Zdravím chlapáci.Mám na Vás dotaz.Chceme domů koupit e46,jen se nějako nemůžeme rozhodnout zda 330i nebo 330d.Jen zde řeknu,že vůz musí být v automatu a bude s tím válčit žena a takových 90% bude jezdit po městě,takže prosím Vaše názory,doporučení?? Předem díky za Vaše názory.
Hmm to že 330i bude něco baštit je mi jasné a že 30d se neohřeje mi taky dochází,ale přesto,co z těchto dvou vybrat? Dejme tomu,že se můžeme bavit ještě o 323 či 325,ale upřimně si myslím,že zde se spotřeba extra lišit oproti 30i nebude.A upřímně jsem tak nějak zvyklí jezdit za 13,doma máme již 745i a GT 50i,a proto chceme pořešit na ježdění po městě něco normálnějšího,menšího,ale né čtyřválcového!Takže další názory,či nápady?Díky
No a teda jaký? Osobně netrvám na 30i,ale jak jsem psal,myslím,že u všech 6ti válců bude spotřeba +- stejná.Jediné co nevím,jak moc se liší náklady oprav 323,325 oproti 30i?
Stotrica za 220? To hoodne vohoblovana. Ja treba nikdy nepochopil tu motivaci , jak nekdo muze chtit bmw~ sestivalec~ automat na jizdu po meste pro zenu... A mit rozpocet 100tisic. Navic staci trochu smuly a mas u tech aut opravu za 40 na krku...
xhans píše:Stotrica za 220? To hoodne vohoblovana. Ja treba nikdy nepochopil tu motivaci , jak nekdo muze chtit bmw~ sestivalec~ automat na jizdu po meste pro zenu... A mit rozpocet 100tisic. Navic staci trochu smuly a mas u tech aut opravu za 40 na krku...
Vohoblovana?Nevim,nekoukal jsem.A co je špatnýho na šestiválci do města? Doteď jsme hoblovali i V8 po městě.Noo a když si představim čtyřválec s automatem,tak mám husinu,sory,ale jedním jsem se nedávno svezl a prostě 6 a více s automatem je teprve auto.A rozpočet do 120 nákup se ti jako 4tý auto v rodině zdá málo?Sory,ale co si pomůžu,když dám víc,třeba teda 160 a něco se vys.. tak jsem na tom úplně stejně jako když koupim auto za 120 a těch 40 si raději nechám na opravy.Asi bych klidně koupil auto i za 200,ale to by doma nemohlo být co je a s tím jezdit po městě a každý zaparkování ve městě připočítavat oděrky mě nebaví.A ještě jednou se vrátím k tomu proč 6válců.Mimo jiné,se s tím autem bude občas jezdit i mimo,třeba po docela kamionama frekventovaný cestě a sory,ale předjíždět s 4válcem dva kejmly najednou?Nikoho nechci urazit,ale prostě nechci seškrabávat ženu a děti někde ze silnice,protože hold byla v tu chvíli o fous pomalejší.
ironpipi píše:Trilitr v benu a v rozumnym stavu za 120 tis teda nevim no...
přesně jak píšeš. Koupí před face 15 let starej.
pro Kena: To nevím jestli je zrovna dobrá volba pro ženu a děti. Podívej se na crashtesty a možná změníš názor ani 3l tomu nepomůže. Mezi náma ten 3l v automatu není zrovna žádnej oheň. Jestli máš 745ku v automatu tak to ZF je úplně jiná liga.
Noo byl jsem se uz na jednu podívat,rok 01 250 km serviska,slusna vybava a cenovka 105.A e39 nechcu,je to zase o fous vetší a ja to potřebuju převážně do města,pouze občas minimálně mimo.Ono nic ve zlým,ale ty časy se trošku změnily,kdy ty auta byly dost žádaný a držely si cenu.Dnes každý kouka na provozní náklady a věř mi,že s lidma jsem dost ve styku a už je pouze pár nadšenců jako jsme my,který zas až tak ty náklady neřeší a ví,že se alespoň svezou.Takže tím chciříct,že je aut přetlak a mezi nimi se dá občas sehnat pěkný kousek za dobré peníze.
kup 325, o tolik pomalejsi to zase neni a nemusis se mrdat s 17" zikamakama, velkejma brzdama a podobne. do mesta to staci a kdyz vyjedes mimo, tak holt budes pocitat s 190 kobylama a ne s 230. furt je to prijemnej nadprumer proti zbytku tdi národa...
Jestli tvoje manzelka umi bezpecne predjet kamion jen v sestivalci,tak bych ji radeji doporucil jezdit rychlosti kamionu, usetrite za benzin a je to znacne bezpecnejsi. Kdyz se bojim o manzelku i deti, tak ji neposadim do silnyho sestivalce z "druhe svetove"...
90% po meste = urcite bych bral benzin.
Jak psali ostatni na predjizdeni staci i 325 ci 323. Kdyz clovek umi dokaze predjizdet i v mnohem slabsich autech, kdyz na to potrebuje silny auto at radsi nepredjizdi a jede predpisovejch 90 navic s deckama na zadnim sedadle.
Panové panové,nechci zde rozebírat řidičský um mé ženy a nebudu ji zde vyzdvihovat,ale věřte,že má žena by i některé muže strčila do kapsy a to nemyslím,že by zrovna musela jed v naší 745,jinak ukažte mi,která žena,občs i muž sedne do dodávky (Spritera) a bez problému ho odřídí i odcouve!!No nic s předjížděním to bylo řečeno jan tak obrazně,ale nic ve zlém,ale i mě výkon čtyřválce občas přijde nedostačující (VW SHARAN),bmw bohužel nic podobnýho nedělá.Jinak jsem asi blázen,ale zítra se jedu podívat na 330d v pěkné výbave r.04 naj.240-serviska-pouze bmw,dovoz srn,3 klíče,coc list,nehavar tak uvidím jak rychle se to ohřeje a podle toho uvidíme,protože za 100 je to super cenovka!!!
No chapu ze preferujes BMW ale napr. Mazdy 6 diesel 2.0 ctyrvalce maj dobry a i vykony. Ve firme se protocily vsechny generace Mazdy 6 po nejnovejsi mazdu tak vim o cem mluvim, takze bych nezatracoval vsechny ctyrvalce