Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 320i E90 - Dovoz, Rady
-
- Kontaktovat uživatele:
ja, od 130k kdy to german vyhodil a poridil nove az po nynějších bez par 200k km. Do auta jsem krom provozního spotrebaku nedal nic, ale vůbec nic. Když teda nepocitam ze do nej sypu prachy za věci které jsem nemel a chtěl jako je cic, muzika usb a které v mem roku nebyly. Mam 05/2007. Zere mrcha olej, jako všechny n52, nebo téměř všechny, zhruba litr na 4 - 5k km, seru na to uz jsem si zvykl... Zapomen na to ze s tim budes hrkat za 8, to tak leda ve snu. Realnych je 10... Když mu nebudes davat. Když mu das po prdeli jako ze fest, proste pojedes na krev tak po okreskách je to okolo 25l na 100km. Po meste zere i travu u cesty zahraty tak 12, studeny dvacet. Nejede to nijak extra fest, nic co by se nedalo uridit, tech 220 kobyl není proste moc divokych, protože to je tezka kraksna. jezdim na 19" protože to auto na tom vypada dobře a není to nijak velke peklo, ten mam 16" zimni runflaty a nejake zvyseni komfortu vůbec nepozoruju, spis jen to ze se na nich bojim, i když ještě nebyl snih, v zadnem pripade se s nemá neda najez do zatáčky stejnou rychlosti, protože to logicky nechcu hodit do skarpy. Ale mam nyní geo na sracky.
Nejake info od zacatku co mne potkalo, sice to nemá vypovidajici hodnotu a je to jen jeden kus, ale třeba se někdo prida... http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a
Nejake info od zacatku co mne potkalo, sice to nemá vypovidajici hodnotu a je to jen jeden kus, ale třeba se někdo prida... http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a
-
- Kontaktovat uživatele:
Kurna, do duchodu daleko a mladi v prdeli -))) Je pravda ze na sesti ho proste nedrzim. Bohuzel s 335i bych jezdil za vic, ono je to totiž dano i trasama, poctem studenych startu atd.
A o tom podtaceni, ano, klidne pojedu na sestku 60 když vim ze je to usek kdy dojizdim domu, cca 4km velmi mirne s kopecka nebo rovinka, to auto se s tim absolutne netrapi když ma jen udržovat tu rychlost, coz je samozrejme videt i na ekonomeru, lita mezi 6-8l... Drazdite mne, co ???? To se Vam nepovede, jsem tak prezrany a nasrany uz ze se nenecham nicim vytocit... Kdybych si to nechal udelat kua v cartecu hned, mel bych to napoprvé, bez nervu, za draho ale mel a verim ze poradne.
A v samem finále by mne to vyslo levneji...
A o tom podtaceni, ano, klidne pojedu na sestku 60 když vim ze je to usek kdy dojizdim domu, cca 4km velmi mirne s kopecka nebo rovinka, to auto se s tim absolutne netrapi když ma jen udržovat tu rychlost, coz je samozrejme videt i na ekonomeru, lita mezi 6-8l... Drazdite mne, co ???? To se Vam nepovede, jsem tak prezrany a nasrany uz ze se nenecham nicim vytocit... Kdybych si to nechal udelat kua v cartecu hned, mel bych to napoprvé, bez nervu, za draho ale mel a verim ze poradne.
A v samem finále by mne to vyslo levneji...
K té spotřebě: V práci jsme měli e93 330i automat něco jsem s tím najezdil a i když s tím člověk jezdil co nejekonomičtěji tak pod 10 to prostě nejelo. Věřím že s manualem by se za 9 jezdit dalo ale to člověk musí jezdit vyloženě na spotřebu. Jo holt na spotřebu zlatá 540i LPG
Asi místo nějakého nového zmrda nasypu peníze do ní at je ve stavu jako z fabriky a nechám si ji další x let 

matiz píše:Když mu das po prdeli jako ze fest, proste pojedes na krev tak po okreskách je to okolo 25l na 100km. Po meste zere i travu u cesty zahraty tak 12, studeny dvacet.
V létě jsme poletovali po Rumunských horských cestách. Když jsem pod kopcem vynuloval spotřebu (na mojem N53), tak na kopci svítilo 19L. A to se jela řádná kudla...
matiz píše:Kdybych si to nechal udelat kua v cartecu hned, mel bych to napoprvé, bez nervu, za draho ale mel a verim ze poradne.
Ušetřil a promrdal?

