Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

business vs professional & tempomat e91

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
magiccc

#1 Příspěvek od magiccc »

Ve starých vláknech, které jsem našel a případně se snažil oživit jsem se toho moc nedozvěděl, tak bych se chtěl zeptat na pár věcí takhle. Vím že se tady informace najít dají, ale ne všechny co zajímají mě.

1. rádio - jak moc velký je rozdíl mezi business (mám já) a professional?
Co navíc to bude umět? Záleží nějak i na roku výroby těch rádií, nebo mají všechny stejné parametry (mám vyhlídnuté 250km od baráku a nerad bych jel zbytečně) Prostě co si o tom daném rádiu mám zjistit. Já mám auto r.v. 2008 a tohle by mělo být z 2006, tak aby to nebyl krok zpět třeba. I když si nemyslím...ale člověk nikdy neví.

2. Páčky tempomatu - prostě koupím, přehodím a nechám nakódovat, nebo potřebuju opět hledat nějaké konkrétní číslo na vyhlídnutých páčkách, aby se to bavilo se zbytkem auta? Mám 2,0d a ty vyhlídnuté jsou též z 2,0d. Koukal jsem na retrofit na moje auto a budíky (někdo tady o tom psal) se měnit nemusí
vita11 Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od vita11 Moderátor »

1) Profik má lepší zvuk, umí data z BC, pouští pípání z PDC stereo do repráků, má větší dvouřádkový display, umí MP3 (nevim jak je to u dřívějších modelů).
Z pohledu roku výroby kus z 2006 nebude mít na knoflíkách chromové kroužky (které bys na 2008 měl mít), jinak tam snad žádný rozdíl není.

2) musíš najít takové, které budou mít správnou výbavu = zadní stěrač ano/ne, dešťák ano/ne, multifunkce ano/ne. A ještě potřebuješ spodní kryt sloupku řízení.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Professional má dva tunery, takže dokáže lépe přepínat na FM AF (alternativní frekvence) a na tom druhém tuneru lépe skenuje dopravní informace
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
airbone

#4 Příspěvek od airbone »

Mam na predaj cisto nove radia professional ktore maju i zabudovany bluetooth pre telefonovanie (nutnost doinstalovat mikrofon) a pripojenie pre usb pre prehravanie mp3. Ak by niekto mal zaujem tak poslite SZ
Resp viac info tu:
http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/rad ... 05000.html
andree182

#5 Příspěvek od andree182 »

vita11 píše:1) Profik má lepší zvuk
source...?
vita11 Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

what?
Obrázek
andree182

#7 Příspěvek od andree182 »

Ked som to naposledy hladal, nenasiel som ziadny rozdiel v audio kvalite. Rozdiel bol ci mas zakladne stereo, hi-fi (prip. alpine retrofit), ... Ale zosilovac vypadal ze bude rovnaky.

Vid napr. tu:

Radio BMW Professional: features as
for BMW Business CD, plus two-line display
for expanded representation of telephone
numbers, names and audio/MP3 titles.
o DAB tuner, only in conjunction with
Radio BMW Professional, navigation system
Business and Professional*.

...ale je mozne ze to akurat pan BMW nepovazuje za natolko dolezite (oproti displayu), aby to pisal.
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

když si dáš do googlu bmw e90 radio business vs professional, tak ti vyběhne hromada reportů lidí, kteří přešli z business na professional a hlásí lepší kvalitu zvuku
Obrázek
magiccc

#9 Příspěvek od magiccc »

vita11 píše:1) Profik má lepší zvuk, umí data z BC, pouští pípání z PDC stereo do repráků, má větší dvouřádkový display, umí MP3 (nevim jak je to u dřívějších modelů).
Z pohledu roku výroby kus z 2006 nebude mít na knoflíkách chromové kroužky (které bys na 2008 měl mít), jinak tam snad žádný rozdíl není.

