potřeboval bych pomoc od zkušenějších při rozhodování, zda pořizovat nebo nepořizovat auto s xdrive. Vybírám e92 325i nebo 330i (N52) pro celoroční provoz s tím, že jakmile napadne sníh, jsem zvyklý trávit dost času na horách na běžkách (Jizerky) a nechci se kvůli autu limitovat.
V současnosti jezdím v šestiválcovém mondeu s manuálem na pneu continental, v zimě skoro každý víkend ráno na do kopců, někdy po neprohrnutých cestách a v chumelenici, řetězy musím nasazovat málo kdy. Nestalo se mi zatím, že bych někam nevyjel nebo že bych zapadl.
Jaké jsou vaše zkušenosti s provozem e90 v zimě v případě zadokolky (a případně xdrive)? Chápu, že záleží na pneumatikách (tam nehodlám šetřit) a na řidiči (tam se nedokážu objektivně posoudit, ale ve sněhu jezdím často a celkem rád), ale je opravdu zadokolka schopná zimního provozu bez většího omezování a obav ze zapadnutí?
Od xdrivu mě odrazuje vyšší riziko drahých závad, vyšší hmotnost a vliv na jízdní výkony a výrazně menší výběr v Německu, spotřebu tolik neřeším (i tak si bmw vezme méně než moje současná V6).
Předem děkuji za názory