Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

levý xenon je vytočený vlevo, netočí do stran

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
miksajz

levý xenon je vytočený vlevo, netočí do stran

#1 Příspěvek od miksajz »

Zdravím, moc prosím o radu.
Na e91 06/2007 mam adaptivní xenony. Při koupi v De levé světlo nesvítilo a bylo vytočené vlevo. Prodejce říkal, že je to ballast za 150eu, tak jsem mávl rukou, vozidlo stálo za kup i s touto vadou, dostal jsem na závadu podstatnou slevu.
Světlo jsem rozsvítil, zřejmě de sodtala voda do konektoru spodní řídící jednotky, vyčistil jsem kontakt a světlo tedy svítí.
Bohužel je stále v polože vlevo a nevím kde je závada.
Pravé světlo svítí rovně a také si myslím že nezatáčí.
Po zapnutí světel je vidět že světla se rovnají pouze ve svislém směru nahoru a dolů.
Zjistí diagnostika kde je problém??? palubní PC píše že nefunguje natáčení světel. Už přemýšlím o cestě do ACR ČB, ale prej tam jen vyhodím 2tis za diagnostiku a není to jistota.
Předem všem moc děkuji za každou radu.
mr_nitroz

Re: levý xenon je vytočený vlevo, netočí do stran

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Bude problem v jednotce nataceni zespodu svetla, nova stoji 4300 a starsi se da sehnat za cca pulku. Po vymene se jednotka musi nakodovat, jedine ze by jsi mel stesti a jeta jednotka by byla ze strany a modelu, ktery mas zrovna spatny. Na nakodovani nemusis zrovna do BMW, udela ti to urcite tady nekdo z klubu, ktery se tim zabyva ve tvem regionu.
miksajz

#3 Příspěvek od miksajz »

je zde prosím někdo v jižních čechách kdo kóduje novou jednotku?

novou jednotku kupuji zde:
https://www.bixenony.cz/produkt/bmw-smc ... 7-392.html
hansm5

#4 Příspěvek od hansm5 »

pokud kupujes primo tu z odkazu,tak myslim,ze mas jinou-ta na foto je z asi z e92 a na e91 nejde.potrebujes tuhle
https://www.eeuroparts.com/Parts/48692/ ... 127189312/
miksajz

#5 Příspěvek od miksajz »

hansm5 píše:pokud kupujes primo tu z odkazu,tak myslim,ze mas jinou-ta na foto je z asi z e92 a na e91 nejde.potrebujes tuhle
https://www.eeuroparts.com/Parts/48692/ ... 127189312/
Děkuji za povšimnutí. Také mě to nejdříve zarazilo…
Ten rozdíl už jsem prověřoval, podle prodejce mam rozebrat svoji krabičku s jednotkou a vložit do ní novou desku.
Prý s tím má prodejce zkušenost, tak doufám, že víc co prodává :-) !
ixo2

#6 Příspěvek od ixo2 »

jakou desku tam mas vlozit? podivej se presne jakou tam mas jednotku a jakou kupujes. Tech jednotek je vic. Diagnostikou to jde zjistit pres inpu, pokud ti nebude jednotka komunikovat, tak je pravdepodobne spatna. Blika ti kontrolka A na svetelnem modulu (vypinaci svetel)? pokud blika, takje to vetsinou zpusobene elektronikou.
ixo2

#7 Příspěvek od ixo2 »

asi jsi myslel tu novou desku z te krabicky? nevim, jestli to automaticky vzdy funguje. Nejdrive bych se podival na OEM cislo a porovnal ho s tim, to tam ma byt, jestli je to kompatibilni. nemusi to pak fungovat spravne.
de-nitro

#8 Příspěvek od de-nitro »

kdyz si mel to svetlo venku mel si ocistit i tu nataceci jednotku mozna je to jenom zoxidovany
miksajz

