Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výmena oleja v automate
Výmena oleja v automate
Nazdar, všetci.
Ako riešite výmenu oleja v automate? V servise vraj olej iba vypustia a nalejú, urobia adaptáciu a finiš.
Bol som zvyknutý na preplach s postupným dolievaním a potom adaptácia, ak je potrebná.
Ako to má byť?
Ako riešite výmenu oleja v automate? V servise vraj olej iba vypustia a nalejú, urobia adaptáciu a finiš.
Bol som zvyknutý na preplach s postupným dolievaním a potom adaptácia, ak je potrebná.
Ako to má byť?
Re: Výmena oleja v automate
Vypustit, našroubovat novou vanu s filtrem, dolejt, ujet kilák, dolejt, hotovo.
ujet kilák bez plného dolití? to mi nepřijde moc rozumný.
za desítky olejů v převodovkách co jsme udělali máme vyzkoušený tento postup (pro 6kvalt ZF)
- auto najíždí večer zahřáté do dílny
- sundá se vana a vyndá se mechatronik
- nechá se kapat do druhé dne (do druhého dne vykape skoro 2 litry)
- druhý den se očistí převodovka, očistí mechatronik, nasadí se nové těsnění mechatroniku které stojí 300kč, málo kdo ho mění, ale má zásadní vliv na řazení a podle mě měnit olej a nevyměnit těsnění mechatroniku je lepší ty peníze prochlastat
- vymění se těsnící rukáv převodovky, což je nejčastější unik a kvuli němu musí ven vana, takže je blbost nevyměnit a za pul roku zjistit že se musí znova měnit oleje.
- nasadí se vana a doplní se olej do hladiny
- nastartuje se auto, jeden řadí různé rychlosti a druhý plní
- dočištění převodovky a hotovka.
za desítky olejů v převodovkách co jsme udělali máme vyzkoušený tento postup (pro 6kvalt ZF)
- druhý den se očistí převodovka, očistí mechatronik, nasadí se nové těsnění mechatroniku které stojí 300kč, málo kdo ho mění, ale má zásadní vliv na řazení a podle mě měnit olej a nevyměnit těsnění mechatroniku je lepší ty peníze prochlastat
- vymění se těsnící rukáv převodovky, což je nejčastější unik a kvuli němu musí ven vana, takže je blbost nevyměnit a za pul roku zjistit že se musí znova měnit oleje.
Dík za rady.
Nejaký šikovný mechanik v okolí ZV do cca 30 km?
Nejaký šikovný mechanik v okolí ZV do cca 30 km?
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
======JaraX píše:ujet kilák bez plného dolití? to mi nepřijde moc rozumný.
njn ..... čte se to hezky
ale realita bude v servisech asi jiná ... a taky to je důvod, proč lidi k autům nepouštej,
páč by zjistili, jak to prasej .....
dobře lidem tak, nemaj to takovým dávat.
Tak naber a zaškol na takové jednodušší úkony ze dva lidi a Ty se věnuj fajnovějším průserům.
Budeš mít víc času na nás negramotné a i pro sebe a všichni budeme spokojeni.
Budeš mít víc času na nás negramotné a i pro sebe a všichni budeme spokojeni.
neboj, už řeším větší dílnu, zbytečně odmítám práci a to je škoda.
Tak to se mi ulevilo, za chvilku máš dalšího na krku.
Dělalo se mi zle při pomyšlení, že bych stál týdny a čekal třeba na blbou výměnu oleje v automatu skrze těsnění třeba.
Držím Ti-nám palce ať už to je.
Dělalo se mi zle při pomyšlení, že bych stál týdny a čekal třeba na blbou výměnu oleje v automatu skrze těsnění třeba.
Držím Ti-nám palce ať už to je.
Falcon666: myslim,ze hore popisovanu vymenu zvladaju rovnakym sposobom oba servisy v ZV v pohode
tak samozřejme ti co čekají u mě na servis 2,5 měsíce, ti čekají velké akce, montáž LPG, přetěsnění motoru atd. nepojízdná auta beru hned, běžný servis (jako olej v automatu) beru do 14 dní.
Tak to není zas tak zlé, jak se tu píše.
Pošlu ti do SZ nějaké odkazy.
Pošlu ti do SZ nějaké odkazy.
Už som našielmitocross píše:Falcon666: myslim,ze hore popisovanu vymenu zvladaju rovnakym sposobom oba servisy v ZV v pohode

V ZF Pakra na to mají trochu jiný postup a výbavu
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
jarax-podle tvého návodu po výměně necháš auto odjet bez další kontroly po vychladnutí-tj druhý den?
Po zkušenostech z práce to je vždy tak,že pokud vyměníme olej v automatu,samozžejmě prořadíme,dolijeme atd ten běžný postup. Zkušební jízda,do rána nechat vychladnout a potom se dolije klidně přes půl litru,záleží na převodovce atd,ale druhý den není hladina nikdy správně pokud nemáš možnost oleje nalejt víc (třeba když má auto měrku na olej atd)
Po zkušenostech z práce to je vždy tak,že pokud vyměníme olej v automatu,samozžejmě prořadíme,dolijeme atd ten běžný postup. Zkušební jízda,do rána nechat vychladnout a potom se dolije klidně přes půl litru,záleží na převodovce atd,ale druhý den není hladina nikdy správně pokud nemáš možnost oleje nalejt víc (třeba když má auto měrku na olej atd)

BMW E34 540iA

dřív jsme to tak dělali, další den se auto kontrolovalo, ale nikdy jsme nedolili ani deci, prostě když je to při plnění studeny a druhej den se dukladně prořadí, tak se nám fakt nikdy nestalo že by se dolilo aspon blbý deci.
- vlastnemec
Proto je předepsaná plnící teplota, aby se tohle nestávalo.
Nechci se hádat,ale prostě se to stává i když dodržujete teploty atd... 

BMW E34 540iA

sorry, ze obnovuji starsi tema, ale muzete mi doporucit spolehlivy servis, kde delaji vymenu oleje jak popisuje JaraX nekde na trase Plzen-Praha. Preci jen do Olomouce to mam trochu z ruky