Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 330d E9x

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lukyn89

#1 Příspěvek od Lukyn89 »

Ahoj bavoráci,
Nepatřím k těm, kteří by neuměli používat tlačítko hledat a když jsem se rozhodl o koupi BMW, strávil jsem zde na fóru pročítáním příspěvků minimálně 14 dnů při každé volné chvíli..
Nejsem úplně na 100% rozhodnutý, jestli 3er nebo 5er. Nyní jsem nakloněný k 3er a mám požadavky třílitrová nafta v automatu s M paketem.. Samozřejmě s co nejlepší historíí apod, dyt to znáte..

Podívat na auto bych se jel pouze s nějakým odborníkem z fóra (koukal jsem, že jste udělali šikovnej seznam kdo co umí a z jakého je kraje, tak za šikovnej bakšiš by se mnou snad někdo sjel :) )

Mam tyto 2 typy a rád bych se poradil:

1, http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
- u toho si nejsem jistý km, ale určitě bych si ho prověřil.. Kazdopadne se mi moc libi a to je pro zacatek dulezity :)

2, http://www.sportovnivozy.cz/70974-bmw-3 ... bava-praha
- je to E92, Xdrive a není to M paket.. ale líbí se mi, s pánem jsem si psal a nafotil mi komplet servisku a v servise potvrdili, je to auto z Čech a vše sedí..

U obou aut je VIN, tak snad mi dokážete poradit, co by na kterým autě mohlo bejt špatně.. Předem děkuji :!:
Lukyn89

#2 Příspěvek od Lukyn89 »

Případně samozřejmě jestli máte nějaké návrhy ke koupi, určitě uvítám.. :bigups:
kubajz79

#3 Příspěvek od kubajz79 »

ten sedan vypadá zajímavě,cena vs. km+výbava.pokud je to poctivé,asi bych neváhal.příjde mi až podezřele levný...

u toho coupé už mi ta cena příjde úměrná vzhledem k nájezdu.je to Xdrive = větší náklady.
Lukyn89

#4 Příspěvek od Lukyn89 »

U xdrive se má co posrat navíc a malinko větší spotřeba vid.. U toho sedana bych musel do BMW a dle VIN co mi zjistěj, taky těm KM moc nevěřím, ale vypadá "neopotřebovaně".. Řeknou to v BMW jen tak jako u ostatních automobilek nebo se tam něco platí za projetí databáze? Nevíte?
rostak

#5 Příspěvek od rostak »

Podle mně Ti neřeknou nic, dokud nebudeš mít v ruce techničák na tvoje jméno...
Lukyn89

#6 Příspěvek od Lukyn89 »

Aha, a to mi majitel řekl, že dle VIN si to mam skocit overit.. Tak leda primo s majitelem si myslite?
zidrad

#7 Příspěvek od zidrad »

Já mám přesně takovou zkušenost jak píše rostak. Když jsem volal do cartecu tak mi nic nechtěli říct...
Lachtis

#8 Příspěvek od Lachtis »

Hoj, já měl stejný požadavky, nakonec jsem pořídil coupe 330 xd v automatu. Motor jede pěkně, při využitím výkonu mám teď průměr 8,5 l/100 km - ten xdrive si asi o ten litr víc vezme, ale v zimě (pokud bude i v nížinách) budu mít leháro :-).

Jo, sehnat dobrý kousek a poctivý, to bude peklo. konkrétní typ na vůz Ti nedám, ale můžeš si nechat dovést vůz třeba od www.autohasek.cz. Tam jsem kupoval vozidlo také (české s nájezdm poctivých 109 t.km). Samozřejmě za to něco chtějí, ale máš jistotu. Dělá tam kámoš a než auto dovezou, vše prolustrují a ručí Ti za km atd. - žádné bazarovky neberou.
Lukyn89

#9 Příspěvek od Lukyn89 »

Ty jo, tak zkusím jedině přes známého, co maj v rodině každej svýho bavoráka a jezdej to servisovat do auto Grál, jestli by mi to tam nevyřídil..

Díky za názor, já si rikam, ze ta zadokolka bude min problemova a vic zabavna (víc bavorák:) ), ale samozrejme jsem dostal upozornění, že napadne trošku víc sněhu a nevyjedu ani z parkoviště :D Tak jedině vozit v zimě dva pytle cementu v kufru :) Ale zase si rikam, koupim novy zimaky a musi to šlapat, na gumách jsem nikdy nešetřil stejně :)
A máš nějaké problémy s tim x drive nebo co by se tam mohlo navíc podělat případně?
Lachtis

#10 Příspěvek od Lachtis »

S tím názorem, že je to více BMW asi nelze nesouhlasit. Na druhou stranu je toto má první čtyřkolka a jak to drží do zatáček je bomba a v zimně budu vysmátej. Zadokolku e46 coupe 3.0 V6 jsem kdysi v zimě řídil a to bylo peklo vyjet menší kopec. Kámoš si dával pytel s pískem do kufru a pak to celkem šlo, ale na zimu to není ono...

