Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 nové brzdy lepí
-
Zdravím,
tak jsem se konečně dostal u své E36 k výměně brzd vzadu za nové zimmermany a po projetí jsem zjistil, že pravé kolo drhne a je horké, kdežto druhé je vlažné. Když jsem auto zvedl tak se s kolem dalo hýbat jen s obtížema.
Třmeny jsou měněné nedávno, vodící čepy kloužou jak na másle. Co mě zaráží je dráha na kotouči, která je o cenťák užší než na druhé straně. Brzdy jsem rozebral, vyčistil, namazal, dal je na auto a dělá to furt. Čím to může být?
Btw. se starýma brzdama bylo všechno v pohodě.
tak jsem se konečně dostal u své E36 k výměně brzd vzadu za nové zimmermany a po projetí jsem zjistil, že pravé kolo drhne a je horké, kdežto druhé je vlažné. Když jsem auto zvedl tak se s kolem dalo hýbat jen s obtížema.
Třmeny jsou měněné nedávno, vodící čepy kloužou jak na másle. Co mě zaráží je dráha na kotouči, která je o cenťák užší než na druhé straně. Brzdy jsem rozebral, vyčistil, namazal, dal je na auto a dělá to furt. Čím to může být?
Btw. se starýma brzdama bylo všechno v pohodě.
-
-
-
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Běžně se stává, že prachovka netěsní a pístek bodově orezne. S ojetými deskami a kotouči to funguje, koroze je vně vývrtu v brzdiči, ale po namontování nových desek a kotoučů a po zatlačení pístku dovnitř se dostane orezlé místo do těsnícího kroužku a pak to drhne, pístek se nevrací a brzdy s hřejí.lukepostulka píše:Jasně když bych to vyměnil a viděl že to nefunguje tak repasuju hned, ale fungovaly bez problému proto mě to trochu zaskočilo
Hlasuju pro korozi na pístku a ne pro přicpanou hadici.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Aktualizace:
po sundání hadičky na zadním kole které lepilo a hřálo po výměně nových brzd jsem zjistil, že hadička je úplně KO, nešla skoro ani profouknout. Nevím čím to může být, jestli ten materiál vevnitř polevil, nebo se tam zasekla nějaká srajda, raději ani nechci vědět
každopádně po výměně nových hadiček brzdy fungují zase jak mají 
po sundání hadičky na zadním kole které lepilo a hřálo po výměně nových brzd jsem zjistil, že hadička je úplně KO, nešla skoro ani profouknout. Nevím čím to může být, jestli ten materiál vevnitř polevil, nebo se tam zasekla nějaká srajda, raději ani nechci vědět

-