Zdravim. Objevil se u mě problém s cukáním motoru. Děje se to jenom ve chvíli, když jedu stálou rychlostí do mírného kopce(někdy i na rovině), otáčky 2-3 tis. a chci rychle přidat bez podřazení. S autem to asi 2x trochu trhne, jako by do motoru přestal na chvíli jít benzín a pak začne normálně přidávat. Když přidávám plyn pozvolna, tak se to nestane. Jednou už to skončilo i rozsvícenou žlutou kontrolkou motoru, která po zastavení a vypnutí motoru zhasla a po nastartovaní jelo auto už normálně. Diagnostika pak ukázala chybu spalování na 2. válci, kterou jednotka vyřešila odpojením přivodu paliva. Chystám se vyměnit všechny svíčky a cívku na tom 2. válci. Rád by se tady zeptal, na co se mám ještě zaměřit? Díky
hlavně ten motor nepodtáčet.jet do kopce,i kdyby mírného,na dva tisíce otáček a čekat že se to motoru bude líbit je bláhové. je to pořád jen 2,5.jo na rovině to jde nechat jej jen tak převalovat,ale pro náhlé zrychlení to chce nejlépe o dva kvalty podřadit.
kubajz79: Já od toho samozřejmě nějaké zázračné zrychlení nečekal a běžně ho nepodtáčím. Jenom mě překvapila ta kontrolka motoru následovaná jízdou na 5 válců. To asi úplně normální nebude. Už jsem o tomhle problému něco našel, ale nikdo ho nedořešil do konce. I tak díky za reakce.
Jinak co se týká poškubávání, tak kamarád nedávno zmiňoval, že mu tohle dělala 630i N52. Jen poškubnutí, žádná kontrolka se nerozsvěcela. A vypadá to asi na svíčky.
Tak dnes opět podobná příhoda. Rychlé přidání plynu, tentokrát na rovince, kolem 3 tis. otáček, na 4 tis. se rozsvítila kontrolka motoru a šlo to zase jenom na 5 válcu. Po zastavení a dalším nastartování bylo už všechno v normálu. Předpokládám, že to zase bude chyba na 2. válci. Cívka a svíčky už jsou objednané, tak to snad pomůže.
Zdravim. Tak problém vyřešen. Na 2. válci byla ještě origo svíčka BMW(na ostatních NGK), která byla úplně zapečená a hrozilo, že se při povolování zlomí. Šikovný mechanik si s tím nakonec poradil a motor teď jede naprosto hladce.