Neřešil tu někdo už výměnu střechy? Myslím tím kompletní střechu z jednoho auta na druhé.
Nevím zda nějak oddělit jen tu vrchní část střechy nebo to přendat kompletní i s kostrou.
Hledal jsem a nikde jsem nenašel nějaký návod nebo postup jak to správně přehodit, aby pak vše fungovalo jak má.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 cabrio - výměna střechy
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Urcite prehodit cele i s kostrou. To platno se na kostru docela slozite pridelava, cast sroubama, cast ruznym prispikovanim tech kovovych tyci v tom a zajistenych pojistkama a cast je lepena.
Takze pokud menit, urcite bych to menil cele. Muzes zkusit vymenu, aby puvodni majitel neprisel o kostru a co on udela s tvym puvodnim platnem, uz ti bude jedno.
Pokud mas kostru a mechanicke funkce v poradku, vyjde asi levneji nechat to potahnout u renomovane firmy, nebo to muzes zkusit svepomoci, daji se koupit minimalne 2 druhy platna na to, jedno nejake slabsi levnejsi a druhe drazsi, vice podobne originalu. Viz ebay atd.
Sam jsem uvazoval nad repasi, ale aktualne jsem to vyresil instalaci hardtopu, ktery vyjde levneji, nez repase strechy
Zatim jsem tedy repasi strechy odsunul na neurcito, ale zachovat ji chci, abych mohl nechat hardtop v garazi a vyrazit bez strechy s moznosti, pouzit platno, kdyz bude potreba.
Takze pokud menit, urcite bych to menil cele. Muzes zkusit vymenu, aby puvodni majitel neprisel o kostru a co on udela s tvym puvodnim platnem, uz ti bude jedno.
Pokud mas kostru a mechanicke funkce v poradku, vyjde asi levneji nechat to potahnout u renomovane firmy, nebo to muzes zkusit svepomoci, daji se koupit minimalne 2 druhy platna na to, jedno nejake slabsi levnejsi a druhe drazsi, vice podobne originalu. Viz ebay atd.
Sam jsem uvazoval nad repasi, ale aktualne jsem to vyresil instalaci hardtopu, ktery vyjde levneji, nez repase strechy

Zatim jsem tedy repasi strechy odsunul na neurcito, ale zachovat ji chci, abych mohl nechat hardtop v garazi a vyrazit bez strechy s moznosti, pouzit platno, kdyz bude potreba.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Pokud ti střecha funguje a chceš ji měnit jenom kvuli špatnýmu plátnu, tak rozhodně vyměň jenom plátno. Funkční střechu bych rozhodně nerozhazoval...zbytečně bys to musel znova pasovat.
Stejnak tě určitě nemine výměna kšand za nový (předepínací pásy, díky kterým se plátno správně skláda) a kvůli nim se musí plátno sundat z kostry....
Stejnak tě určitě nemine výměna kšand za nový (předepínací pásy, díky kterým se plátno správně skláda) a kvůli nim se musí plátno sundat z kostry....
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
No tot prave otazka. Pokud byla ta druha strecha uz repasovana, tak by mohla byt celkove v lepsim stavu a bez nutnosti dalsich zasahu. Dopasovat na auto me prijde jako mensi problem, nez tahat novy platno. Ve chvili kdy bude menit ksandy, tak uz nema smysl vymena strechy za jinou, ale pouze repas strechy vlastni. To by tu druhou musel dostat vylozene zadarmo, aby se vyplatila ta prace a materialna repas te druhe strechy.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Je jasný, že jestli má možnost koupit fakt pěknou celou střechu včetně nevytahanejch kšand, tak je sto pro lepší jí celou vzít a posadit na svoje auto.
Nicméně já měl na autě střechu pěknou ale prostě ty 18let starý kšandy už to vůbec nedávaly a střecha se skládala špatně, tudíž víko střechy se taky moc pěkně nedovíralo.... Takže sundat plátno, vyměnit kšandy a z5. Práce zhruba na jeden den.
Nicméně já měl na autě střechu pěknou ale prostě ty 18let starý kšandy už to vůbec nedávaly a střecha se skládala špatně, tudíž víko střechy se taky moc pěkně nedovíralo.... Takže sundat plátno, vyměnit kšandy a z5. Práce zhruba na jeden den.