Cus. Udelal sem g.o. hlavy. Poskladal sem vse zpet... Bez problemu vse. Najeto asi 80km po g.o. Dnes si jedu z práce asi 80 na pětku a najednou auto zdechlo. Padli otačky uplně na nulu a auto nereagovalo na ply. Podřazoval jsem až na trojku a najednou cuklo a jelo dal. Začal jsem byt nejisty. Dojedu na pumpu, natankuju za 700. A auto nechce chytnout. Tak jsem si vystavil baterku. Hodil jsem tam druhou (náradní jsem mel zrovna v kufru). Tu jsem taky vyšťavil.
Přijel kamarád a asi po půlhodině dobíjeni baterky přes kabel auto chytlo. mezitím auto točilo a občas chytlo tak na 350ot./min. a znělo jako šicí stroj. A nereagovalo na plyn... Fajn chytlo to nakonec jedu domu. Problém se opakuje najednou za jízdy zdechlo a nereagovalo na plyn. po zastavení naštěstí nastartovalo. Asi po 6km znovu oták spadly a už nechce chytnout. Auto mi stoji u nás ve vesnici. Studené starty byly ok. Palivo tam jde, svíčky nové. Diagnostiku jsem ještě neměl možnost udělat. Nějaké horké tipy čím by to mohlo být? Nestalo se to někomu?
Ja tipuju cidlo vacky, protoze se pri g.o. hlavy sundavalo, tak jestli se nejak nedojebalo. Kdyby mel jeste nekdo nejaky tip nebo radu, ci zkusenost rad uvitam
Ted sem prijel z diagnostiky. Ulozene chyby byly špatná poloho klikové hřídele a snímač vačkové sací hřídele. Takže buď posunutý rozvod, a nebo čidlo sací vačky? Poznámka: Načetli jsme live data a signal polohy saciho vackove hřídele byla chyba při běhu motoru neustále (po smazání ihned naskočila znovu). Fotka je live data... A taky jsme smazali adaptační hodnoty
Přílohy
IMG_20151025_160019.jpg (190.38 KiB) Zobrazeno 2729 x
Cau panove. Nove cidlo saci vacky. Po ujeti asi 6km zaclo cukat. Otacky skubave litaly nahoru a dolu. Skublo jelo a skublo nejelo. Nakonec to uplne chciplo. A pri tom skubani to strilelo do vyfuku. Co ted? Poradi nekdo?
Takze se starym cidlem to do vyfuku nestřilelo. Po novém čidlu stále stejný problém. Přidalo se střílení do vyfuku a začlo to škubat když ten problem nastal. Předtím to nestřílelo ani neškubalo. Proste to zdechlo a bud znovu nastartovalo a nebo ne. Rozvody sem delal kliku na rysku (1valec v h.u. a vacky na pravitko) . takze si myslim ze by meli byt vpohode.
Záleží jako číslo vačky se taky pořídí, ty nejlevnější jsou na vyhození a ihned po namontovaní hlásí často že jsou špatná, musí se kupovat, ověřené značky...
Tak jem se do toho znovu pustil. Nastavil jsem 1 valc do h.u. Vyfuková vačka sedí na pravítko a sací vačka je posunutá. Chlapi drzte pěsti abyc to na podruhé složil dobře
Je to doubke vanos.... Tudiz se nastaví sám. Jde pouze o to že když jsem řetěz na vačkach dopnul, tak se mi to posunulo. A skladal jsem to strasne na rychlo jelikoz auto muselo druhej den jet, takze nebyl cas vse poradne odzkouset. Ted uz vim ze spechat se casto nevyplaci.
Cus borci. Takze klika zaaretovana na setrvacniku, vacky na pravitko. Tocim motorem a obcas se to lehce kousne a pak to jde v klidu dal. Jsem z toho opravdu jelen. Nenajde se nekdo z MSK kraje v okoli Ostravy, Opavy kdo by mi to za nejaky uplatek nastavil ?