#9 Příspěvek od miksajz »

vyměnil jsem desku v jednotce pod světlem, snejk mi novou jednotku nakodoval a vše OK...
stávající jednotka byla totál KO (zelená, spálená...).
Teď už jen vyřešit kudy jde do světla vhkost :D ... přemýšlím že objedu spoj plexi transparentním karosářským tmelem, třeba to pomůže abych měl klid...
ixo2

#10 Příspěvek od ixo2 »

tak to je dobre vedet, ze je to kompatibilni, ze se jenom deska vymeni.
miksajz

#11 Příspěvek od miksajz »

na ebay jsem si v nabízených inzerátech našel že jednotka SMC II je pro xenon+dynamic (natáčení) a jednotka SMC II pasuje na víc aut (pouze je v jiných krabičkách, ale deska je stejná). Nevím jestli jsem měl spíš štěstí, ale to funguje.

tady jsou dyštak foto poškozené a nové jednotky na jiném forum (na tomto foru neumím vkládat foto :-D !!!!):
http://www.bmw-club.cz/forum-tema/e91-d ... ssage94624
RomanM3

#12 Příspěvek od RomanM3 »

ahoj,
přidám se do tohodle vlákna:
mám tedy sice pětku e60 LCI s dynamic xenony, které nefungují. kontrolka na světelném modulu také bliká plus chyba na check controlu. koupil jsem tedy desku SMC II z odkazu výše. včera jsem to nahodil. borec od kterého jsem to kupoval mi říkal, že deska je uplně nová a bude se muset nakodovat.
po nahození na světlo ale chyba zmizela a dokonce i světla natáčely do zatáček! a to bez dokodování! bohužel to tak fungovalo asi jen 5km co jsem se s tím byl projet a pak se chyba vrátila a ledka opět bliká atd.
je mi divné, že ta jednotka chvíli fungovala i bez nakódování. je to normální? na diagu jsem to ještě neměl - řeším
díky všem za rady

EDIT: a ještě jsem si všiml, že druhý xenon mi jako poblikává...čím to je? jednotka xenonu, nebo výbojka? potkali jste se s tím?
miksajz

#13 Příspěvek od miksajz »

RomanM3 píše:ahoj,
přidám se do tohodle vlákna:
mám tedy sice pětku e60 LCI s dynamic xenony, které nefungují. kontrolka na světelném modulu také bliká plus chyba na check controlu. koupil jsem tedy desku SMC II z odkazu výše. včera jsem to nahodil. borec od kterého jsem to kupoval mi říkal, že deska je uplně nová a bude se muset nakodovat.
po nahození na světlo ale chyba zmizela a dokonce i světla natáčely do zatáček! a to bez dokodování! bohužel to tak fungovalo asi jen 5km co jsem se s tím byl projet a pak se chyba vrátila a ledka opět bliká atd.
je mi divné, že ta jednotka chvíli fungovala i bez nakódování. je to normální? na diagu jsem to ještě neměl - řeším
díky všem za rady

EDIT: a ještě jsem si všiml, že druhý xenon mi jako poblikává...čím to je? jednotka xenonu, nebo výbojka? potkali jste se s tím?
diagnostika nutná... může být řj osvětlení v autě, kabel, špatný kontakt konektoru na řj xenonu, atd... atd...
RomanM3

#14 Příspěvek od RomanM3 »

OK dík. Diag je v řešení. Včera jsem to stih akorát trosku okouknout. Po nastartování žádná chyba nevyskocila. Při tom před tím už byla hned po startu. Obě světla se zreferovaly. Točil na místě tak se xenon natáčí ( jen doprava což je myslím funkce když stojím). Trosku to projedu a zase chyba vyskočí vlastně při právem plném rejdu. A před tím než jsem vyjel tak jsem Koukal na světla a to pravé světlo po referenci bylo vytocene trosku do prava. Tak možná to potřebuje jen nějakou kalibraci? Jestli to existuje.
Nemám na to bohužel moc čas. Zase jsem pracovně pryč tak snad o víkendu
Odpovědět