Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bilstein B6 - snížení
No prave, taky jsem je ted shanel na svou e46, ale nikde nic...jako nahradu ale pisou 556 882 coz je klasika supertouring, tak na zadek dam ty, obavam se ale , ze brzo prestanou delat i predni advantage, tak uz je radej koupim ted, uvidim jestli se to nebude nejak hadat, snad ne..jen zadek s tema supertouring bude trosku vis diky tomu tlumici jak s advandage.MattyX píše:Už i skladovky jsou problém... to stejné zadní pro E46, sachs advantage se nedělají :-/ Ani generální dodavatel pro čr nemá :-/ironpipi píše:Nj ty zadni uz se bohuzel nevyrabi, ale skladovky asi nekde jeste budou mit, na mjauto jsem je myslim videl...
Ironpipi: to je právě ono...i když o kvalitě sachsů nepochybuju, nechce se mi do nich, když už se nevyrábí zadky...to raději ty B6 na celý auto
jaké byste poradili pružiny pro sériovou výšku? Zatím jsem koukal po Bilstein, KYB a nabízeny mi byly i pružiny CS Germany.
MattyX: takže M pružiny jen v BMW?
to bude raketa 
Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale ze svýho podvozku už mám depresi

jaké byste poradili pružiny pro sériovou výšku? Zatím jsem koukal po Bilstein, KYB a nabízeny mi byly i pružiny CS Germany.
MattyX: takže M pružiny jen v BMW?

Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale ze svýho podvozku už mám depresi

-
- Kontaktovat uživatele:
Eibach Prokit 30/30 jsem měl já na E36. Bohužel to lehlo o víc jak 30. Prostě to bylo níž něž Mpaket pružiny. Řekl bych tak o 3 - 4 cm.
Takhle to bylo hned po výměně. Po cca měsíci si to ještě sedlo níž.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 2cebb6dd0e
Takhle to bylo hned po výměně. Po cca měsíci si to ještě sedlo níž.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 2cebb6dd0e
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl není jen Cabrio/Coupe, rozdíl je i podle výbavy (HiFi, tažné zařízení, ...).
Pro přesné určení pružiny potřebuješ offline instalaci ETK, kam zadáš výbavu jakou auto má a ze systému vypadne číslo pružin na auto patřících.
Pro přesné určení pružiny potřebuješ offline instalaci ETK, kam zadáš výbavu jakou auto má a ze systému vypadne číslo pružin na auto patřících.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Díky za tip Francisi, zkusím tu offline verzi někde stáhnout, ještě se určitě bude hodit 
Pokud jde o pružiny, které se nekupují přímo z bmw, jaké značky jsou dobré a na které si naopak dát pozor? Protože jsou Mtech pružiny celkem drahý, tak uvažuju, že bych zatím auto nechal na sériové výšce a možná to prohodím až později
Nechci ale koupit žádnou srágoru, když už kupuju slušné tlumiče...
na tlumice-bilstein.cz mi nabízeli pružiny Bilstein...Dají se použít? Případně jak jsou na tom proti KYB, Meyle a dalším? Případně odkud je brát, přijde mi, že všude maj všechno a zároveň nic......

Pokud jde o pružiny, které se nekupují přímo z bmw, jaké značky jsou dobré a na které si naopak dát pozor? Protože jsou Mtech pružiny celkem drahý, tak uvažuju, že bych zatím auto nechal na sériové výšce a možná to prohodím až později

na tlumice-bilstein.cz mi nabízeli pružiny Bilstein...Dají se použít? Případně jak jsou na tom proti KYB, Meyle a dalším? Případně odkud je brát, přijde mi, že všude maj všechno a zároveň nic......
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti nevadí, že ve předu mezi gumu a lem strčíš hlavu, tak klidně běž do serie z druhošky, ale pak až to uvidíš, tak to budeš proklínat
Já jsem ti nabídku poslal do SZ, pokud chceš i relativní komfort a přitom solidní výkon. Dave ti může poreferovat, co má na cabriu

Já jsem ti nabídku poslal do SZ, pokud chceš i relativní komfort a přitom solidní výkon. Dave ti může poreferovat, co má na cabriu

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
jasně, že mi to vadí!!
ale co mam dělat..strašně by se mi líbilo, kdyby byly sehnatelné nějaké kvalitní pružiny mimo origo Mtech se snížením do 25mm, které bych s radostí koupil
všude ale vidím minimálně 30mm a to už mi přijde dost na hraně a nechci ty tlumiče dodělat jen tím, že jsem auto chtěl o trochu níž 

-
- Kontaktovat uživatele:
Resil jsem neco podobneho v teto diskuzi: http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&start=30
Nakonec jsem se rozhodl dozadu pro origo M.tech pruziny a tlumice Sachs Advantage. Po vymene jsem dojel na test tlumicu (hlavne kvuli tem prednim) a zjistil jsem, ze pravy tlumic je na pokraji vymeni a levy v zelenem, ale taky zadna slava na to, ze byl novy. Nejvetsi problem byl rozdil tlumivosti na L a P strane, ktery byl uplne na hrane. Tak se ptam, da se temto "hopsa" testum tlumicu verit? Bavil jsem se ted s clovekem na technicke, jestli ten stroj maji take a rikal mi, ze to prodali, ze to bylo naprd. Ta masina to srovnama s nejakymi hodnotami, jak by to asi melo byt, ale uz nerozlisuje sportovni/nesportovni podvozek apod. Divne prinejmensim je, ze kazda strana vysla uplne jinak.Mate s tim nekdo zkusenosti?
Nakonec jsem se rozhodl dozadu pro origo M.tech pruziny a tlumice Sachs Advantage. Po vymene jsem dojel na test tlumicu (hlavne kvuli tem prednim) a zjistil jsem, ze pravy tlumic je na pokraji vymeni a levy v zelenem, ale taky zadna slava na to, ze byl novy. Nejvetsi problem byl rozdil tlumivosti na L a P strane, ktery byl uplne na hrane. Tak se ptam, da se temto "hopsa" testum tlumicu verit? Bavil jsem se ted s clovekem na technicke, jestli ten stroj maji take a rikal mi, ze to prodali, ze to bylo naprd. Ta masina to srovnama s nejakymi hodnotami, jak by to asi melo byt, ale uz nerozlisuje sportovni/nesportovni podvozek apod. Divne prinejmensim je, ze kazda strana vysla uplne jinak.Mate s tim nekdo zkusenosti?
-
MattyX píše:Pokud ti nevadí, že ve předu mezi gumu a lem strčíš hlavu, tak klidně běž do serie z druhošky, ale pak až to uvidíš, tak to budeš proklínat![]()
Dave poreferoval, cvachtam si

Zpetne jeste jednou diky, max spokojenost.