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem mel ze zacatku smysl pro humor a myslel jsem si, ne veril jsem pevne ze to bude jezdit za osm, ani houno, dva valce navíc, je třeba je krmit, to se neda nijak odrbat. Navíc 19", vzadu 255/30 to si taky něco malo polkne navíc, cili normalni jizdou deset, kdyby nebylo tech mych kol a byly tam nejake uzovky tak to bude o fous přes devět a velmi ekonomickym slapanim na plyn a vyuzivanim setrvacnosti to bude něco malo pod devět. Ale to se neda vydrzet, na to jsem si nemusel kupovat baworaka, lepsi službu by mi udelala jakaliv mrdka, ted mne napada třeba thalie -))))
Nerikam ze se s tim neda jet dal za malo, da, bezne z praglu když jedu domu a jsem povětšinou vyrizeny tak 110 na tempos a dojedu pod 8, jenze to je to, ze tyto trasy jezdim proste malo, protože proste daleko... Do praglu vždy pozde, tak ze pak se to snazim dohnat a to je vždy přes deset a se sevřenou prdeli ze strachu před policajtama...
Vita - chces jako ze nasrat jo -)))))))))))))) Hele, neusetril a promrdal, moc dlouha story, jenze to není o tom ze promrdal z nevedomosti nebo neznalosti, promrdal proto, ze proste takove kurvy co dodavaji kurevstvo na které nasledne NEUMEJI udelat provozni servis, firme která se pysni milionem poboček, a uplne to same se muze stat klidne i cartecu, jenze tam mají jiné paky a jiné pravni oddeleni aby to servisni firma dala do poradku,.. Když si necham opravit meridlo a zkalibrovat, někdo ho opravi a zkalibruje a několikrát ho zkalibruje spatne, je třeba aby za to nesl zodpovednost a následky. Bohuzel ještě sam nevim jak na to, nejsem pravnik...
Nerikam ze se s tim neda jet dal za malo, da, bezne z praglu když jedu domu a jsem povětšinou vyrizeny tak 110 na tempos a dojedu pod 8, jenze to je to, ze tyto trasy jezdim proste malo, protože proste daleko... Do praglu vždy pozde, tak ze pak se to snazim dohnat a to je vždy přes deset a se sevřenou prdeli ze strachu před policajtama...
Vita - chces jako ze nasrat jo -)))))))))))))) Hele, neusetril a promrdal, moc dlouha story, jenze to není o tom ze promrdal z nevedomosti nebo neznalosti, promrdal proto, ze proste takove kurvy co dodavaji kurevstvo na které nasledne NEUMEJI udelat provozni servis, firme která se pysni milionem poboček, a uplne to same se muze stat klidne i cartecu, jenze tam mají jiné paky a jiné pravni oddeleni aby to servisni firma dala do poradku,.. Když si necham opravit meridlo a zkalibrovat, někdo ho opravi a zkalibruje a několikrát ho zkalibruje spatne, je třeba aby za to nesl zodpovednost a následky. Bohuzel ještě sam nevim jak na to, nejsem pravnik...
-
- Kontaktovat uživatele:
A nechci ani domyslet následky kdy bych to nechal udelat na nejake x5, x6 kde ty pneu byvaji ještě mnohem drahsi, i když ani ty znackove devatenáctky nejsou levne, protože 8,5k za dobrou jednu gumu není proste malo, je to minimalne dost a prijel zakaznik a po tydnu, dvou kola na sracky, protože někdo najede 2k km za chvili.
A vis jak to je, ja jako maly srac si proste nemuzu dovolit koupit vsecko a delat uplne vsecko... Nemam na to misto ani finace.
A vis jak to je, ja jako maly srac si proste nemuzu dovolit koupit vsecko a delat uplne vsecko... Nemam na to misto ani finace.
To bych si nedovolil
Nemůžeš dělat všechno a byl ty to i nesmysl. Dnešní trend specializace na to co umím a outsourcingu toho co neumím má svoji opodstatněnou logiku. Aby si investoval do geošky (nevím kolik dneska stojí, ale málo to asi nebude ... kdysi stávala milion), na ní udělal pár geometrií za rok a navíc na tom měl třeba i menší výdělek, než když ten čas věnuješ řešení nějakého výmrdu (aneb zapeklité závady
) je naprostý nesmysl.
K té odpovědnosti: odpovědnost za škodu způsobenou vadným výrobkem podle zákona nesou. Jenom se jim do toho samozřejmě nebude chtít a je taky otázka, jak se jim to dá prokázat.

