Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Prosím o radu e39 525tds
-
Prosím o radu e39 525tds
Čau lidi chtěl bych poprosit někoho kdo dělá 39 2,5tds o radu nebo kdyby jste mě na někoho odkázali. CCA před měsícem jsem poridil tento stroj rv.99,vsechno šlapalo než jsem dojel od Ostravy domů do Prahy.Pred barákem jsem zaparkoval jako nejšťastnější člověk na světě došel si dát sprchu a vyrazit se ukázat kamarádovi že jaké sem teda pořídil rodinné auto jelikož v prosinci čekáme malého chlapaka.Odemknu auto a nic nerosvitily se ani kontrolky začal jsem mít trochu obavy,volám pánovi a ten že je asi v řiti baterka říkám ok, dal slevu tak si vyndal baterku a dál tam něco z garáže už sto let vyřazeného (mohl to aspoň říct)tak jsem šel a koupil baterku úplně novou 100 Vartu nejakej silver dynamik tuším, stala ranec ale opravdu chci aby auto melo vše co potřebuje a bylo spolehlivé tak jsem ji i přes napnutý rozpočet koupil a ted k mému problému auto startuje bez chyby když je zahřáté ale za studena je to blbý točí ale chytne až tak po 5-7 sekundách prostě to není zdravý.kazdopadne kdyby někdo věděl o někom kdo se vyzná tak dejte vědět jsem z P-4 díky Radek
Re: Prosím o radu e39 525tds
Nejsem nějakej profík, ale stalo se mi podobné a bylo to palivové čerpadlo. Ber to spíš jen jako tip 

-
Díky za tip mě právě přijde že to bude něco v palivové soustavě.
Spíš to vidím tak, že ti padá nafta. Neni motor někde zechcaný od ropy nebo nedělá ti kaňky? Kolik máš v nádrži? Zkus pro jistotu dotankovat do plna aby jsi zjistitl, že to podávačkou nebude
-
Ahoj hele nádrž může bejt plná,půlka i rezerva a symptomy pořád stejné.To že mi padá nafta mi přijde taky jako největší pravděpodobnost otázka zní co stim, četl jsem něco o nějakých pruhlednych hadicich ze tak bych měl poznat ze opravdu padá.Ropu jsem oběvil je ochcanej altik ale netuším odkad.Je to moje první nafta takže jsem celkem vykulenej.děkuji za ochotu
Jestli je od nafty altík, tak největší pravděpodobnost bude netěsnící vstřikovací čerpadlo nebo přívod nafty k němu
-
Jasně a to muže za to že mi padá nafta,nebo se to zavzdusnuje chápu to správně
Ano, samozřejmě tohle všechno na to, kor u komůrkáče, vliv mít bude
-
A to čerpadlo se dá pretesnit a popřípadě kolik se to pohybuje jestli náhodou neviš?
Přetěsnit se dá, těsnící sada se dá sehnat i na internetu do pěti set tuším. Nicméně pokud nemáš vůbec tušení, jak vlastně vstřikovací čerpadlo funguje (což evidentně nemáš), tak jeho rozebírání a přetěsňování v tvé režii silně nedoporučuji
-
Jasně do toho bych se ani nepouštěl budu muset najít někoho kdo se v tom vyzná.Kdyby někdo o někom věděl dejte info budu rad,diky moc
-
Ještě jedna věc není lepší koupit čerpadlo celé někde na inzerát
To je už dnes docela risk. Nejenom že může chcát taky, ale ještě na něm může být buďto vychozená rozdělovací hlava s pístkem, tudíž za tepla může být problém se startama, může být v prdeli elektronická regulační hlavice, takže auto může chcípat atp. nebo na něm může být kombinace všech tří závad.
Já osobně bych to určitě řešil spíše přetěsněním stávajícího čerpadla, pokud toto čerpadlo šlape jinak bez problémů
Já osobně bych to určitě řešil spíše přetěsněním stávajícího čerpadla, pokud toto čerpadlo šlape jinak bez problémů

-
To opravdu nikdo nezná někoho kdo se vyzná v naftě a byl by schopnej se mi na to mrknout
Bosch diesel servis
michale toto ale každý nerad slyší, protože to smrdí penězma 

no já jsem snad tady na foru četl jak si někdo nechával přetěsnit a seřídit čerpadlo na bosch service a stálo to tuším že psal do desítky? takže při samotné ceně sady 200 korun docela pálka za zbytek práce.
deset?
Tak to mi teda přijde dosti silně přehnaná cena. To bylo asi i s novou rozdělovací hlavou, ne? Protože přetěsnění CP1 vychází do pěti tisíc myslim. A myslím že rotačka na tds taky vyjde na těch pět

jo to nevím jistě a rozdělovací hlava nová asi nebyla... ale asi to bylo i s demontáží a montáží čerpadla