Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kam jezdite na Chip??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
vlastafr

#61 Příspěvek od vlastafr »

tak uprava hotova od clena "Pindour" (udajne soft Xtuning)

K uprave:
auto skutecne prekvapive omladlo. navyseni vykonu si netroufnu posoudit, ale narust kroutaku v CELEM prubehu je znatelny a citelny.

(uprave jsem přítomen byl, ale auto dovezla a pak i odjela manželka a ta o uprave jednotky s ekonomických duvodu nevedela :D - byla seznamena akorad s nastavenim US DRL :D )

a sama od sebe se me pak ptala co sme s autem delaly, ze to jede mnohem lip)

Takze zadnej placebo efekt 8)

Za me: penez nelituju a nevim o nicem co by za ty peníze takhle vykonove vylepsilo kchar. Uz jenom aby to nespustilo nezadouci ucinky na motoru.

Timto podekovani "Pindourovi"
Corleone2309

#62 Příspěvek od Corleone2309 »

Tak už mám také upraveno. Při lazení byla provedena kompletní diagnostika před a po upravě včetně fyzického testu na silnici. Auto jede zcela jinak a i ve vyžších rychlostech je nárust znatelný. Při pravidelné jízdě Olomouc-Ostrava a zpět 140-tempomat spotřeba spadla o 0,5l. Kdo váhá či má obavy tak ať se nebojí přes kompletní diagnostiku při lazení se dá zjistit problém a pokud je zjištěn tak ladič dále neladí a na daný problém upozorní. (Kontrolováno: vstřikovače vč. tlaku na railech, váha vzduchu, tlak turba vč. regulace, tlaky u DPF a nevím co ještě :D)
Klobuk

#63 Příspěvek od Klobuk »

po dlouhem zvazovani jsem se nakonec rozhodl pro upravu od Xtuning pres zdejsiho clena Pindoura. Jednak proto, ze upravu na moji 135kW E91 320D nabizi jen par upravcu vcetne prave Xtuningu, a take proto, ze cena pres Pindoura je rozumna.

- Uprava trvala cca 4h (musela se rozdelavat ridici jednotka).
- Auto jsem si nechal odbrzdit pred i po uprave (uprave i mereni na brzde jsem byl pritomen)
- tyden po prvni uprave se jeste dale optimalizoval prubeh v nizsich otackach (v cene upravy:))
- Finalni parametry 205HP a 440Nm podle ocekavani. Nechtel jsem zadne dramaticke navyseni vykonu.
- s chipem mam najeto pres 1500km a spotreba klesla o cca 0.3l

Pindourovi dekuji za dobre odvedenou praci a za to, ze si na mne udelal cas i v sobotu odpoledne;-)

Svezeni je ted jeste prijemnejsi a zabavnejsi nez pred tim a to vsechno s nizsi spotrebou:)
vlastafr

#64 Příspěvek od vlastafr »

chlapy co na to bude rikat STK? (mam upravenou 330i E46)
Corleone2309

#65 Příspěvek od Corleone2309 »

vlastafr píše:chlapy co na to bude rikat STK? (mam upravenou 330i E46)
No to by me taky zajimalo mam 330D a chtel jsem ji nechat poladit. V teto dobe ale radeji pockam az si sedne ta nova technicka a bude se vedet vice. Zatim to jsou jen dohady. Kdyby nekdo ovsem vedel fakta tak sem s tim. Chipovat nutne nepotrebobuji auto jede hezky a zere s rozumem.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od pindour »

STK nedokáže zjistit chip, zatím to ani není v zákoně...emisema projdete bez problému i po chipu...pokud máte vše potřebné pro emise v pořádku...(kat, DPF, atd.)
vlastafr

#67 Příspěvek od vlastafr »

bude sedet CRC (kontrolni soucet) SW v jednotce s origo CRC. Udajne maj kompletni seznam takovych veci..
BudVlad

#68 Příspěvek od BudVlad »

Upravený SW v BMW poznají, ale z mojí zkušenosti jim to nevadí. Měnili mi v záruce HPFP a vstžřiky. S emisema problém není, mám high flow primary katy a secondary odstaněný. I tak jsem bez problému prošel emisema (legálně).
Mě by spíš zjímalo, jestli je tady někdo kdo umí individuálně nastavit parametry.
Obrázek
motorpower

#69 Příspěvek od motorpower »

Ano, je to možné, upravuji, měřené emise atd,
BudVlad

#70 Příspěvek od BudVlad »

Já jsem nějakou generickou úpravou ztratil 33 PS.
Obrázek
radekmini

#71 Příspěvek od radekmini »

Ahoj, mám 320d E90 s motorem M47N 120kW.

Nájezd má motor 230 tisíc km, za dobu co auto mám (2 roky) se mi nic na motoru neporouchalo, ale toho chipu se bojím. Je čeho se bát, nebo si dělam starosti zbytečně?

Chipnout bych chtěl buď na 145kW, nebo 135kW.

Dík za postřehy.
motorpower

#72 Příspěvek od motorpower »

Myslím, že s dobrou úpravou jsou obavy zbytečné, spíš vliv krátkých jízd a paliva na filtr částic a railovou pumpu.
bavorM1

#73 Příspěvek od bavorM1 »

zdar a sílu, chlapi máte někdo zkušenost s tímto?:
http://www.ebay.com/itm/PERFORMANCE-Chi ... rmvSB=true
Odpovědět