Ahoj,
jako nový majitel BMW Z4 2007 e86 3.0si bych se chtěl zeptat, co do toho lijete za benzín?
Navíc, vybírám zimní pneu (R18 225/40), jaké máte zkušenosti, případně na čem jezdíte?
Zatím uvažuju o Pirelli Winter 210 SottoZero III 225/40 R18 92V
Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký benzín a výběr zimních pneu E86 2007 3.0si
Re: Jaký benzín a výběr zimních pneu E86 2007 3.0si

Benzín ... no, z pumpy určitě lepší než někde z nějakého dvoru/traktorové stanice.
Ten motor je nezničitelnej, můžeš lejt jakejkoliv N95 Tank ONO počínaje a Verva 100 od Benziny/Star konče ... je to v podstatě jedno. Verva 100 neobsahuje biosračku, tj. je pro motor šetrnější... jestli na to máš, lej Vervu.. jestli chceš šetřit, jezdi na Tank ONO ... jejich N95 je dobrej

Super, dík za info.xyron píše:![]()
![]()
![]()
Benzín ... no, z pumpy určitě lepší než někde z nějakého dvoru/traktorové stanice.
Ten motor je nezničitelnej, můžeš lejt jakejkoliv N95 Tank ONO počínaje a Verva 100 od Benziny/Star konče ... je to v podstatě jedno. Verva 100 neobsahuje biosračku, tj. je pro motor šetrnější... jestli na to máš, lej Vervu.. jestli chceš šetřit, jezdi na Tank ONO ... jejich N95 je dobrej
Se starou 318 jsem bral 95 u Slovnaftu a z těch 95 co se daj v PCE koupit motor zněl nejlíp, i spotřeba a subjektivně výkon byl nejlepší. Nicméně, už asi měsíc ji rekonstruujou a vypadá to ještě minimálně na měsíc.
Zkusim Vervu, pak porovnám se 95 u Slovnaftu až otevřou.
Tak Slovnaft 95 by měl být taky ok... je to jedno... ten motor je dle specifikace bmw schopnej jezdit i na 92 oktanů... akorát se snižuje výkon lehce...
Ja do ni leju N95 a na zimu mam 225/45 r17 (contiky ts850), oproti letnim R18 (225/40 255/35) to je o dost pohodlnejsi, dela to mensi hluk, min se chyta koleji, ale auto je taky o dost gumovejsi, chovani je s nima opozdeny.
Jinak mensi tip na upgrade, vysoce doporucuji namontovat samosvor, auto je pak prekvapive schopny a konecne se da naplno vyuzit.
Jinak mensi tip na upgrade, vysoce doporucuji namontovat samosvor, auto je pak prekvapive schopny a konecne se da naplno vyuzit.
Jo, docela jsem na to v techničáku koukal, ale říkal jsem si že to musí být nějaký nesmysl... Každopádně díky za info.xyron píše:Tak Slovnaft 95 by měl být taky ok... je to jedno... ten motor je dle specifikace bmw schopnej jezdit i na 92 oktanů... akorát se snižuje výkon lehce...
Dík za info. Do zimáků jdu nakonec do těch Pirelli SottoZero, kola mám 18ky, takže holt 18ky.m1na píše:Ja do ni leju N95 a na zimu mam 225/45 r17 (contiky ts850), oproti letnim R18 (225/40 255/35) to je o dost pohodlnejsi, dela to mensi hluk, min se chyta koleji, ale auto je taky o dost gumovejsi, chovani je s nima opozdeny.

O samosvoru uvažuju. Ale teď jsem po koupi, dělám údržbu po 100 000km, měním brzdy, navíc ty zimáky. Uvidím na jaře, nějak nejsou prachy, respektive, budget na auto je vyčerpaný.

na jaro je LSD nejlepší
jinak Ba je asi jedno kde a s Pirelli chybu neudelaš...