Hale mám to chvíli a zatím jsem s tím nic neměl. Co jsem se bavil s kámošem, co mi vozidlo prodával a dělá do prodeje BMW, tak mi říkal, že moc problémů s xdrivem neregistruje a co se týče poptávky, tak alespoň u nich, je jednoznačně větší poptávka po xdrive vozech. Ono taky poslední dobou vidět BMW bez nápisu Xdrive je celkem problém :-)

Nicméně z logiky věci se tam samozřejmě oporti zadokolce může něco vysypat, ale to platí u všeho... Spíše bych počítal s tím, že budeš mít o cca 1litr vyšší spotřebu, ale zima a hory v pohodě - to už je pak na Tobě, zda Ti to za to stojí... Já se teď na zimu těším neskutečně :D
lukasv23

#11 Příspěvek od lukasv23 »

Cau, za me nekolik poznatku po peti letech s 330D E90 MPacket v manualu bez xDrive.
Neskutecnej motor! Jezdim mezi 6,5 - 7,5 a ver mi ze docela svizne, pomer 1/3 dalnice, okresky, mesto (poskakovani v Praze).
xDrive vs. zadokola - at me tu vsichni sezerou, ale ja bych do xDrive nesel. Mel jsem moznost zkusit a ty bonusy jsem tam nenasel. xDrive vyssi spotreba, lepsi trakce na mokru(a samozrejme snehu). Zadokola - mensi spotreba, lepsi pocit z jizdy, vetsi zabava. Za celou dobu jsem prakticky nemel problem vyjet cokoliv. Jediny na co musis dat bacha, tak je to at te v prudkem kopci nedonuti nekdo zastavit, jinak jsem se vyhrabal vzdycky ze vseho. A samozrejme nejake normalni dobre gumy...

A k tem co jsi posilal. Prvni fakt hezkej kusanec, ale az podezrele moc. Proste neverim, ze nekdo si koupi takove auto, aby s nim prakticky nejezdil a po osmi letech vypada jak nove bez jedineho skrabanecku. Muj je mazlik, staram se o neho, ale i tak mam dojebanej predni naraznik - je to nizky, odrbanej volant, sem tam nejaky flek v kufru, nebo na sedacce. A najeto mam ted 275k. Budu ho prodavat, ale nic na nem opravovat/maskovat nebudu. Mohl bych vymenit volant - 2k, nechat vymenit naraznik z pojistky, poradne vydrbat vnitrek, pripadne nechat poradne rozlestit lak a pripadny drbliny. No a pak ho o 100k nechat stocit. Nikdo nic nepozna. Ale ne, seru na to, budu ho prodavat za normalni cenu, at kazdy vi, ze ma najeto to co ma najeto, dam ho radsi za lepsi cenu a at si pripadny kupec necha nejake penize bokem. Uz to neni nejmladsi auto a chte nechte si to postupne bude nejake investice vyzadovat.

Toliko za me
Lukyn89

#12 Příspěvek od Lukyn89 »

Super! Díky moc za názor.. Je pravda, že je to k zamyšlení, kolik má najeto a jak moc je to nastražený no :/ Asi uvidím, až k tomu autu přijedu.. Jinak co jsem koukal na nájezdy těhlech aut v německu, tak nejsou taky nijak závratný, bud uz je to plny turku nebo uz to tam stáčej taky normálně :) Fakt nevím, těžký a dlouhý vybíraní :)
BooCzech

#13 Příspěvek od BooCzech »

Ten sedan vypadá velice zachovale :) cena je podle vzhledu a nájezdu velice zajímavá. Je to dovoz, kilometry jsou v cebii jenom z tohohle roku, takže uplně ověřené to není ale zase pánové, přestaňte blbnout, názor že to auto nejezdilo je trošku nesmysl :D přece jenom stáří 8 let / 150tis km vychází cca 19tis na rok a to vůbec není málo...
Za poslední rok co jsem měl Citigo tak sem se bez auta nehnul a jezdil až i zbytečně moc, prakticky sem se často jen tak jel někam kouknout nebo projíždět a i tak sem najel 20tis...
Občas jsou na bazaru velice výhodný koupě, jde o to jen si hezky vybrat a vše prověřit :)
radekmini

#14 Příspěvek od radekmini »

Při koupi svýho BMW jsem taky rozhodoval mezi 3er a 5er.