Nemůžeš dělat všechno a byl ty to i nesmysl. Dnešní trend specializace na to co umím a outsourcingu toho co neumím má svoji opodstatněnou logiku. Aby si investoval do geošky (nevím kolik dneska stojí, ale málo to asi nebude ... kdysi stávala milion), na ní udělal pár geometrií za rok a navíc na tom měl třeba i menší výdělek, než když ten čas věnuješ řešení nějakého výmrdu (aneb zapeklité závady

K té odpovědnosti: odpovědnost za škodu způsobenou vadným výrobkem podle zákona nesou. Jenom se jim do toho samozřejmě nebude chtít a je taky otázka, jak se jim to dá prokázat.
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Chlapci pěkně jste se mi tu rozepsali, ale ač nerad bych vám kazil debatu tak vás budu muset usměrnit
Nedalo mi to a koukl jsem přeci jen na tu 325i. Pročetl zas pár temat, spíše ohledně spotřeby může mi někdo napsat za kolik stím člověk dokáže realne jet s klidnou nohou?
Všude se akorát všichni handrkujou, že někdo pod 10 nejde jinej jezdí za 8,5

Nedalo mi to a koukl jsem přeci jen na tu 325i. Pročetl zas pár temat, spíše ohledně spotřeby může mi někdo napsat za kolik stím člověk dokáže realne jet s klidnou nohou?
Všude se akorát všichni handrkujou, že někdo pod 10 nejde jinej jezdí za 8,5

-
- Kontaktovat uživatele:
8,5 je nesmysl, a nebo není, ale opovaz se vjet do města, nemusi byt ani nijak velke, staci když bude takove, ze se budes vice rozjizdet z nuly. Nez dosahnes požadovanou rychlost, papinka bezne 40l i vic a to zadna cocka, normalni bezny rozjezd. Udrzeni rychlosti uz je mnohem méně narocnejsi a po rovince za okolo 7, 8 není problém. Po kvalitni silnici a mensi tychlosti i méně. Schvalne se zajdu podivat na pocitac co ukazuje, klidne se podelte se mnou kdo budete chtit, ale hodte sem fotky celého palubaku, ne jen spotřebu. Uvidíme jak se to vyvine... Myslim ze nemam tezkou nohu, alespoň ne vylozene tezkou, nejsem dobytek, nutkani se svezt je tak akorát v lete a to jen občas a to do toho nezahrnuju. Beru moji spotřebu která je podlozena velmi slusnym stavem auta.
- pavproch
@matiz: jenže ty máš N52....
on je totiž fakt výrazný rozdíl ve žravosti N52 a N53.... jelikož mám oba dva, můžu srovnávat
330ix e91 N53 200kW 1715kg
Z4 e89 N52 190kW 1450kg
na stejné trati za stejných podmínek při stejném způsobu jízdy a zhruba stejné rychlosti u těch dvou aut mám i stejnou spotřebu i přesto že je mezi nima cca 18% rozdíl v hmotnosti... čili jinými slovy N53 žere výrazně míň...
čili pokud původní tazatel uvažuje i v dimenzích "spotřeba", měl by se v rámci 325i koukat po novější verzi s utlumeným třílitrem N53...
on je totiž fakt výrazný rozdíl ve žravosti N52 a N53.... jelikož mám oba dva, můžu srovnávat
330ix e91 N53 200kW 1715kg
Z4 e89 N52 190kW 1450kg
na stejné trati za stejných podmínek při stejném způsobu jízdy a zhruba stejné rychlosti u těch dvou aut mám i stejnou spotřebu i přesto že je mezi nima cca 18% rozdíl v hmotnosti... čili jinými slovy N53 žere výrazně míň...
čili pokud původní tazatel uvažuje i v dimenzích "spotřeba", měl by se v rámci 325i koukat po novější verzi s utlumeným třílitrem N53...
kurva to není možny aby trojka žrala jak sedmička, já jezdím s E46 323i za dlouhodbou 11LPG, ale to se jezdí skoro furt kratky trasy.
s E46 328iA jsem jel dalku za 6,5 a všichni zakaznici co maj E90 v benzínu jezdí za 10, naopak ti co maj naftu jezdi za 8-9. Tak nevím proč by měla jezdit E90 za výrazní víc jak E46 ale asi to tak je.
nejvíc mě pobavilo když se mi sešli dva zakanici na dilně, jeden s sedmou 740i E65 kterou jsem mu plynoval a ten druhej s E91 330i. Ten s tou sedmou nadaval že mu to žere 10LPG, že jezdil za 9 benzínu. no a ten s 330i si chvalil jak je to super že mu to žere jen 10 benzínu
X5 to je jiny kafe, když jedu s E65 150 tempomat tak jedu 11LPG, když jedu s X5 4,4 tempomat 150 tak jedu za 19LPG
X5 umí pod 10 LPG když jedu 80 na tempomat, ale jak to jede rychle tak to žere jak rak
s E46 328iA jsem jel dalku za 6,5 a všichni zakaznici co maj E90 v benzínu jezdí za 10, naopak ti co maj naftu jezdi za 8-9. Tak nevím proč by měla jezdit E90 za výrazní víc jak E46 ale asi to tak je.
nejvíc mě pobavilo když se mi sešli dva zakanici na dilně, jeden s sedmou 740i E65 kterou jsem mu plynoval a ten druhej s E91 330i. Ten s tou sedmou nadaval že mu to žere 10LPG, že jezdil za 9 benzínu. no a ten s 330i si chvalil jak je to super že mu to žere jen 10 benzínu

