Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M3 E46 - zápach z výfuku

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
BobschM3

M3 E46 - zápach z výfuku

#1 Příspěvek od BobschM3 »

Mám na Vás prosbu zda jste se s tím už někdo někdy setkal.
Při jízdě a někdy pouze jen nastartovaném autě na volnoběh je velmi silně cítit z koncovek silný zápach, indetický s ze zápachem čpavku.
Už to nějakou dobu sleduji a někdy je zápach cítit někdy ne.
Myslel jsem si, že je tomu třeba provětrat pavouky a dnes jsem tomu zkoušel nakládat a při otevřeném okně i ve vysoké rychlosti a otáčkách na maximu je zápach ještě výraznější a to i při rychlosti přes 200km/h se při otevřeném oknu line do kabiny štiplavý čpavkovitý zápach.
Auto nemá žádné úpravy, zjistil jsem jen že má vytlučený nebo nějak poškozené katy, protože to má na emisích velmi špatný hodnoty, někdo tam katy nechal asi nějak vytlouct nebo prostě nefungují nevím.
Jinak až na koncovku Supersprint žádné úpravy nejsou.
Jezdím výhradně jen na benzín od OMW MaxxMotion 100plus
Motorizace M3 E46 motor S54

Nemáte někdo zkušenost či tušení čím by to mohlo být??

Díky B.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: M3 E46 - zápach z výfuku

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Pokud se dostávají do kabiny výfukové plyny, můžou být prasklé tzv. vlnovce = přechod mezi výfuky od válců motoru do prvních katalyzátorů nebo prasklé výfukové svody přímo u motoru.
http://www.bmw-club.cz/graphics/msgboar ... mw-e39.jpg

Smrad z koncovky výfuku, který popisuješ pravděpodobně bude chladící kapalina (=etylenglykol) a svědčí o míchání chladící kapaliny a oleje. Není tam nějaký výměník tepla voda-olej?
Nebo horší případ - prasklé těsnění pod hlavou nebo přímo prasklá hlava či vložka válce, což u M-kového motoru není nemožné.
- nekouří to bíle i při zahřátém motoru?
- jak vypadá chladící kapalina v expanzní nádobě, není zakalená, nesmrdí z nádobky výfukové plyny, netlakují hadice chladícího systému?
BobschM3

#3 Příspěvek od BobschM3 »

Díky za tip vše zkontroluju co se Teda dá ...kapalina se mi zdá čistá nezkalena bez zápachu, víčko od oleje krásně čistý,olej je cistej zlato hnedej ...o vymeniku nevím to musím zjistit..musím zajed za někým do servisu a kouknout pod to...až to udělám hned napíšu...moc děkuju B.
pepam3

#4 Příspěvek od pepam3 »

jsi si jistý že ten čpavkový zápach jde z výfuku??? nemáš třeba jen puštěné topení a uniká ti nálpn klimi do interiéru??? ;)
BobschM3

#5 Příspěvek od BobschM3 »

Ne zápach jde z koncovek a je cítit jen při nastartovanem motoru a někdy je cítit i v interiéru za jízdy ale jen při stazenem oknu jinak ne ...topení jsem měl i přes léto neustále vypnute i klimu. ..skoro vůbec nejzdim auto více stoji než jezdí.

Zkoušel jsem kontrolovat tu chladící kapalinu a je jak když ji naliju novou. ..zelenkava cista pruhledna, víko se mi nejeví ze by zapáchálo od výfuk plynů.

Ještě zkusím to tlakovani hadic s hladici kapalinou.

Ještě mě napadlo zda mi někde kapalina neunika a nekape na svody a nejde zápach třeba odtud ale pak mi není jasne proc by zápach byl cítit z i koncovek.

Navíc čemuž vůbec nerozumím proc je to cítit jen někdy a někdy ne.
Někdy vyjezdu auto se zahřeje a od koncovek je zápach cítit u jedu dalších třeba jen 10km a zápach není.
nemám to VŠE ale uplne vypozorovany abych s přesností určil za jakých podmínek to cítit je za za jakých ne.

Ještě si uvědomují ze se mi kapalina jeden čas ztrácela únikem nekde okolo chladiče přes šroubení. ..bývala pod autem v garazi kaluž ale to se ustalilo a kapalina je sice pod max.stavem spis tesne na minimu ale už se neztrácí.

Budu vdecnej za jakýkoliv řady či tipy.

Díky B.
bmw_pepa

#6 Příspěvek od bmw_pepa »

Smrad po "čpavku" z výfuku většinou poukazuje na už nesprávnou funkčnost katů. ten to problém jsem už jednou řešil a po výměně byl klid.
Odpovědět