Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E9X Radio professional iPod/Aux/USB

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
BooCzech

#1 Příspěvek od BooCzech »

Ahoj, snad již naposledy pokládám dotaz na toto téma, marně se již nějakou dobu snažím k vozidlu připojit iPhone, původně jsem chtěl jít cestou bluetooth ale nějak se bojím komprese kvality.
PO dalším hledání jsem našel kabel který je schopný připojit iPhone/iPod přez 30pin konektor a druhou stranu poslat do USB a Aux, tímto spojením by měl být v autě zvuk a taktéž i ovládání (přeskakování) skladeb přes tlačítka na volantu (tato funkce je pro mě zásadní)

Mělo by to vypadat asi takto:

http://www.ebay.com/itm/iPad-iPhone-USB ... 6A&vxp=mtr

Pokud by to fungovalo, jakože asi bude, problém č.1 je vyřešen.
Problém č.2 je že mám v autě pouze zdířku Aux která mi prostě nestačí :D
Mám rádio professional po faceliftu, z různých zdrojů jsem zkoušel schánět informace co potřebuji k dodělání USB.

Ta jednodušší cesta by měla být toto:

http://www.ebay.com/itm/Car-Audio-USB-I ... xe&vxp=mtr

V případě že by stačilo koupit pouze toto akorát bych rozebral část interiéru, zapojil a byl bych naprosto šťastný :D

Teď tedy dotaz na ty skutečně povolané, lze dodělat k rádiu USB zástrčku takto jednoduše? A pokud ano je potřeba po zapojení kódovat?

Děkuju za všechny odpovědi a hlavně za to jestli to opravdu půjde nebo ne :D
vita11 Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Nope. Toto je sice správná zástrčka a správný kabel, ale ty ještě potřebuješ v rádiu konektor, do kterého zastrčíš druhý konec toho kabelu. A to určitě mít nebudeš.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

mas smolu, ziadne USB k svojmu radiu nepripojis.
Iba ak by si mal telefonny modul MULF2HIGH, tak k nemu sa da pripojit USB pre prehravanie hudby. Existuju vsak aj radia professional ktore sa dodavali pre vozidla s vybavou 6FL USB audio interface, navyse maju aj zabudovany bluetooth pre telefonovanie bez nutnosti pouzitia dalsich modulov (staci natiahnut mikrofon k radiu).
Tie radia maju priamo vzadu pripojku pre USB, kam sa napaja kabel ktory potom vedie k zdierke USB/AUX. V aute take radio urco nemas, pretoze sa davali len s tym USB a ked v aute usb nebolo, tak ani radio ho nepodporovalo.
Tento z ebay urcite netreba kupovat - je povodne pre cinske VW a konkretne pre VAG radia ako RCD510 apd. S bmw fungovat nebude - je tam iny pinout. Treba kupit vyhradne original USB zdierku a kabel od BMW.

Ak mas zaujem o take radio, da sa kupit....

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=149654
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

vypal si na CD svoji muziku v mp3, kup OEM futrál na 7 ks CD na spolujezdcovo stínítko a máš po starostech....
BooCzech

#5 Příspěvek od BooCzech »

Sakra, tak to je další špatná zpráva :D , výměna přehrávače je teda celkem drahá záležitost :/ tak zase musím koumat co dál s tím :D , díky za rady, bohužel použití CD s MP3 je k ničemu :/ hudbu obměňuju tak často že bych nestačil kupovat CD, v době kdy existují streamovací služby je pro mě CD nepoužitelné ale díky :)
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

ine riesenie ako prehravat hudbu cez USB s radiom professional bohuzial neexistuje :(
andree182

#7 Příspěvek od andree182 »

Myslim ze som relativne narocny posluchac, ale v aute pouzivam BT krabicku (Belkin AirCast Auto), a je to v pohode, dokonca to i celkom zapadne do interieru :-) V mojom pripade je vacsie obmedzenie zakladne stereo - ale kazdopadne ten BT tam nepridava ziadne evidentne artefakty.

Na druhej strane je spojenie s Android telefonom 98% bez problemov, a kvalita vyrazne lepsia nez ked som mobil pripajal cez aux. Predtym sa prenasali sa rozne ruchy (zvlast ked som zaroven nabijal mobil) - zato ten Belkin vyzera byt dobre odizolovany od napajania, takze aj na max hlasitosti nepocut ziadne typicke "elektronicke" sumy.

Akurat samozrejme nie je moznost ovladat prehravanie z radia, ani volantu... Mozno by to slo nejak cez CAN nahackovat, ale popravde mi staci tlacitko (pause+play, next song, answer/end call), nez sa s tym babrat 1/4 roka :-)

Vid i dalsie recenzie...
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

Ten Belkin to nie je nic ine, ako obycajne pripojenie audio vystupu telefonu na AUX vstup...... cez bluetooth. To iste podla mna ako by si ten telefon pripojil priamo na AUX - teda mozno menej rusivych zvukov ako tvrdis. Ziadne ovladanie ani integracia do systemu vozidla nehrozi.... TOmu samozrejme zodpoveda aj cena.
Odpovědět