Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kdo přehraje SW zámku volantu na E90 VYŘEŠENO

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
geforce

#1 Příspěvek od geforce »

Ahoj,hledám někoho,kdo by dokázal udělat reset a přehrání SW jednotky zámku volantu (svítí červená kontrolka a s autem nejde nic) nejlépe Praha a blízké okolí,díky
hansm5

#2 Příspěvek od hansm5 »

....
Miguel

#3 Příspěvek od Miguel »

Já udělám max reset (po tom jde většinou nastartovat), ale SW do CASky nenahrávám. Když už nechal bych to udělat autorizák a rovnou přehrál celé auto :wink:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Samozrejme ze cele auto, nedokazu si představit komunikace na rozdilnych integračních levelech, ale to je každého věc. Ja delam , ale ke mne daleko. Když Miguel nedela, tak k Mentulimu to mas bliz nez ke mne... Respektive Mentuli k tobe... Samozrejme pripadne jakykoliv autorizak.

Nicmene pokud ti sviti cervene a s autem nejde nic, tak se to nemusi podarit odjistit, moje cerstva zkušenost je 4 hodiny zapaseni a domlouvani nez se podarilo jen pouhe odjisteni, kde ze je zbytek, takze se priprav i na moznost ze bude odtahovka s rukou, protože blazna který by to sundaval ted v zime venku bez vybaveni asi moc nenajdes, na rovinu ja bych to v takovem mrazu venku na parkovisti rad nedelal... V lete mozna jo, ale v mrazu je to fuuuuj....
rawen

#5 Příspěvek od rawen »

Tento problém jsem také párkrát řešil a je pravda že né vždy reset pomůže. Často je na vině baterie nebo IBS, ale stejně to mnohdy končí výměnou sloupku řízení, takže přehrání softwéru nemusí být rešení...
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853
geforce

#6 Příspěvek od geforce »

auto je jedné naší zákaznice..byl jsem pro něj odtahovkou (s rukou) a auto je stále na odtahovce,chtěl jsem to odvéz do Inveltu,kterej máme kousek od servisu,ale radši bych někoho kdo tomu opravdu rozumí :lol: samozřejmně jsem paní informoval,že je reálná možnost,že bude potřeba vyměnit sloupek řízení,ale než se k tomuhle kroku uchýlíme,chtěl bych se pokusit,vyřešit to ještě jinak,pro ni,méně nákladně...a kdokoliv jinej mimo prahu bohužel nepřipadá v úvahu,protože 25kč/km je za odtah...každopádně děkuju za Vaše rady a postřehy
Grby

#7 Příspěvek od Grby »

Mně to přehrával v Praze Radek - www.bmwdiag.cz
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jenže Radek se odstěhoval z Prahy na Moravu... Nevím, jak to má s cestováním do Prahy, jen to tu uvádím pro jistotu.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Ti kteří to delaji samozrejme za autem i jezdi pokud je sance ze se to podari, teda budu mluvit za sebe, pokud vim ze je realne to zprovoznit u zákazníka, není problém prijet pokud samozrejme akceptuje cestovne které je samozrejme nižší nez odtahovka. Pokud vim ze je to nerealne a ze sance je mala, prijedu jen když je to blizko, protoze i ten provoz auta něco stoji. Takze doporučuju se s nekym domluvit, třeba s Miguelem at to odjisti a kompletni napravu muzes sjednat az v následujícím kroku a po vlastní ose. Jen pokud to odjistit nepujde, tak potom bych volil budto odtahovku, nebo kdyby se to stalo mne a potreboval bych to udelat, snazil bych se tomu cloveku vnutit castku která by stala odtahovka at to udela na miste, vis jak to je, za peníze v praze dům... Nerikam ze to nejde udelat i na parkovisti, jde, ale musí na to mit s sebou vybaveni, jinak je to smuuula... No a samozrejme motivaci -)))

Preju ti at to jde, nekdy to jde relativne bezbolestne, nekdy ani za piiiiˇu. Jenze nejde to nijak odhadnout předem.

Zeptej se pani jestli ji tak jen cirou naaahodou nesviti na displeji oranzove zamek...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

E9x na chybu ELV trpěla, řešilo se to na svolávačku. Krátkodobě někdy pomůže odpojit na delší dobu baterku
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

Neverim. Je tam zapis o vazne chybe, odpojenim baterie se neodblokuje, je to lockle cele, nejede nic, jen cerveny volant. Jinak je to uplna mrtvola. Nezazil jsem to, ale neverim ze po takovem velmi zavaznem bezpečnostním selhani by pomohlo odpojeni baterie i kdyby na pul roku, tak ten zapis je v pameti která na na napajeni auta nemá sebemensi vliv.

