Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
topení e36... prosím radu
-
- Kontaktovat uživatele:
John112 píše:boss1 píše:John112 píše:Tak co, už to odvzdušnění někdo vyzkoušel. Mám ten samej problém, sakra.Ve měste se to po chvili dostane do pulky a pak vyjedu mimo mesto a jde to dolu, až k okraji modrý. A nebudu tvrdit, že je v autě nějakej hic. Stava se to při nízkých teplotách.
Ještě sem se dozvěděl, že to muže bejt ještě v nějakejch ventilech, nebo co. Nevíte někdo, kde je najdu a jak je vyzkoušim? Je pravda, že v létě klima taky moc nechladí. Myslel jsem, že je potřeba doplnit tu kapalinu, ale ted nevim. Kdyžtak poraďte.![]()
Díky
ja to odvzdusnil ale nepomohlo. tak jsem vymenil termostat a ihned rozdil. teplota drzi a je teplo aji v techto mrazech
Jj, odvzdušnění a dolejvání fridexu je k ničemu. Kolik stojí ten termostat? A kde ho nejdu, a jak složitě se dá vyměnit? Díky
Clovece stalo to par korun , myslim 300kc . Kamos mi to vymenil behem pul hodiny
RiiF píše:Zdravím..tak forum opet otevrene a ja mam problem.. Je hodně podobný jak se tady píše, tak toho využiju. Mám e36 compact 316i, manuální klimu. Netopí, chladič jsem odvzdušnil, vodu s fridexem dolil. Pořád stejný, termostat se drží takže tím to určitě není. Zapnu na nax topeni a na max větráček ale teplo ani za nic...jenom když motor vyženu do 4 tisíc otáček. Pak už to topí. V čem by mohl být problém a co s tím? Díky
Pomůže mně někdo prosím??
Zdravím, už jsem o tom zde psal...můj problém je hodně podobný jak se tady píše. Mám e36 compact 316i, manuální klimu. Netopí, chladič jsem odvzdušňoval několikrát, vodu dolil. Pořád stejný, termostat se drží přesně na půlce a nekolísá takže tím to snad není. Zapnu na max topeni a na max větráček ale teplo ani za nic, i když je větráček jenom na dvojce - netopí...jenom když motor vyženu do 4 tisíc otáček. Pak už to trochu topí. V čem by mohl být problém a co s tím? Nevím, buď někde teče voda a nezbývá na okruh topení, nebo ventil topení nebo radiátor(něco s ním), nevím...máte s tím někdo zkušenost??
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, stalo se mi to opět tuto zimu, ale pouze když jsem před ti auto uvařil.
Hladina kapaliny v chladiči klesne pod určitou mez a pak už se voda k topení nedostane. Zkoušel si otevřit víčko chladiče, počkat třeba 10 min, pak dolej k rysce a pak zase třeba 10 min počkat a opět dolejt? To je asi blbej dotaz se ptát, jestli víš kolik se tam toho má nalej, co? Kort, když to je na ty nadobce označený.
A pak mě napada ještě jediná možnost a to, že do chladiče někdo nasypal samoopravovací prášek. Já ho tam dával taky (má opravit praskliny) ale musí se pusti topení na max. A jestli topení někdo nepustil a nasypal tam ten prášek, tak se to zalepí a je to v prd..., a nevim jestli to jde vůbec nějak vyčistit. To je asi jedná možnost která mě napadla. Protože, kdyby ti někde tepkl oběh k topení, tak by si měl pořád prázdnej chladič a to je dle mě kravina.

Ahoj, dela mi to na totoznym aute a uplne stejne se to projevuje..vim ze je to x let stary tema ale zkousim...zjistil jsi cim to bylo? Nebo nekdo jiny? DikyRiiF píše:Zdravím..tak forum opet otevrene a ja mam problem.. Je hodně podobný jak se tady píše, tak toho využiju. Mám e36 compact 316i, manuální klimu. Netopí, chladič jsem odvzdušnil, vodu s fridexem dolil. Pořád stejný, termostat se drží takže tím to určitě není. Zapnu na nax topeni a na max větráček ale teplo ani za nic...jenom když motor vyženu do 4 tisíc otáček. Pak už to topí. V čem by mohl být problém a co s tím? Díky
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Mě se tohle poslední dobou dělo, když byly špatný O-kroužky na vstupu topení. Voda nikde vidět nebyla, kapalo to několikrát jen loni v létě a od tý doby nic... ale nejspíš to tudy přisávalo vzduch a topení bylo nonstop zavzdušněný. Topilo jen vyjimečně při delší dobu ohřátým motoru a při delší jízdě v otáčkách.
Vadny vstupni o krouzky na topeni...ok pisu si. Dik. No kdyz jedu normalne tak nic...netopi (teplota normal v polovine)..ale projedu dve vesnice, najedu na dalnici, vytocim to a zacne topit..jinak ne. Kdyz jsem treba zastavil v kolone zase to pomalu prestalo.
Projevuje se to presne tak jak pise golega vyse, takze to musi byt stejna zavada. Proto je skoda ze uz se od nej asi odpoved nedozvim
Rad bych to do zimy vyresil
Ja sam na autech nedelam ,takze vse resim pres servisaky tak bych rad rekl rovnou co je nejspis vadne, nez je nechat laborovat...vsichni vime jak to nekdy dopada
Projevuje se to presne tak jak pise golega vyse, takze to musi byt stejna zavada. Proto je skoda ze uz se od nej asi odpoved nedozvim

Ja sam na autech nedelam ,takze vse resim pres servisaky tak bych rad rekl rovnou co je nejspis vadne, nez je nechat laborovat...vsichni vime jak to nekdy dopada

Re: topení e36... prosím radu
tak nakonec vyreseno banalitou....a to dolitim litru nemrzky do chladice. Bylo tam presne takove hranicni mnozstvi ze to jeste obcas topilo a proto me to matlo a pripadalo jako slozitejsi zavada.
Po doliti skoro litru nemrzky uz krasne topim
Takze krom vseho zmineneho to muze byt i takova kravina..
Po doliti skoro litru nemrzky uz krasne topim

Takze krom vseho zmineneho to muze byt i takova kravina..
Re: topení e36... prosím radu
Tak to by ses měl zajímat kam se ti ten litr ztratil