X5 to je jiny kafe, když jedu s E65 150 tempomat tak jedu 11LPG, když jedu s X5 4,4 tempomat 150 tak jedu za 19LPG

X5 umí pod 10 LPG když jedu 80 na tempomat, ale jak to jede rychle tak to žere jak rak
-
- Kontaktovat uživatele:
vaha, prevody... Sice je krasne ze to jede na trojku 160, na dvojku 110, ale nez se to rozkokodrca, tak si proste lokne a uz to nicim nejde spravit. Nepomuze ze se jede po rovince za 6,5 při super podmínkách jako je zahraty motor, dobry asfalt, proste ten rozjezd je "narocny". A kodrcacky to jezdi studene za dvacet - 7km tam a az vychladnul, tak 7km zpatky... Jakekoliv zrychleni 15, 20 a vic. Kdybych s tim jezdil třeba pravidelne 40km tam a 40km zpatky, dostal bych se mozna na prijemnejsi cisla.
Ja mam aj 4kolu aj automat a dlhodobu mam 8,5 za posledne cca. 2 roky (neviem za kolko poslednych km rata dlhodobu v onboard computeri)
Predvidam, jazdim s rozumom a musim povedat ze relativne setrne, ale nepodliezam limity (ak sa tak stane, tak je to vynimka), nemam sa casto kam ponahlat (leto 17ky, zima dokonca len 16ky
- aj tak je to rebrinak). Zastupene mesto, dialnica aj okresky. Ale ako bolo spomenute, staci jazdit stale v meste nedajboze zapchy, semafory, kratke trasy, zima a 12l a viac, je tam ako lusk.
Na to, ze je to 3litrovy benzin s hydromenic. automatom a xdrive, tak si myslim, ze nieco take co tam sem tam dokazem zajazdit, je zazrak (nie palubak neklame max. o 2-3 dec).
http://s7.postimg.org/4q0zlq20b/IMG_20140831_204803.jpg
Neviem za ziveho boha pridat foto, uz dlhsiu dobu, pridam subor a nic (zeby velkost?), tak aspon upload inde.
Predvidam, jazdim s rozumom a musim povedat ze relativne setrne, ale nepodliezam limity (ak sa tak stane, tak je to vynimka), nemam sa casto kam ponahlat (leto 17ky, zima dokonca len 16ky

Na to, ze je to 3litrovy benzin s hydromenic. automatom a xdrive, tak si myslim, ze nieco take co tam sem tam dokazem zajazdit, je zazrak (nie palubak neklame max. o 2-3 dec).
http://s7.postimg.org/4q0zlq20b/IMG_20140831_204803.jpg
Neviem za ziveho boha pridat foto, uz dlhsiu dobu, pridam subor a nic (zeby velkost?), tak aspon upload inde.