Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Přestavba čtyřmístné E91 N1 na pětimístnou M1
Našel jsem kontakt na p. Stehlíka z HelpReg spol. s r.o. a ten mi do telefonu potvrdil, že je potřeba objednat a namontoval u autorizovaného dealera hlav. opěrku a pás. Pak mi udělají zápis to TP. Auto mám necelý týden a ještě nebyl čas zkoumat v jakém stavu je pás. Doufám, že nebude tak komplikované 

Právě co jsem koukal na ten pás, tak jen ten vymontovaný navíječ nejde objednat samostatně a musí se koupit celé opěradlo. A pak je nutné řešit i kam pás zacvaknout...
VIZ realoem:
Horní pás zadní střední nelze obdržet
zvlášť.
V případě výměny musí být vyměněn
úplný rám opěradla
s integrovaným pásem.
(viz HG 52)
Tipoval bych přestavbu tak na 15 000Kč v autorizáku... A pak ještě papírování.
VIZ realoem:
zvlášť.
úplný rám opěradla
s integrovaným pásem.
(viz HG 52)
Zdar chlapi, řeším práve stejnou věc na svý E91. Kontaktoval jsem pana Stehlíka, který potvrdil, že přestavba je možná (z N1 na M1 a i navýšení obsaditelnosti na 5míst). Začít mám s tím, že je třeba sehnat origo díly..honzamo píše:Právě co jsem koukal na ten pás, tak jen ten vymontovaný navíječ nejde objednat samostatně a musí se koupit celé opěradlo. A pak je nutné řešit i kam pás zacvaknout...
VIZ realoem:
zvlášť.
úplný rám opěradla
s integrovaným pásem.
(viz HG 52)
V BMW: středová opěrka hlavy: 3800kč, napínak pásu (dolní uchycení pásu): 1800kč, středový pás (pozor je opravdu pouze součástí rámu): 7600kč + nějaký krytky a šrouby cca 200kč = 13400kč!!
Rozhodl jsem se podívat po netu na bazoších a obvolat vrakovistě a hle: opěrka (dokonce v černé kůži, kterou mám interiér): 1000kč, uchycení pásu: 1000kč, a největší problém byl se středovým pásem který jsem jediný sehnal na vrakáči u MB, kde byl ochoten ho ze sedačky vyndat a chtěl za něj 1000kč. Při demontáži (což je docela rasárna a musí se tam pak odvrtávat nýty, mu zřejmě sklouzla vrtačka a pás natrhnul). Takže nejobtížnější věc byla v pr...i. Tak jsem si řekl, že budu shánět dál, koukat po netu atd. A světe div se náhodně jsem objevil chlapíka co prodával CELÝ interiér za 1500kč.. Komplet sedačky, s tapcema, s opěrkama a pásama. (inetriér šedý hadr, ale to mi nevadí). Použiju proto celou sedačku (tu vlevo kde je střed pás) pro přestavbu a schválení a pak si to přehodím zpátky.
V pondělí po namontování jdu do BMW postupovat s celou věcí dál, tak vám sem případně napíšu jak pokračuju. Jo a kdyby jste někdo měli zájem, tak jednu opěrku mám teď navíc

Určitě dej vědět. Po telefonátu s p. Stehlíkem jsem měl pocit, že budu muset koupit díly přímo v BMW. Pokud by to šlo takhle, tak by to byla paráda.amikes píše:V pondělí po namontování jdu do BMW postupovat s celou věcí dál, tak vám sem případně napíšu jak pokračuju. Jo a kdyby jste někdo měli zájem, tak jednu opěrku mám teď navíc
Tak aktualne mam z autoriz. servisu BMW, vystaven papir: prohlaseni o namontovani origo dilu pro 5 misto, ve vsech ohledech (bezpecnost atd) vyhovuje. Po tel domluve zitra odesilam do Prahy p. Stehlikovi spolu s TP. Pry to do konce tydne oboje vyridi a zacatkem pristiho tydne odesle zpet, spolu s vydanim rozhodnuti pro magistrat. Tak zatim je to na dobre ceste. Pak vam pisnu dalsi info jak pokracuju...
(jinak az vse probehne jak ma, budu resit pripadne prehozeni pasu, nebo precalouneni sedacky na kuzi. Bez pasu bych samozrejme nejezdil, uz kvuli bezpecnosti kdyby se neco stalo, a taky STK atd. Ale to az uvidim jak to dopadne. Nechci delat neco dopredu a calovat dalsi kacky zbytecne
(jinak az vse probehne jak ma, budu resit pripadne prehozeni pasu, nebo precalouneni sedacky na kuzi. Bez pasu bych samozrejme nejezdil, uz kvuli bezpecnosti kdyby se neco stalo, a taky STK atd. Ale to az uvidim jak to dopadne. Nechci delat neco dopredu a calovat dalsi kacky zbytecne