Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Mírně "vrnící" volant, servo? 330xd
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Čau, nevíte někdo, co by mohlo dělat následující? e91 330xd
Když se otáčí volantem na místě či při pomalém popojíždění a točení volantem na D bez plynu, tak lehce vrní volant a jsou cítit a slyšet vibrace od předku. Nedělá to zcela vždy, pouze někdy (někdy více, někdy méně) a to když je více namáhano servo (třeba na ledu/uježděným sněhu to neudělá). Za jízdy to neudělá nikdy.
Byla přidřená nějaká kladka, ta se nechala vyměnit, ale nepomohlo. V servisu to naposledy neudělalo, tak nebylo možné zkontrolovat.
Nemusí se točit úplně do kraje, dělá to již od středu.
Napadá někoho něco? Třeba vyměnit servo-olej? Nebo se s tím někdo setkal?
Nebo rovnou výměna servo?
PS: hledal jsem tady, ale podobné téma nenašel.
Předem díky
Když se otáčí volantem na místě či při pomalém popojíždění a točení volantem na D bez plynu, tak lehce vrní volant a jsou cítit a slyšet vibrace od předku. Nedělá to zcela vždy, pouze někdy (někdy více, někdy méně) a to když je více namáhano servo (třeba na ledu/uježděným sněhu to neudělá). Za jízdy to neudělá nikdy.
Byla přidřená nějaká kladka, ta se nechala vyměnit, ale nepomohlo. V servisu to naposledy neudělalo, tak nebylo možné zkontrolovat.
Předem díky
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Tak s autem jsem teď moc nejezdil, ještě nebyl čas na návštěvu servisu, ale brzy bude.
Nicméně ještě jeden poznatek - když stojím na místě a mám zašlápnutou brzdu a otáčím volantem, tak to nevrní. Jakmile brzdu povolím a točím při mírném popojíždění na D bez plynu, tak volant vrní a je cítit rezonance od přední části vozu. Pod plynem nic...
Nicméně ještě jeden poznatek - když stojím na místě a mám zašlápnutou brzdu a otáčím volantem, tak to nevrní. Jakmile brzdu povolím a točím při mírném popojíždění na D bez plynu, tak volant vrní a je cítit rezonance od přední části vozu. Pod plynem nic...
- pavproch
Velvetek píše:Čau, nevíte někdo, co by mohlo dělat následující? e91 330xd
Předem díky
Hledals blbě.... kdesyk sem to tu psal... měl sem tentýž problém, hned na začátku záruky sem s tím byl v autorizáku, kde to vyhodnotili, jako že to vrnění není normální, ale že na reklamaci to není... taxem to nechal být, nezhoršovalo se to, ve 155tis km sem v rámci preventivního servisu vyměnil převodku řízení a..... vrní to dál, ale výrazně, výrazně míň...
Tožtak, no... čili zřejmě je to valstnost, ne vada...
EDIT: Bavíme se o hydraulickém řízení? Já teda jo...
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
No možná blbě, ale opradu nenašel
Tohle určitě ale nemůže být normální, protože to umí vydat takový pazvuk, že se člověk stydí otáčet kolama před lidma
Je to slyšitelné i venku, když je člověk kus od auta - prostě ostuda...
Teď už by měl být čas, tak se otočím do servisu a uvídíme, dám pak kdyžtak vědět...

Tohle určitě ale nemůže být normální, protože to umí vydat takový pazvuk, že se člověk stydí otáčet kolama před lidma

Je to slyšitelné i venku, když je člověk kus od auta - prostě ostuda...
Teď už by měl být čas, tak se otočím do servisu a uvídíme, dám pak kdyžtak vědět...
Ahoj, tak jak to dopadlo?
Mám asi podobný "problém"... Při točení volantu na místě (na určitém typu podkladu) to taky vrní a občas je slyšet ze spodku rezonance... za jízdy naprosto v pohodě, podvozek OK, jen při stání na místě. Proto mě napdá to servo, je pravdou, že nádobka serva má sem tam nějaký čůrek oleje... ale od víčka, což je divné, že by netěsnilo víčko?
Když jsem byl v jednom servisu, tak prý vše v pohodě, nic špatného nenašli, ale potvrdili, že ten zvuk jim to taky na některém podkladu udělalo. Prý by zkusili vyměnit celé servo, ale to jsem zatém odmítl (cca 13tis. Kč)
Mám asi podobný "problém"... Při točení volantu na místě (na určitém typu podkladu) to taky vrní a občas je slyšet ze spodku rezonance... za jízdy naprosto v pohodě, podvozek OK, jen při stání na místě. Proto mě napdá to servo, je pravdou, že nádobka serva má sem tam nějaký čůrek oleje... ale od víčka, což je divné, že by netěsnilo víčko?
Když jsem byl v jednom servisu, tak prý vše v pohodě, nic špatného nenašli, ale potvrdili, že ten zvuk jim to taky na některém podkladu udělalo. Prý by zkusili vyměnit celé servo, ale to jsem zatém odmítl (cca 13tis. Kč)
Ještě k servu jeden dotaz. Pokud chci zkontrolovat hladinu oeleje v servu, tedy vyšroubuji víčko a pak zase zašroubuji, nemusím mít obavy ze zavzdušnění apod. Zkrátka a jednoduše: otevřu víčko, zkontroluji stav, popř. doliji olej a zase zavřu a tím to končí?! Nikdy jsem servo olej nekontroloval, tak proto se ptám a v manuálu jsem k servu nic nenašel... Díky 

- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Zkontrolovat to normálně můžeš, to není problém.
Já to zatím řešil tak, že se zkontrolovali všechny hadice. Mohou se ucpat - jsou tam nějaké ventilky. Celkem to jsou 3 kusy.
Tak to nepomohlo, takže se patrně bude dělat pumpa, nedá se nic dělat
Já to zatím řešil tak, že se zkontrolovali všechny hadice. Mohou se ucpat - jsou tam nějaké ventilky. Celkem to jsou 3 kusy.
Tak to nepomohlo, takže se patrně bude dělat pumpa, nedá se nic dělat

...ex 530dA-Msport-bmwpower...