Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Mírně "vrnící" volant, servo? 330xd

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lachtis

#21 Příspěvek od Lachtis »

Velvetek píše:Zkontrolovat to normálně můžeš, to není problém.

Já to zatím řešil tak, že se zkontrolovali všechny hadice. Mohou se ucpat - jsou tam nějaké ventilky. Celkem to jsou 3 kusy.
Tak to nepomohlo, takže se patrně bude dělat pumpa, nedá se nic dělat :D
Olej jsem zkontroloval a je ho tam dostatek, akorát na horní rysce... Tedy nedostatkem oleje to není. Je zajímavé, že když jsem otevřel kapotu a kolega mi točil volantem, tak u mne se ozývá to "drnčení" zejména z levé strany (z pohledu řidiče). Z pravé strany nic.... Nemohl by to nakonec být ten silentblok? Když přitom dám rychlost a tedy i sešlápnu brzdu, tak to ten zvuk neudělá... jen při neutrálu či D a rozjezdu. Při jízdě je vše naprosto v pohodě, nic nebouchá, netluče, na STK mi to také známý ze spodu zkontroloval a nic, naopak chválil, že spodek vypadá moc dobře...
Zedik

#22 Příspěvek od Zedik »

Velvetek píše: Když se otáčí volantem na místě či při pomalém popojíždění a točení volantem na D bez plynu, tak lehce vrní volant a jsou cítit a slyšet vibrace od předku.
Dělá mi to naprosto to samé na stejném autě. Ještě jsem vypozoroval, že to dělá tak první dvě otočení volantem při vyparkovávání. Pak už je to zticha, i když se zastavim a znova rozjedu. Jestli na to nemá vliv nějaké natlakování něčeho?
Odpovědět