hadice se vždy u separatoru mění preventivně, i mikroprasklinka v hadici už ovlivnuje směs apod.
od doby co jsem na jednom autě řešil asi 3 měsíce furt problémy se směsí a našel jsem po 3 mesicich malinkou prasklinkou v hadici od separatoru (nikdy se neměnil) tak byl klid a ja davam hadice vždy nove. pokud by měli najeto 100 000km, dobry, ale víc ne, pak už sou tvrdy a praskaj i vibracema.
chlopi dík za inspiraci, na separátor oleje (+víko+hadice+alu šrouby bo N53) sem fčíl při preventivním servisu 3er při 150tis km zapoměl... budu to muset napravit....
Nikdy jsem nepsal ze vim všechno, jen mi pripada ze menit tyto věci bez jediného priznaku problemu nebo nestability je nesmysl. Samozrejme ze pokud příznaky jsou je to jina. Ale ja jsem ještě nikdy na zadny vadny nenarazil, rozhodne ne u novych motoru...
nové motory už to dávno nejsou když maj všeci najeto 200tkm+, asi bych neměnil separátor u auta které se chová jak má, ale pokud už přisává víčko a otevření olejového víčka změní chod motoru, tak určitě vyměnit.
notak po oddeklování olejovýho víka sa motor (3er čili N53) može zblázniť... ale už od novoty.... tak nevím esli to bude separátorem... ale asi ho rači vyměním, přeci jenom už mám odjeto 150tis km, z toho 100tis (záruka) na LL....
No to je správně, že motor po otevření víčka začne haprovat - tzn. že vše na odvětrávání pracuje správně a když otevřeš víčko, tak přisaješ falešnej vzduch a proto to hapruje
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
to jo,ale mělo by to byt jen trochu, pokud to jde rapidně s otáčkáma dolů apod, nebo to zdechne tak je to špatně. ta membrána právě zabranuje tomu aby si to nasalo podtlakem vzduch z klikovky. naopak přetlak na klikovce by měl přes membranu jít do sání