Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vrzání zadní nápravy - silentbloky - e90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joe_27

#1 Příspěvek od Joe_27 »

Zdravím,

mám téměř rok e90 320d rv2005 120kw.

Objevil jsem takový neduh.
Když vystupuji z auta tam mi vrže někde ze zadní nápravy.
Dělá to i když je auto zaparkované a strčíte do něj, jakoby při houpání.
Zvuk připomínájící starý kočárek. :-)

V servise (SOTEA Ostrava) mi to řekli že to budou silenbloky na zadní nápravě, že mi je prostříkají silikonem a jestli to nezmizí tak by se tyto díly musely vyměnit.

S prací cca 3tis.

Dotaz č.1:
víte někdo o které silentbloky se jedná, případně na kolik vyjdou?

Dotaz č.2:
nedá se to nějak svépomoci opravit? Musím to opravdu řešit výměnou?

Dotaz č.3:
je cena okolo 3tis adekvátní? dělal jsem tam nedávno olej + všechny filtry + diagnostiku a vyšlo mě to na 9tis.

Jako servis i lidi super, ale přijde mi že jsou na neautorizovaný servis dost drazí. Je to jen můj blbý dojem?

Není někde v Ostravě nějaký šikovný servis, který by to zvládl levněji?

Díky moc za odpovědi a názory.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

No vzhledem k tomu, že E90 má plnou zadní nápravu vnitřních kloubků, tak by mě zajímalo jaký silentblok myslí :)

Náhrada se nedělá, kupují se celá ramena - nebo potom sportovní strongflex/powerflex

Je možné že by by mohli vrzat kloubky a stačilo by namazání, ale to je jen dočasné řešení

Každopádně to mohou dělat i pakny v ručce případně desky

9tis za olej a filtry je dost ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Joe_27

#3 Příspěvek od Joe_27 »

myslím že se asi bude jednat o něco z tohoto:

http://www.autokelly.cz/Catalog/bmw-3-e ... 2;33303401

Ale nejsem právě mechanik, tak se ptám co myslí...

Je možný že by mi vyměnili celá ramena za 3tis i s prací?

Dík za info
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

9k neni moc, oni jiste menili i olej v prevodovce i s vanou, v diferaku a vtg :mrgreen:
lulu991

#5 Příspěvek od lulu991 »

casty problem pri E91/91, riesil som nedavno to iste. Bol to tento silentblok (ak dobre vidim diel cislo 3) http://bmwfans.info/parts-catalog/E90/E ... #6792553_3

Nestaci to nastriekat zvonku, je potrebne vtlacit dovnutra tohto silentbloku mazivo. Ja som pouzil bielu vazelinu, dal som ju do striekacky s ihlou, odsunul som to gumove tesnenie a natlacil som dovnutra vazelinu (dal som jej tam vela a z oboch stran), potom som tesnenie vratil spat na miesto. Po chvili bolo uz tichucko :wink:
Joe_27

#6 Příspěvek od Joe_27 »

Díky moc Lulu,

myslím že se jedná právě o to co zmiňuješ.

Podle toho odkazu vyjde jeden na cca 700, takže pokud tam jsou dva tak 1400, s prací bych se mohl pohybovat nekde okolo 2-3tis. Takže to není zas tak daleko od toho co mi v SOTEA-Ostrava řekli.

Teď je k uvážení jestli to udělat jak říkáš ty - jehnou napíchnout a napustit vazelinou, nebo to nechat vyměnit za nový.

Plánuju s autem aktivně ještě cca 3-5 let jezdit, tak uvažuji jestli mi tam ta vazelina časem nějak nevytlačí nebo nevyschne?
alfonzo

#7 Příspěvek od alfonzo »

Mě už vrže 2 roky. Zatím to statečně přehlížím. :D
lulu991

#8 Příspěvek od lulu991 »

Joe_27 píše:Díky moc Lulu,

myslím že se jedná právě o to co zmiňuješ.

Podle toho odkazu vyjde jeden na cca 700, takže pokud tam jsou dva tak 1400, s prací bych se mohl pohybovat nekde okolo 2-3tis. Takže to není zas tak daleko od toho co mi v SOTEA-Ostrava řekli.

Teď je k uvážení jestli to udělat jak říkáš ty - jehnou napíchnout a napustit vazelinou, nebo to nechat vyměnit za nový.

Plánuju s autem aktivně ještě cca 3-5 let jezdit, tak uvažuji jestli mi tam ta vazelina časem nějak nevytlačí nebo nevyschne?
idealne by bolo samozrejme asi vymenit, mne sa to nechcelo odnasat do servisu, tak som to skusil s tou vazelinou (cital som viackrat ze to pomohlo) a fungovalo to. Ved ak sa ti chce, vyskusaj tam dat nejake mazivo, ak to pomoze super, ak to nepomoze das to vymenit, myslim, ze tam nemas co pokazit, viac to vrzgat nebude :)
Joe_27

#9 Příspěvek od Joe_27 »

zkusil bych to, ale nevím jak se k tomu dostanu, nemám garáž ani zvedák (jsem z města), dá se to udělat i bez tohoto?

není tam náhodou takový plastový kryt, který to překrývá?

Jaký je k tomu přístup?

Díky moc chlapi za rady a trpělivost... :-)
lulu991

#10 Příspěvek od lulu991 »

nie je tam ziaden kryt, je to priamo pristupne zo spodu auta, ale inak ako z nejakej diery/zdvihaku sa k tomu asi tak lahko nedostanes :? Mozno ked zhodis koleso je k tomu pristup ale to si nie som isty...
klouczek

#11 Příspěvek od klouczek »

Me to vrze u e91, take zadni náprava. Dela mi to hlavne za jizdy, vzdy kdyz vjedu do nerovnosti a je to jakoby takove cvrdlikani. Ve trech servisech mi nezjistili příčinu. Vymenil sem tlumice. Přijde mi to, ze to jde z rucni brzdy u ktere sem menil oblozeni.
Odpovědět