Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Povinné a havarijní pojištění na BMW 330i/130i?
já na 330i 2009 POV+HAV 5% u Kooperativy 13800,- .. bonusy používám dědovo, protože sám žádný nemámpavproch píše:firemní 330ix MY2011 (koupené nové tady v CZ), od začátku pojištěné u Allianz (GAP, max. limity plnění POV, 10% HAV, Asistence plus, skla atd. + bonusy za firmu a beznehody) = 23 k CZK/rok
soukromý m4Zlik Z4 3,0i (taky Allianz diito rozsah pojištění, platnost HAV omezena 1.4. až 31.10) = 18 k CZK

Tak to je parádně levné! To se mi ani nechce věřit.talio2 píše:já na 330i 2009 POV+HAV 5% u Kooperativy 13800,- .. bonusy používám dědovo, protože sám žádný nemámpavproch píše:firemní 330ix MY2011 (koupené nové tady v CZ), od začátku pojištěné u Allianz (GAP, max. limity plnění POV, 10% HAV, Asistence plus, skla atd. + bonusy za firmu a beznehody) = 23 k CZK/rok
soukromý m4Zlik Z4 3,0i (taky Allianz diito rozsah pojištění, platnost HAV omezena 1.4. až 31.10) = 18 k CZK
Byl jsem si teď udělat odhad na BMW 130i/330i 2008 s cenou cca 450 000 Kč. Pov + Hav 5% all risk. Včetně max bonusů i poměrně slušné obchodní slevy jsem byl na nějakých 25 000 Kč/rok.Tomas_dc píše:Pokud jsou plné bonusy = děda a pod. případně na firmu, tak za 13tis se dá udělat. Špatné je, že pokud je to děda, jde nehoda za ním i když jí uděláš ty a přichází o slevy nejen na tvém ale i na svém autě. A pak dříve či později ty bonusy stejně budeš potřebovat někde nahnat.
Na kolik máš to auto pojištěné? Zůstatková cena.
Pardon teď jsem na to koukal raději ještě jednou vychází mě to na 27.600,- za rok.
Auto nemám pojištěné na stálou cenu mám tam udělané pojištění GAP tzn. že jakmile někde něco, pojišťovna vyplácí cenu nového dílu né cenu v čase.
Proto je to o trošku dražší, protože když se něco stane nehádáš se kolik stojí nový a starý díl = pojišťovny vyplácí cenu dílu jako na "ojeté" auto a s připojištěním GAP máš jistotu, že ti dají nový díl a proplatí ti ho do plné výše.
Auto nemám pojištěné na stálou cenu mám tam udělané pojištění GAP tzn. že jakmile někde něco, pojišťovna vyplácí cenu nového dílu né cenu v čase.
Proto je to o trošku dražší, protože když se něco stane nehádáš se kolik stojí nový a starý díl = pojišťovny vyplácí cenu dílu jako na "ojeté" auto a s připojištěním GAP máš jistotu, že ti dají nový díl a proplatí ti ho do plné výše.
Mne 325i vychadza cca. 5k povinne (~60 mes. bonus, CSOB), cca. 15k havarijko (all-inclusive, 10% spoluucast, min 10k Kc, KOOP). Skusal som hladat ine poistovne, ale tusim napr. u allianz vysiel nezmysel (40k Kc ci co), CSOB neboli schopny dat havarijko zrovnatelne s Koop. Jedine tak Triglav, ale to ma moc na web diskusiach "nezaujalo"...

U tech podpojistenych aut pozor. Jestli budete mit nehodu se skodou vyssi nez pojistena castka, tak vam pojistovna muze kratit plneni za podpojisteni.
Sam jsem to tak taky mel, koupil jsem auto za 440000, hodnotu v te dobe melo tak 550000. Pojistil na 450000, po 2 letech totalka, pojistovna auto odhadla na 490000, pojisteno na 450000, tak lup kratila o 10%. Na to jsem se odvolal, ze jsem to koupil za tolik a tolik no a pojistovna doplatila co mela.
Polovinu ceny ale uz neuhrajete a nikdy nevite co se vam muze stat...
Sam jsem to tak taky mel, koupil jsem auto za 440000, hodnotu v te dobe melo tak 550000. Pojistil na 450000, po 2 letech totalka, pojistovna auto odhadla na 490000, pojisteno na 450000, tak lup kratila o 10%. Na to jsem se odvolal, ze jsem to koupil za tolik a tolik no a pojistovna doplatila co mela.
Polovinu ceny ale uz neuhrajete a nikdy nevite co se vam muze stat...