!

Už chvilku jezdím a jsem spokojen, ale víte jak.. člověk se rychle namlsá.. nemáte nějakého úpravce v okolí PCA či HK co umí upravit řídící jednotku? Dal jsem tam sportovní filtr, výfuk Bastuck, lepší svíce a mam v plánu silnější benzínový čerpadlo a samo i regulátor..
Dále bych se chtěl zeptat, namontil jsem pevný podvozek AP sportwaherke, auti si krásně sedlo a pěkně drží, ale při ostřejší jízdě např. na okruhu v HK se to stále lehce kolíbne při přehoupnutí na druhou stranu, když se jede bokem, bude velký rozdíl když dopředu namontuju stablík z M3? Dozadu je u 318ti stejný joko u 323ti ? Mam dojem, že u toho předního M3 je rozdíl 3mm na průměru..
Dále by mě zajímal jaký samosvor je pro toto auti idaální.. vím, že je to malý obal a dá se vzít jak z e36 tak z e30 či e34, ale nevím jaký poměr..
Nemám s tím zkušenost tak zjišťuji info.. díky moc!!
rozumím, 2,79 je už málo, že? jedná se konkrétně o tento.. : http://auto.bazos.cz/inzerat/43431495/b ... mosvor.php
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Přijde na to, jaký máš naplánovaný rozpočet. Samosvorná vložka je koupitelná nová (resp. RMFD) přímo od BMW, p/n 33 14 1 213 748 a v cartecu mají v ceníku uvedeno 20.547,- Kč. K tomu budeš potřebovat nová ložiska za 1876,8 Kč/ks, pro jistotu nové šrouby držící klec samosvoru k talíři a vymezovací podložky k ložiskům.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
uf, díky za info!! no viděl bych tu druhou variantu přijatelnější, měl jsem v plánu tak těch 15tis max, teď jsem kupoval sedačku včetně pásů s podvozkem, takže musim zase něco našetřit.. myslíš, že "savka" by se pak slitoval i nade mnou?
zřejmě se mu za čas ozvu..
Ještě by mě zajímali ty stabilizátory, v etk jsem zjistil, že 323ti má vzadu stejný, jen pro Mpodvozek se dával tuším o 2mm silnější..
A tak přichází v úvahu ten přední z M3. Máte s tím někdo zkušenost?
Ještě bych k tomu namontil výztuhy k tlumičům + X-brace.. pomůže to trochu od těch náklonů?

Ještě by mě zajímali ty stabilizátory, v etk jsem zjistil, že 323ti má vzadu stejný, jen pro Mpodvozek se dával tuším o 2mm silnější..
A tak přichází v úvahu ten přední z M3. Máte s tím někdo zkušenost?
Ještě bych k tomu namontil výztuhy k tlumičům + X-brace.. pomůže to trochu od těch náklonů?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Nepomůže.
323ti stock condition
323ti stock condition
Samá milá překvápka..
ale dik.. ještě k tomu difu, pokud je náprava shodná s e30, tak by mohl jít namontovat i velký obal pokud pouziju e30kový poloosy včetně unašečů? Podle tohoto obrazku na e30 foru to tak vypadá.. http://img17.imageshack.us/img17/911/trsb.jpg

Tak to vypadá, že se mi zadaří a bude malý obal z e30 z 325i s poměrem 3.60. Co přesně bude potřeba k montáži? Budou stačit pouze polosy z e30 ( jsou mezi nimi rozdíly?), musí být i s unašeči? a nakonec kardan, musí se krátit? Moc vám děkuji za případné info!! Já jen abych věděl co mě případně čeká a nebyl překvapen..
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Malý diff z 325i E30? To se mi nezdá ...
Výměna diffu u Compacta jiného než 323ti není tak jednoduchá, protože pouze 323ti má roztečný průměr pro poloosy 86 mm (stejný mají všechny E30) kdežto máloválcové Compacty mají jen 80 mm.
Výměna unašečů poloos v diferu nepomůže, protože narozdíl od E30 je malý diff v Compactu užší a tím pádem jsou delší poloosy.
Už si to nepamatuju přesně, ale snad jsme to řešili výměnou vnitřních kloubů poloos z E30. Celé poloosy vyměnit nelze, je tam něco jinak v náboji.
Kardan sedne bez problémů.
Výměna diffu u Compacta jiného než 323ti není tak jednoduchá, protože pouze 323ti má roztečný průměr pro poloosy 86 mm (stejný mají všechny E30) kdežto máloválcové Compacty mají jen 80 mm.
Výměna unašečů poloos v diferu nepomůže, protože narozdíl od E30 je malý diff v Compactu užší a tím pádem jsou delší poloosy.
Už si to nepamatuju přesně, ale snad jsme to řešili výměnou vnitřních kloubů poloos z E30. Celé poloosy vyměnit nelze, je tam něco jinak v náboji.
Kardan sedne bez problémů.
323ti stock condition
323ti stock condition