Prosím o radu, vyměnil jsem olej v manuální převodovce u 320 D, olej FUCHS sintofluid 75W 80. Nyní , hlavně po zahřátí auta je olej uvnitř cítit. Nevíte co s tím? Díky za radu.
Kdyz tam lijes neco co tam nepatri, cemu se divis... Ja jsem nedavno nalil origo, a az na tu cenu naprosta spokojenost. Hlavne s tim, ze vickrat ho menit uz nebudu -))
já si ho taky nechal měnit v bmw a bylo mi řečeno,že olej se tam leje přesně takový,jak je uvedeno na štítku převodovky.. a jen u 320d jsou prý 3 různé možnosti..
ale podivat se na prevodovku neni tezky ne?:) jeslti je tam MTF LT 2 nebo pripadne 3. Neprijde mi pravdepodobny, aby temer totozny olej v prevodovce mohl zpusobit zrovna zápach... nejaka proceduralni chybka?
Nedošlo náhodou jenom k zašpinění převodovky od starého/nového oleje zvenku? Zkoušel jsi se podívat zda je krásně čistá, bez nějaké mastnoty. Či zda nezůstal povolen nějaký šroub ...? Zdá se mi nepravděpodobné, že by byl olej cítit z vnitřku převodovky.
Oleje Fuchs jsou velmi vysoké kvality a pokud jsi tam nalil ojel, který odpovídá specifikaci, tak s ním nemůže být problém. Já osobně jsem přešel z olejů Castrol (dodává i pro BMW) právě na Fuchs, jelikož měl v testech lepší výsledky.
Ještě jednou jsem kontroloval hladinu i případné úniky, ale nikde nic. Převodovka je suchá. Je to cítit až po zahřátí a hlavně když zajíždím do garáže. Je to trochu do kopečka.