Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Disa ventil (klapka) sání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fsosna

#1 Příspěvek od fsosna »

Ahojte prosim vas dnes jsem odvezl do neautorizovaneho ale specializovaneho servisu bmwkde mi mechanik okamzite zjistil ze mam urvanou klapku v sani a vletela do 6teho valce a nehybe se ventil,takze je asi sekly o klapku. Po demontazi klapky tam opravdu ta vrtulka nebyla. Tak jse se zeptal na kolik vyjde oprava? Odpoved znela: oprava bude stat 34 000kc. A udela se repas hlavy to rikal ze bude prebrouseni hlavy, zabrouseni ventilu rikal i neco o voditkach ventilu atd, celkove repas rikal 5000kc a 14000kc za ty klapky ze ty je potreba vymenit,ze to neni jakko u dieselu ze jdou odstranit, ty tam musi byt maji vliv na volnobeh a na chod motoru podle otacek. Takze zbyva 15000kc za praci. Vim ze je s tim hodne prace ale prijde mi to opravdu celkem dost za celkovou opravu, kdyz je tam jen spatny jeden ventil a jedna klapka. Co vy na tu cenu je to realne? Dekuji za odpoved
fsosna

#2 Příspěvek od fsosna »

Jedna se o n52b30a 330i r.06 e91 a rikal ze ty klapky si muzu zkusit sehnat ale ze by je stopro vymenil. Ta mensi klapka je v poradku, ale muze se casem take urvat a vletet tam, tak byych ji asi taky vymenil. Zjistoval jsem cenu v Bmw a opravdu stoji 6900kc kus. Nevite kde bych je sehnal levneji? Nebo sli byste do neceho takoveho http://vanos-bmw.com/repair-kit-for-dis ... -n52n-n52k to by me vyslo na 4000kc za opravu obou dvou klapek,no ale nevim ty tela tech starych klapek uz maji taky najete 260000km. Prosim o nejakou zkusenost ci radu. Mockrat dekuji
WITT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od WITT »

Takova asi nejvic rozumna cesta je Disu zrepasovat . Vydrží pak déle, díky použitým materiálům repas. sady , a není potřeba kupovat celé ..

Kdyby jsi chtěl, tak repasovací sady mám k dispozici , už to dělalo spousty lidí a každý spokojený ..

Pokud by jsi měl zájem - ozvi se - w1tt@email.cz
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Stačí sundat plast sání a uvidíš hned, co se tam vlastně stalo .-)
“Ability is what you're capable of doing.”
fsosna

#5 Příspěvek od fsosna »

No pokud jsou vsechny ventili po zmereni 35mm a ten na sestem valci jen 30mm tak asi nejspis bude ta klapka pod ventilem ne? Protoze kdyz jsme klapku vytahly tak na ni chybi ten stred s oskou a jelikos na poslednim valci preskakuje ta rolna od zdvihatka tak jsme usoudili ze bude urcite seklej ventil tou lopatkou. To co s tim je uz asi vime,spis mi jde o tu cenu za repas te hlavy a prace jestli je to opravdu tak nakladne a jestli 15 tisic odpovida te praci provedene. Dekuji za odpoved
fsosna

#6 Příspěvek od fsosna »

Taky premyslim o tom repasu te vrtulky ale mam strach ze se rozpadne to telo te klapky ten oblou co tam je kdyz uz je tak stara o tu vrtulku strach nemam,ale abych neudelal repas a pak mi uleti celej ten ram i s vrtulkou a muzu to delat znovu. Myslis ze to to telo to vydrzi ikyz uz ma za sebou 260000km a je to uz preve jen unavene.
fsosna

#7 Příspěvek od fsosna »

Prosim vas zjistuju ty klapky a ldyz se podivam na tento obrazek,tak mi prijde ze tam ta stredova vrtulka neni (cislo 2) a mala klapka cislo 3 tam je. Ma tam tedy ta velka klapka byt a na obrazku pouze chybi a nebo je obrazek spravne a klapka tam neni?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3756
Odpovědět