Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E90 N52B25 cukání za studena
Zdravim, objevil se u mě následující problém. Když ráno nastartuju, tak auto cca 1 km celkem dost cuká při zrychlování. Jakmile se trochu ohřeje, tak je klid. Mám najeto 193. tis a chystám se na výměnu separátoru oleje včetně všech hadic kolem. Mohlo by to pomoct?
Pak mám ještě druhou otázku. Když šlapnu na spojku a chci přeřadit, tak se celkem často ze zadní časti auta ozve tupá rána(není moc hlasitá) a auto sebou trochu škubne. Hodně jsem o tomhle slyšel u E46, tak mě zajímá jestli na to trpí i E90 a jaká by mohla být příčina? Díky
Pak mám ještě druhou otázku. Když šlapnu na spojku a chci přeřadit, tak se celkem často ze zadní časti auta ozve tupá rána(není moc hlasitá) a auto sebou trochu škubne. Hodně jsem o tomhle slyšel u E46, tak mě zajímá jestli na to trpí i E90 a jaká by mohla být příčina? Díky
Škubání za studena určitě neodstraní výměna separatoru. Tam bude problém někde jinde. Třeba váha vzduchu? Palivová soustava? Může toho být tolik... Začal bych diagnostikou. To Škubání by mohl být silentblok převodovky, difu, uložení kardanu? Zase několik možností. Lidé tady, dokonce ti odborní, nemají doma věšteckou kouli a nikdo takhle přes net nedokáže diagnostikovat závadu, takže to vem do servisu a tam ti určitě řeknou, co s tím je.
Ja samozřejmě nepočítal s tím, že někdo přesně ví, co s tim bude, ale může se stát, že měl někdo stejný/podobný problém a to by mi ušetřilo starosti při jeho řešení, tak jsme se zkusil zeptat.
U toho cukání za studena mi jen nejde do hlavy, že to po chvilce jízdy přejde. Když by byl problém s váhou nebo s palivem, tak by to asi jen tak nepřestalo. Na diagnostice jsem byl naposledy v červnu, tak bude asi čas to zopakovat.
Díky za reakci.
U toho cukání za studena mi jen nejde do hlavy, že to po chvilce jízdy přejde. Když by byl problém s váhou nebo s palivem, tak by to asi jen tak nepřestalo. Na diagnostice jsem byl naposledy v červnu, tak bude asi čas to zopakovat.
Díky za reakci.