Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozštelovávání řidičova zrcátka E91

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zedik

#1 Příspěvek od Zedik »

Mám problém se samovolným rozštelováváním řidičova zrcátka. Skoro každý den se mi někam samo posune. Přiotevření auta dálkou jsem si všiml, že se pomocí motorků sklo přešteluje. Používám pouze jeden klíček. Už jste se s tím někdo setkal? Co s tím?
rostak

#2 Příspěvek od rostak »

Je to jen můj laický názor. Pokud máš sedačky s pamětí tak by se ti měla vždy nastavit uložená pozice, takže i pozice zrcátek...
Zedik

#3 Příspěvek od Zedik »

rostak píše:Je to jen můj laický názor. Pokud máš sedačky s pamětí tak by se ti měla vždy nastavit uložená pozice, takže i pozice zrcátek...
Mám sedačky bez paměti...
uhlirek

#4 Příspěvek od uhlirek »

mnooo, mně to dělá taky.... Sedadla bez paměti... ale zrcadélko, hup, hup, pokaždé jinde. Ale nejede třeba jen nahoru nebo jen dolů. Někdy nahoru doleva, jindy jen dolů.... ale čím to je, netuším.
Miguel

#5 Příspěvek od Miguel »

Sedačky s pamětí byla nutnost jenom u e46, u E9x to nemá vliv, je to řešené uplně jinak. Pokud blbne poloha je něco špatně v zrcátku.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od surfis »

A nebo máš přepnuto na nastavení zrcátka řidiče a když dáš zpátečku, tak ti sjede dolů. Marně říkám manželce, ať po zaparkování zařadí jedničku. Pokaždé ho musím nastavit zpět...
Zedik

#7 Příspěvek od Zedik »

surfis píše:A nebo máš přepnuto na nastavení zrcátka řidiče a když dáš zpátečku, tak ti sjede dolů. Marně říkám manželce, ať po zaparkování zařadí jedničku. Pokaždé ho musím nastavit zpět...
Ano mám přepnuto na nastavení zrcátka řidiče, a to proto aby mi zrcátko spolujezdce při zařazené zpátečce sjelo dolů. To funguje spolehlivě a při vyndání zpátečky se zase postaví do správné polohy.

Vypozoroval jsem že zrcátko řidiče, se rozšteluje:
1) Pouze někdy
2) Když nastavení zrcátka přepnuto na řidičovo
3) Pouze bezprostředně po otevření auta dálkou
4) Pokaždé jinam, diagonálně, vertikálně...

Jo a na nakoplou kabeláž ve dveřích to nevidím, mám nízký nájezd kilometrů.

Babo raď:)
uhlirek

#8 Příspěvek od uhlirek »

zrcátko se mi chová stejně.... jen ten nájezd mám vyšší...

Co se mi občas ještě stane.... pípe mi otevřený kufr (kombi).... kufr je samozřejmě zavřený. Nebo s ním alespoň buším a beze změny. To se objeví cca x za měsíc, jedno jestli prší nebo mrzne... (asi kabely)
Zedik

Re: Rozštelovávání řidičova zrcátka E91

#9 Příspěvek od Zedik »

Tak řešení je na světě. Problém je v tom, že někdo/něco aktivoval v kódování vozu nastavení zrcátek podle pamětí v klíčku. Ale protože vůz tuto funkci vůbec nemá, tak si ty hodnoty prostě někde vycucá z prstu a nastaví někdy tak a jindy jinak a ještě jindy vůbec.

Stačí odkódovat tu to funkci a je po problému.
Hezký den.
Odpovědět