Vzal jsem 3er E90 320d. Neříkám, že je to špatný auto. V černý matný folii se za mnou každej otáčí, auto má 210kk najeto, motorově super.

Určitě bych už šel ale jenom do 5er a výš, protože je to auto prostě malý. Rok, dva z něj budeš unešenej, pak budeš chtít větší, stejně jako já. Pokud ne, nevidím jedinej důvod proč do E9x nejít.
lukasv23

#15 Příspěvek od lukasv23 »

Jak jsem rikal nedavno kamaradovi, v zasade se dnes prodavaji jen auta ktera chceme. Cca 120 - 170 najeto, ve spickovem stavu po duchodci ktery to nehonil, garazoval a prakticky nic moc nenajezdil :D

Za 20k se da na aute udelat takovy vizualni pozlatko, ze vypada jak nove a vyjete z linky, obcas z toho jde az strach. O to je pak vetsi prekvapeni.

Tim nerikam ze se takove auto fakt neda koupit, ale ten pomer bude tak 1 z 20 a vetsinou si za to nechaji zaplatit...

Za nedlohou budu vystavovat meho v sekci autobazar, tak uvidime, zda nekdo oceni spis pravdu, nebo budu taky muset delat pozlatka...
Lachtis

#16 Příspěvek od Lachtis »

V zásadě souhlasím s BooCzech, že těch cca 20 tkm za rok není málo a klidně by to mohlo souhlasit. Jen je potřeba, zejména u bazaru, vše důkladně projít, prolustrovat, prostě udělat maximum pro eliminaci koupě nějaké pasti...

Třeba já budu mít také jednou problém při prodeji mého vozidla z důvodu malého nájezdu km. Auto mám z 9/2007 a aktuálně má najeto jen 110 tkm, ale u mne je to poctivé, s plnou historií v ČR. Každopádně za těch 8 let je na vozidle poznat nějaké to opotřebení, jak na laku, tak interiéru a o to jde. Pokud ten sedan bude bez škrábanců a interiér vypucovaný + motor čisťounkej, tak je dle mého názoru 95% pravděpodobnost, že něco nesedí a 5%, že to auto byla voňavka nějakého nadšence. Na druhou stranu, pokud by to byla ta druhá varianta, proč by někdo, kdo se o své auto vzorně staral prodával pod cenou do bazaru, že :-)
Lukyn89

#17 Příspěvek od Lukyn89 »

Je pravda, ze to muze bejt vonavka a taky nemusi.. Kazdopadne to budu muset s někym sikovnym opravdu proklepnout.. Zavolám do BMW, jestli mi tam něco případně řeknou, když ne, tak tam zkusim dotáhnout majitele, jemu by měli..
Dají se případně zjistit km někde v Německu dle VIN? Dle jejich STK, něco jako tady Cebie? Nebo nějaký jiný způsob?
pavproch

#18 Příspěvek od pavproch »

dá sa....

já tady v CZ koupil nové (e91, 2011) v CarTecu v Ově.... a jaxem o dva roky později jel pro m4Zlika do Reichu (e89m MY2009, na tachu bylo 35tis km) taxe mi podařilo si přes Cartec zjistit kompletní servisní historii )jak zapsáno s autorizácích v reichu) a mohl jsme to porovnat s tím, co mi tvrdil prodávající Helmut. Sedělo na fenik a kilometr.

Ale bylo mi rovnou řečeno, že tohle se normálně nedělá, že to pro mě udělali jen proto, že sem už u nich jedno nové auto koupil...

Takže de to, ale.... :twisted:
rhinos

#19 Příspěvek od rhinos »

no to jsem chtel taky rict ze pokud nenarazis na ochotneho fandu tak necekej ze ti v BMW neco reknou.
Ja jsem takhle neco resil a jak doslo na to ze vlastne od nich nove auto kupovat nebudu tak ta ochota uplne vyprchala :wink:
Na druhou stranu se neni cemu divit.Zivi je prodej aut a popravde tento bussines neni zadna selanka a musi se hodne tocit.
Lukyn89

#20 Příspěvek od Lukyn89 »

No to jsou pacholci, u VW ani u Audi s tím neměli problém.. :/
Musím tedy zkusit přes známého, který si kupuje nové bavoráky u Auto Grál, má jich už asi 8, tak snad na jeho doporučení nebo přímo jemu řeknou.. :roll:
Odpovědět