Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Škubání převodovky e39 GM

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cicibmw

Škubání převodovky e39 GM

#1 Příspěvek od cicibmw »

Ahoj. pročetl jsem nějaký témata ohledně škubání a pod., ale nikde jsem nenašel to co jsem hledal.
Mam takový problém, že mi při rychlosti okolo +90-110km/h při středním prošlápnutí plynovýho pedálu, začne něco bouchat jakoby od převodovky. zní to jako kdyby se převodovky nemohla rozhodnout jestli tam nechat 5ku, nebo přeřadit na 4ku, jsou to rány za sebou. Když šlápnu prudce na plyn tak to přeřadí na 4ku(3ku) bez škubání a jede, to samé když lehce na plyn tak pomalu zrychluje (na 5ku) a bez škubání.
Taky jsem si všiml že občas jízdou s kopce jakoby spadnou otáčky na 1000+- a občas brzdí auto motorem, nějak jsem nezpozoroval kdy a proč to tak je. Nevíte? Může to mít souvislost?
Díky za odpovědi.
matrose
Kontaktovat uživatele:

Re: Škubání převodovky e39 GM

#2 Příspěvek od matrose »

Ja měl uplne to stejný...nezamikal měnič,tusim staci udelat hydromenic...ja delal rovnou komplet repas protoze prevodovka mela od nova 340tis km a nikdy jsem v ni nedelal olej a byla plna špon a spatne dotlacelo cerpadlo a tudis byli lamely k.o.
Ted najeto po repase 40tis km a raďi jak kdyz byla nová
cicibmw

#3 Příspěvek od cicibmw »

Kolik stojí měnič? A kolik repas převodovky? Kde jsi to dělal? Dík :)
matrose
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matrose »

Repas podle toho co je k.o.. Pocitej okolo 40-50tis. Brno...Ted zase klid,snad jeste na dlouho...
Odpovědět