už jsem toho hodně přečetl. Bohužel vůbec netuším jak poznat že v konkrétním autě je právě N47. Platí obecně že v 320d roky od 2006-2011 je vždy N47?
Mám zájem bohužel právě o tuto kategorii (nebo o 120d a tam by měl být taky)
dik.
Zaručeně to poznáš podle vin... Nebo ten kdo tomu rozumí tak koukne a vidí... Jinak v TP by si měl taky záznam jaký motor je v autě osazen. Jinak já mám 320D 08/2007 a mám tam M47.
Tak to jsi mi zlepšil celý den Opravdu jsem byl už tak zblblej... Bál jsem se, že je to ve všech. Ale v tom případě mám dotaz... z jakého důvodu někdy dávali do 320D N47 a někdy M47?
M47 je vlastně starej motor co dávali do e46, jen je trochu modernizovaný. N47 jsou nový motory, který byly v tý době novinka a jako všechno nový mají taky řadu neduhů, který se postupem času vychytávaly. Proto pokud N47 motor tak bych šel až do faceliftu - LCI, ale to sme trochu jinde cenově. Než N47 ve starý e9x tak to už radši benzín...
když to otevřeš je to poznat na první pohled. N47 má v levý přední části box na vzduchovej filtr. M47 to má jinak. Je tam válec podélně s motorem. Samozřejmě ten kryt je úplně jinej.