2) musíš najít takové, které budou mít správnou výbavu = zadní stěrač ano/ne, dešťák ano/ne, multifunkce ano/ne. A ještě potřebuješ spodní kryt sloupku řízení.
Přesně takovou odpověď jsem si představoval ;-) Díky

Páčky pod volantem se dělí i na multifunkční a nemultifunkčni?
U E53 jsem měnil jen páčku blinkrů a vyndala se jen ta páčka. To tady nejde praktikovat? Když by treba nebyly páčky se zadním stěračem? (To je jen teorie-mám vybrané přesně ty co potřebuju)
magiccc

#10 Příspěvek od magiccc »

vita11 píše:1) Profik má lepší zvuk, umí data z BC, pouští pípání z PDC stereo do repráků, má větší dvouřádkový display, umí MP3 (nevim jak je to u dřívějších modelů).

Přesně takovou odpověď jsem si představoval ;-) Díky

Páčky pod volantem se dělí i na multifunkční a nemultifunkčni? Co je tam za rozdíl?

BTW, u E53 jsem měnil jen páčku blinkrů a vyndala se jen ta páčka. Vycvakla se z toho kroužku a bylo. To tady nejde praktikovat? Když by treba nebyly páčky se zadním stěračem? (To je jen teorie-mám vybrané přesně ty co potřebuju)
magiccc

#11 Příspěvek od magiccc »

Jo a PDC mi pípá podle strany na které je překážka. Co si mám tedy představit pod pojmem stereo?
vita11 Moderátor
Moderátor

#12 Příspěvek od vita11 Moderátor »

magiccc píše:Páčky pod volantem se dělí i na multifunkční a nemultifunkčni? Co je tam za rozdíl?
nemultifunkční nemají v konektoru pro mutifunkci piny
magiccc píše:BTW, u E53 jsem měnil jen páčku blinkrů a vyndala se jen ta páčka. Vycvakla se z toho kroužku a bylo. To tady nejde praktikovat? Když by treba nebyly páčky se zadním stěračem? (To je jen teorie-mám vybrané přesně ty co potřebuju)
možná by to šlo sbastlit, ale standardně je tady spínací centrum jeden celek se všema páčkama
magiccc píše:Jo a PDC mi pípá podle strany na které je překážka. Co si mám tedy představit pod pojmem stereo?
toto by měly umět až Professinaly, ale možná to pozdější Businessy umí taky
Obrázek
magiccc

#13 Příspěvek od magiccc »

vita11 píše:
magiccc píše:Jo a PDC mi pípá podle strany na které je překážka. Co si mám tedy představit pod pojmem stereo?
Mě asi umí i MP3. Zítra se mrknu co jsem tam nacpal za CD, ale hraje to už nějak dlouho, tak to asi MP3 bude :)

Ten professional umí MP3 100% každý? Pán co rozebírá to auto si nebyl jistý..
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

magiccc píše:BTW, u E53 jsem měnil jen páčku blinkrů a vyndala se jen ta páčka. Vycvakla se z toho kroužku a bylo. To tady nejde praktikovat? Když by treba nebyly páčky se zadním stěračem? (To je jen teorie-mám vybrané přesně ty co potřebuju)
možná by to šlo sbastlit, ale standardně je tady spínací centrum jeden celek se všema páčkama
[/quote]

pačky nelze nijak zamenovat ani pridavat v szl. ta deska uvnitř na to není nijak pripravena..
magiccc

#15 Příspěvek od magiccc »

magiccc píše:
vita11 píše:
Mě asi umí i MP3. Zítra se mrknu co jsem tam nacpal za CD, ale hraje to už nějak dlouho, tak to asi MP3 bude :)

Ten professional umí MP3 100% každý? Pán co rozebírá to auto si nebyl jistý..
Takže business s chromovým kroužkem pípá stereo PDC a žere MP3... Ale ten professional se mi pořád líbí víc a víc. Každopádně pořád jsem se k tomu chlapíkovi nedostal, protože jsem v práci...
Odpovědět