Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E36 bezvanos M50B25 coupe r.v.91

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Diome

#1 Příspěvek od Diome »

Ahoj klubáci, bohužel se na Vás musím obrátit ohledně problému s BMW, co mám. Zkusím to stručně a přehledně vysvětlit.
Auto někdy při jízdě pocukávalo, někdy nejelo jak má. Bylo to dané za příčinu řídící jednotky, jelikož na diagnostice ukazovala blbosti.
Jednou jsem dojel večer domu, ale druhý den ráno jsem auto už nenastartoval. Motor se točí a nic jiného nedělá, ani se nepokouší "chytnout". Hned mě napadlo, že zřejmě odešla řidící jednotka úplně. Po této situaci jsem zde na klubu sehnal jinou, bohužel s ní to taky natočit nešlo. Nakonec začalo spínací relátko od řj vybrovat, bzučet. Tudíž jsem si řekl, že to taky nebude zdravý zvuk a na vrakáči jsem sehnal úplně to samé. Také nepomohlo.

Moje poznatky: Mám i náhradní benzínové čerpadlo, tudíž jsem ho zkusit zapojit a nic nedělá, ale když jsem ho dal přímo na baterii, tak fungovalo. To samé i v to nádrži, které tam je, a zřejmě nespíná. Pokud vím, tak když otočím klíček těsně před nastartováním, tak by mělo být slyšet, což není. Zkoušel jsem i to, že jsem čerpadlo v nádrži napevno napojil na baterii a bylo slyšet, jenže ani poté motor nechytl. Měl jsem venku cívky, zda dávají jiskru, připojil jsem tam náhradní co mám, dávala když se motor točil.

Dle mého bude chyba nevím kde, protože i když je čerpadlo pevně zapojené na napájení, tak se stejně nenastartuje(zkoušel jsem to asi 10 vteřin, snad to není málo...).
¨
Zkoušel jsem zde na foru hledat, ale nebyl jsem z toho moc chytrý. Tudíž bych byl rád za jakékoliv vaše nápady na vyzkoušení.

Motor se jen točí a nic jiného .. na diagnostiku jsem to ještě neměl možnosti napojit, ale snad během pár dní budu, jenže nevím, zda to vůbec něco řekne.

Pro jakékoliv dotazy piště níže a já budu rád za jakoukoliv odpověď :) Díky moc a snad Vás takhle auto zlobit nebude :)
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

takže relé řídící jednotky už nevibruje a je seplé? relé čerpadla sepne když startuješ? Vstřiky otvírají?
Design

#3 Příspěvek od Design »

Jak vypadaji svičky po startovani?
Diome

#4 Příspěvek od Diome »

Foldas píše:takže relé řídící jednotky už nevibruje a je seplé? relé čerpadla sepne když startuješ? Vstřiky otvírají?
To, že je seplé relé řídící jednotky nevím jak zjistím, když sedím za volantem a otáčím klíčkem, tudíž nemůžu být u něho a čekat (nebo se to dá poznat nějak jinak? Sám nevím). Relé čerpadla jsem nekontroloval, jestli sepne. To není ale v motorovém prostoru že? Vstřiky nevím jestli otvírají, protože netuším jak to zjistit.
Design píše:Jak vypadaji svičky po startovani?
Jak to myslíš? Jestli hází jiskru? Ano, hází. Vzal jsem si náhradní svíčku a zkusil asi 3 cívky a všechny jiskru dávali ...

Napadlo mě, nemohlo by to být čidlo kliky? Tento stařičký motor dle mě ještě nemá tzv. "nouzák". Tudíž, kdyby bylo špatné, tak by to asi neotevřelo vstřiky a nešlo by nic do čerpadla .. ale to jen odhaduji .. :)

Jinak zatím moc díky :)
3llf

#5 Příspěvek od 3llf »

nám tohle samé dělala m60, neběželo čerpadlo a neházelo to jiskru a vše zapříčinilo vadné čidlo kliky, tak to zkus vyměnit a uvidíš :wink:
Foldas

#6 Příspěvek od Foldas »

relé řídící jednotky musí být seplé už po otočení klíčku do druhé polohy. kdyby bylo vadné čidlo kliky tak by nešla jiskra. Máš spávné relé? Zkus ho vytáhnout a natvrdo propoj piny 30 87 87a v patici a zkus zastartovat
Design

#7 Příspěvek od Design »

No jestli jsou svičky po startovani mokre nebo ne?
Odpovědět