Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 335D, odstranění DPF filtru
-
- Kontaktovat uživatele:
Jakykoliv zasah do emisniho systemu znamena ze uvedene vozidlo je automaticky NEZPUSOBILE k provozu na pozemnich komunikacich. Zkus si zavolat na pojistovnu jestli se tve POV vztahuje i na takoveto vozidlo, budes mozna nemile prekvapen.
Nehlede na fakt, ze vsichni okolo budou dychat ty jemne castecky z toho tveho auta. Koupil sis ropu, tak ted budou nejake ty naklady. Zavedl bych to i u nas. V sobotu byl v Opave zatah na ridice, staveli mne trikrat za prujez mestem, schvaluju to, zablokovane vyjezdy z mesta a pojdme, prohlednout auto, test na chalst, nekterym mladism spoluobcanum nevalneho vzhledu i kontrola kufru na nejake to nacini ci drogy a soucasti by mohla byt i kontrola pres OBD na pritomnost filtru, u baworackych benzinu i pomerne jednoduse na pritomnost katu, jine auta nevim kolik maji sond. Jelikoz je ten protokol standartizovany, je to pomerne jednoduche a hlavne levne vyrobit pro policajty jednoucelove zarizeni. Takova ctecka nebude vyrobne drahsi nez 100€ a klidne bych ji pro nase pomahace vyrobil a za 500€ jim jich 1000ks prodal.
Jenze nemam nikoho na tech spravnych mistech aby ji koupili zrovna ode mne...
Nehlede na fakt, ze vsichni okolo budou dychat ty jemne castecky z toho tveho auta. Koupil sis ropu, tak ted budou nejake ty naklady. Zavedl bych to i u nas. V sobotu byl v Opave zatah na ridice, staveli mne trikrat za prujez mestem, schvaluju to, zablokovane vyjezdy z mesta a pojdme, prohlednout auto, test na chalst, nekterym mladism spoluobcanum nevalneho vzhledu i kontrola kufru na nejake to nacini ci drogy a soucasti by mohla byt i kontrola pres OBD na pritomnost filtru, u baworackych benzinu i pomerne jednoduse na pritomnost katu, jine auta nevim kolik maji sond. Jelikoz je ten protokol standartizovany, je to pomerne jednoduche a hlavne levne vyrobit pro policajty jednoucelove zarizeni. Takova ctecka nebude vyrobne drahsi nez 100€ a klidne bych ji pro nase pomahace vyrobil a za 500€ jim jich 1000ks prodal.

-
-
koupil jsem 5l, ale vejde se tam tak 4l. Necháš působit 24h na obalu je 10h, ale já jsem to nechal přes noc a druhej den jsem to vypustil, vapka, vzduch, vapka, vzduch dokud to není čistý a bez pěny, pak do druhýho dne vysušit a namontovat. Namontovaný to ještě nemám, čekal jsem na novou objímku na přírubu mezi turbo a DPF. Zítra namontuju, smáznu interval a jenom jezdit.
Dělal jsem to na svým. Je to tam z výroby tak to tam prostě patří. Nedávno jsem to probíral s klukama na STK a zatím se nic neřeší a v nejbližší době řešit nebude. Jinak mi ještě říkali, že když je naftovej motor v dobrý kondici, tak se někdy i bez DPF dostane na hodnoty jako kdyby tam byl. Přesně mi říkal ty čísla sazí, ale nějak si to nepamatuju.
V každým případě za mě pokud jde DPF zachránit, tak je to ta nejlepší varianta.
V každým případě za mě pokud jde DPF zachránit, tak je to ta nejlepší varianta.
To máš asi nějaký popletený. To množství sazí se zjišťuje diagnostikou přímo ve filtru, mimo jiné na základě porovnání tlaku před a za filtrem
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
jedna věc jsou údaje z diagnostiky(teplota, otáčky atd.) a druhá věc jsou naměřené hodnoty.
Jenom jsem napsal, že některé naftové motory mají po vyndání DPF hodnotu emisí limitní a s filtrem s přehledem splní, a že motor ve slušném stavu projde emisemi, i když papírový hodnoty jsou dvacetkrát menší, protože se do normy vejde.
Jenom jsem napsal, že některé naftové motory mají po vyndání DPF hodnotu emisí limitní a s filtrem s přehledem splní, a že motor ve slušném stavu projde emisemi, i když papírový hodnoty jsou dvacetkrát menší, protože se do normy vejde.
To je sice hezký, ale stanice měření emisí u nás ani v jinde nedokážou zplodiny u nafťáka vyhodnotit, proto se u nás měří pouze kouřivost opacimetrem a třeba v Německu se zjišťuje stav emisní soustavy diagnostikou. Proto u nás můžou projít i auta bez DPF, které by v Německu neprošly
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
v tom případě by se u nás musela změnit celá legislativa, protože ani policajt, ani na STK nemají právo bez tvýho souhlasu připojovat jakýkoliv zařízení, kromě čtení tachografu pomocí kontrolní karty. Takže zdiagnostikovat ti auto je pro ně nemožný. V každým případě pokud budeš chtít udělat emise na další dva roky, tak je to rád necháš připojit.