Pokud by toto slo, ztratil bych veskere iluze o soudnosti programatoru co to delali. Je to stejna analogie jako kdyby se crash data z mrs smazala odpojenim baterie. Spousta zavad je "samomazatelnych" ale vazne bezpecnostni hrozby fakt ne.

Ale jak rikam, nevidel jsem a proto neverim -)))
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Nic to ale nemění na tom, že by se s tím měli vypořádat v BMW na jejich náklady
geforce

#13 Příspěvek od geforce »

paní říkala,že se jí nikdy nestalo,že by se rozsvítila oranžová kontrolka zámku volantu...až teď,když se jí vybila baterka a chtěla nastartovat,tak se ji rozsvítila červená kontrolka zámku a od té doby nejde nic...zkusila baterku dobít a když ani to nepomohlo,zavolala k nám do servisu...my jsme vyměnili baterku,protože stará po nabití v zátěži byla špatná a od tý doby je to pořád to samí...červená kontrolka a s autem nejde hnout...odpojení baterky nepomohlo
geforce

#14 Příspěvek od geforce »

Vlasta píše:Nic to ale nemění na tom, že by se s tím měli vypořádat v BMW na jejich náklady

To by bylo fajn,ale nemyslím si..auto je cca 7 let starý a doposud s tím nebyl problém...to že tyhle věci odchází je bohužel realita...ptal jsem se známého v inveltu,volali jsme i do Německa a žádná svolávačka nebyla
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

jj, taky by měli opravit gratis vsecko co s e sere, ja bych jim to napocital hned -))) Zase budme soudni... Mimochodem BMW se s tim vypodarava pomerve velmi solidne, ale mili uzivatele na to proste uplne zvysoka serou, protoze na pravidelne SW aktualizace NIKDO nechodi !!!!!! Protože to stoji peníze a nejde to videt. Kde kdo si koupi pakety, picoviny, kola, jenze tyto auta uz nestaci udržovat jen třináctkou a sedmnáctkou klicem a klestema... Kdyby na ty aktualizace chodili, nestalo by se to. Nebo minimalne by to bylo velmi omezeno. Navíc na E modely je uz vlastne vymalovano, protoze jsou natolik vychytane ze se snad s nemá uz BMW nezabyva, i když ale zabyva, protoze snad pribyla aktualizace do eckovych petek, nevim, nemam, zaslechl jsem -)

Proste musíš nekoho sehnat kdo to umi, kdyby mne toto někdo rekl pobliz, sednu a jedu, ale praha je samozrejme totalni nesmysl... Verim ze to pujde bezbolestne... Tim bezbolestne mam na mysli jen pouziti pocitace a hracek k nemu pripojenych, zadne kladivo, zadna racna, zadne páčidla...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

geforce píše:
Vlasta píše:Nic to ale nemění na tom, že by se s tím měli vypořádat v BMW na jejich náklady

To by bylo fajn,ale nemyslím si..auto je cca 7 let starý a doposud s tím nebyl problém...to že tyhle věci odchází je bohužel realita...ptal jsem se známého v inveltu,volali jsme i do Německa a žádná svolávačka nebyla

Už se to tady řešilo, i s tou svolávačkou, sice v jedničkách, ale pořád je to stejnej problém http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... lv#1308133
geforce

#17 Příspěvek od geforce »

VYŘEŠENO...odblokování volantu a zprovoznění auta trvalo cca 30 sekund a rovnou jsem to tam nechal na aktualizaci softwaru...cena za vše 2500kč...dělal to Pan Dvořák z Újezda nad lesy...Perfektní práce
-iceman-

#18 Příspěvek od -iceman- »

sry za offtopic, ale řeším teď problém s dsc, jelikož mi nejdou smazat destičky. Byl jsem v bmw, hodinu se v tom šťourali, nic nevyřešii a řekli si 1800,- Prý by se musel přehrát soft celýho auta, ale bez záruky, když odejde nějaká jednotka... Nějaká rada, popř. kde a jaká je šance, že se auto přehraje bez úhony?
geforce

#19 Příspěvek od geforce »

teď jsem to řešil,zítra jedu auto vyzvednout,tak podám reference a kdyžtak i kontakt
geforce

#20 Příspěvek od geforce »

Tak auto jsem vyzvedl..všechno aktualizovaný,plně funkční a za super cenu...jsem velmi spokojen...kdyby někdo potřeboval a nevěděl,na koho se obrátit v okolí prahy,stačí napsat SZ a předám na pána kontakt
Odpovědět