pavproch píše:Chlopi, fčera a neska při řízení sme měl čas uvažovat.... tak mě napadlo - medvěd nabízí za příplatek do svých novějších modelů (myslím že se tady na AF.cz psalo o neue C-klasse) VĚTŠÍ nádrž.... otázka: nevíte někdo o tom, že by se v OEM/ v aftermarketu vyráběla (legal, tj. s homologací) VĚTŠÍ nádrž pro 3er e91? Stávajících 63 litrů je při mém průměru 12 a více/100 nic moc dojezd ....
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
"Větší" nádrž e91 ???
- pavproch
Cituju dotaz, který jsem vznesl na AF.cz a na nějž s emi prozatím nedoslao kloudné odpovědi, třeba tady někdo něco bude vědět...
-
- Člen Klubu
Zajímavá úvaha pro dovolenkové petrolheady..
mělo by to mít nádrž srovnatelnou aspoň pro dosah jako maj diesely aby to bylo fér.
Jinak solo nejezdím rád s plnou nádrží je to pak trochu neohrabaný, jako by mi vzadu někdo seděl.
Např. jedna jistá E34 M5 co znám má příplatkovou 90ti litrovou nádrž. A četl jsem článek v časáku about Alpina B7 turbo (6er E21) "Král temnot" a tam byla 110L nádrž
Bodejď průměrnou to má taky 25l/100km.. 

Jinak solo nejezdím rád s plnou nádrží je to pak trochu neohrabaný, jako by mi vzadu někdo seděl.
Např. jedna jistá E34 M5 co znám má příplatkovou 90ti litrovou nádrž. A četl jsem článek v časáku about Alpina B7 turbo (6er E21) "Král temnot" a tam byla 110L nádrž

- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Malá nádrž mě štve i u nafty (330xd). Tankuji vždy plnou a je to prostě málo, nebaví mě věčně koukat na malý dojezd...
Co se týká toho Mercedesu C - četl jsem kdesi článek právě o těch malých nádrží. Údajně základní nádrž zmenšili z toho důvodu, že při měření spotřeby a emisí do tabulek musí mít auto určitý obsah paliva v nádrži. Tím, že nádrž zmenšili, má na měření menší obsah paliva v nádrži, tím menší váhu a nižší/lepší tabulkové hodnoty...
Co se týká toho Mercedesu C - četl jsem kdesi článek právě o těch malých nádrží. Údajně základní nádrž zmenšili z toho důvodu, že při měření spotřeby a emisí do tabulek musí mít auto určitý obsah paliva v nádrži. Tím, že nádrž zmenšili, má na měření menší obsah paliva v nádrži, tím menší váhu a nižší/lepší tabulkové hodnoty...
...ex 530dA-Msport-bmwpower...
tusim do e36 se to dalo koupit do kufru mezi podbehy, neco jako toto https://www.google.cz/search?q=extended ... B575%3B190
asi by nebyl problem to vyrobit presne na miru do tveho, napojit na stavajici system, otazkou je cena/smysluplnost...
asi by nebyl problem to vyrobit presne na miru do tveho, napojit na stavajici system, otazkou je cena/smysluplnost...
“Ability is what you're capable of doing.”