Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě bmw e90 330i
Ahoj, chtěl bych se zeptat přemýšlím o koupi e90 330i 190 kw najde se tu někdo kdo má s autem zkušenosti? jestli je tento motor dobrá volba najedu cca kolem 30-40 tis km ročně. Radši bych manuál s automaty nemám zkušenost krom dsg v Superbu které umřelo v 70 tis km takže s toho nemám dobrý pocit ale o automatech v bmw nic nevím a nemám s nimi zkušenost. Měl jsem služební E60 530D v manuálu a při prodeji měla najeto 460 tis a původní turbo a vstřiky. Případně za jakou reálno cenu se dá auto sehnat v nějaké solidní výbavě. Díky moc za odpovědi.
Zdar! Super volba! Vybíral jsem minulý rok 130i/330i, také jsem v případě trojky preferoval e90. Tuším, že 2008/2009 přišel facelift. Podle mě, co se vzhledu týče, posun rozhodně k lepšímu. Dále facelift přinesl nový motor N53. N52 vs. N53 pogoogli, je toho na netu i na tomhle fóru mraky.
Moje osobní zkušenost se sháněním v Německu... Pěkných 330i bylo a je málo. S manuálem ještě méně, dobře vybavených jako šafránu a e90tek...
ale sehnat se to dá, jen to chce trochu trpělivost. V ČR je to podle mě utopie. Jednak tu vůbec není z čeho vybírat, navíc asi víš, jak to tu chodí s ojetinama...
Cena je otázka, odhadoval bych to na 20 000 EUR. Za tuhle cenu půjde sehnat fajn kára se slušnou výbavou a dobrým technickým stavem. Výbava a nájezd v Německu hodně hýbe s cenou, tak je otázka, co jsi ochoten oželet.
Pro mě to bylo první BMW, po roce zkušeností nelituju ani minutu. Čistá radost z každé jízdy...
Moje osobní zkušenost se sháněním v Německu... Pěkných 330i bylo a je málo. S manuálem ještě méně, dobře vybavených jako šafránu a e90tek...

Cena je otázka, odhadoval bych to na 20 000 EUR. Za tuhle cenu půjde sehnat fajn kára se slušnou výbavou a dobrým technickým stavem. Výbava a nájezd v Německu hodně hýbe s cenou, tak je otázka, co jsi ochoten oželet.
Pro mě to bylo první BMW, po roce zkušeností nelituju ani minutu. Čistá radost z každé jízdy...
Ahoj co si myslíte o tomto autě??Nebyl se už na něho někdo mrknout,zdá se mi až moc dobré za tu cenu.S km samozřejmě nepočítám.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
Uff
Někdy se mi z těch plnejch výbav vážně točí hlava, jako v tomto případě.. Bacha na to, takový auto ti má dělat radost, ale takovej nákup taky může bejt pěkná past. 300k je odpovídající za hezkou před FL 330i, a velmi blbě se shání. Vím z vlastní zkušenosti, hlavně trpělivost. Pokud nebydlíš na horách, zadokolka má mnohem "lehčí" projev

Zdarec k autu v linku
za mě 4 problémy:
- základní sedačky, nerozumím jak si to někdo může kopit, když má bmw ty příplatkový(sportovní) s dofukem boků a beder a mnohem pohodlější a lepší. Chtěj sportovní a věř mi budeš jenom rád, že v tom nelítáš jak kapka potu v podprsí cvičitelky aerobiku.
- navigace, nevím jak je to s kvalitou navigace a aktualizacema map do ní, ovšem bývají s tím dost problémy, když se to vysere stojí to ranec, a upřímně vypadá to jako pěst na oko...
- xdrive, jen další cypárna co se může vysrat, nevím no, pokud to vyloženě nevyžaduješ tak nechápu na co...
- podezřelé výměny dílu předfacelift/facelift...
Jinak chápu to že prostě jsi benzínový nadšenec atd, ale není přecejenom lepší jít do 330/320d, se spotřebou za 6l a stejnou pružností?
za mě 4 problémy:
- základní sedačky, nerozumím jak si to někdo může kopit, když má bmw ty příplatkový(sportovní) s dofukem boků a beder a mnohem pohodlější a lepší. Chtěj sportovní a věř mi budeš jenom rád, že v tom nelítáš jak kapka potu v podprsí cvičitelky aerobiku.
- navigace, nevím jak je to s kvalitou navigace a aktualizacema map do ní, ovšem bývají s tím dost problémy, když se to vysere stojí to ranec, a upřímně vypadá to jako pěst na oko...
- xdrive, jen další cypárna co se může vysrat, nevím no, pokud to vyloženě nevyžaduješ tak nechápu na co...
- podezřelé výměny dílu předfacelift/facelift...
Jinak chápu to že prostě jsi benzínový nadšenec atd, ale není přecejenom lepší jít do 330/320d, se spotřebou za 6l a stejnou pružností?
Reálný to je. Tady čerstvě vyskočila jedna zajímavá.
https://auto.bazos.cz/inzerat/63685661/ ... OGIG-7.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/63685661/ ... OGIG-7.php