Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - jak používat automatické dálkové světla ?
- vlastnemec
Mám otázku na Fishmakera. Taky dodělávám FLA s plnohodnotným zrcátkem (krom kompasu - asi nesehnatelnej), jsem na tom stejně jak jsi byl Ty. Musím natáhnout drát k ke stmívání, dálkáči vrat a FLA jelikož nemám taky šíbr tak by mě zajímalo odkud jsi jednotlivé tahal, stmívání by šlo asi z lampiček ale zbytek nevím díky moc.
vlastnemec : cau...zapojoval mi to Snejk...tahne se jeden drat z lichtmodulu do zrcatka...napájení bral myslim z interiérových lampiček
tady je navod ... http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=700584
tady je navod ... http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=700584
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
- vlastnemec
Ahojte, tak jsem zkoušel nahodit zrcátko v kombinaci EC,LED,GTO když jsem nahodil - na pin 10 a + (bral jsem z lampiček) na pin 3 tak vše funguje stmívání jede a GTO taky. No ale po nastartování motoru jde stále šťáva do zrcátka EC krásně stmívá ale přestane fungovat GTO, jsem z toho celkem mimo když jde šťáva tak by to mělo fungovat a EC funguje jen to GTO prostě vypadne až do vypnutí motoru.
Umí e65 poslat po napájecím drátu impuls, že běží motor a tím patřičnou věc vyřadit a jinou ne? Zítra zkusím jiný drát s 12V a uvidím.
Díky za případné rady.
Umí e65 poslat po napájecím drátu impuls, že běží motor a tím patřičnou věc vyřadit a jinou ne? Zítra zkusím jiný drát s 12V a uvidím.
Díky za případné rady.
- vlastnemec
Re: e66 - jak používat automatické dálkové světla ?
Co je toto za svetla?
Jedna je klasicka parabola a jedna je sosovka (po cesky cocka), vacsinou co som videl vsetky e65 tak mali oboje sosovky. Mam to bixenon alebo aky je rozdiel preco mam len jednu sosovku a ine sedmy obe

Jedna je klasicka parabola a jedna je sosovka (po cesky cocka), vacsinou co som videl vsetky e65 tak mali oboje sosovky. Mam to bixenon alebo aky je rozdiel preco mam len jednu sosovku a ine sedmy obe

kurevtor: automaticky a adaptivni svetla jsou rozdil. Automaticky se spinaj podle svetelnyho senzoru, adaptivni jsou nataceci (polozka vybavy S524 a taky je to myslim napsany primo ve svetle..BMW dynamic xenon).
Lukas7, to sou klasicke socialni zakladni bixenony bez natáčení,
E65 nikdy nemá 4 čočky, předface má bud tydle,
a nebo kurvenlichty(adaptivní) a ty mají jen krycí sklíčko na halogenu, ale není to čočka, stejně to pak má i poface.
jinak at se to uvede na pravou míru
světla u předFC a poface sou vždy bixenon, nafta měla tuším i halogeny, ale u těch V8 benzínu co sem jezdí je vždy bixenon, za příplatek je pak adaptivní (natáčí se do zatáčky)
u poFC je situace stejná
no a pak je možnost mít nakodovaná automatícká světla (v poloze A po tmě samotno zapne světla) to umí každá E65
no a pak ještě FLA - automatická dálková světla, v noci samo přepíná mezi tlumenýma a dálkovýma.
E65 nikdy nemá 4 čočky, předface má bud tydle,
a nebo kurvenlichty(adaptivní) a ty mají jen krycí sklíčko na halogenu, ale není to čočka, stejně to pak má i poface.
jinak at se to uvede na pravou míru
světla u předFC a poface sou vždy bixenon, nafta měla tuším i halogeny, ale u těch V8 benzínu co sem jezdí je vždy bixenon, za příplatek je pak adaptivní (natáčí se do zatáčky)
u poFC je situace stejná
no a pak je možnost mít nakodovaná automatícká světla (v poloze A po tmě samotno zapne světla) to umí každá E65
no a pak ještě FLA - automatická dálková světla, v noci samo přepíná mezi tlumenýma a dálkovýma.
- vlastnemec
Re:
Ahoj prosím Tě, čím jsi dobarvoval přední sklo pod tím větším krytem na FLA zrcátko? Takhle to vypadá dost na hovno.fishmaker píše:vlastnemec
zatím ničím
vypadá to blbě...ale zatím to neřešim...stejně bych potřeboval vyměnit okno po těch letech...tak třeba se zadaří a dám tam rovnou FL jako dával Snejk...

First EX : BMW e38 740i 6/1995
- vlastnemec
Taky to mám jako dočasné řešení, okno mě nemine, jelikož už mám pavoučka a pořád se nechce rozlézt, mám strach, že mi řekne pojišťovna to firma odvrtá a zaleje místo výměny - to se stalo kamarádovi
nevím jak ČSOB šetří nebo nešetří.

kdyz se mu nechce tak mu lze pomoci prstem 

-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
ČSOB má smluvní opravce a ti rozhodnou o způsobu opravy....
- vlastnemec
To je pěkné a co když nemám ke smluvním opravcům důvěru, jsme dloho domluveni s JaraXem, ale oboustranně není čas.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
S důvěrou jsi uzavřel smlouvu o "povinném" nebo o tom připojištění skel s nějakým zaměstnancem prodejce pojištění POSKYTOVATELE. Tak ho kontaktuj a sděl mu potřebné info. K těmto lidem se stejně dostane "Tvůj případ" a oni dávají dispozice likvidátorovi. Já jsem byl s řešením od "smluvního opravce ČSOB" spokojen - vypbroušeno a zalepeno celkem OK. Otázkou byla spoluúčast, a protože jsem to řešil s tím pojišťovacím agentem/kou - a tak jsem se zeptal jestli spoluúčast při vrhnutí kamene na čelní sklo budou řešit plnou úhradou opravy u smluvního opravce, nebo si odečtou tu "nevinnou" spoluúčast a proč. Toto bude pro mne totiž zásadní otázkou, jestli s Vámi uzavřu pojištění na další pojistníé období. A tipni si, jak to dopadlo.
nechat si lepit sklo pojištovnou bych nikdy nenechal,
resp připad jednoho zákazníka, majitel měl sklo (E65 sklo za 21k!!) pojištěné. kamínek mu do skla udělal pavoučka, po čase auto prodal a koupil si ho jiný člověk, opět si sklo pojistil, po čase mu vypadla ty pryskyřice a pavouček se rozjel. zavolala se pojištovna, technik zhodnotil že se sklo zalepí, přijel "lepič" a prohlásil že to zalepit nepůjde. sklo už je jednou zacelované, tudiž nepůjde znova v tom místě zacelit a zákazník at si pořídí nové sklo. Takže pojistku za 3k ročně platil uplně zbytečně. od té doby kdybych měl takový problém tak počkám až se to rozjede tolik že to nepůjde zacelit.
resp připad jednoho zákazníka, majitel měl sklo (E65 sklo za 21k!!) pojištěné. kamínek mu do skla udělal pavoučka, po čase auto prodal a koupil si ho jiný člověk, opět si sklo pojistil, po čase mu vypadla ty pryskyřice a pavouček se rozjel. zavolala se pojištovna, technik zhodnotil že se sklo zalepí, přijel "lepič" a prohlásil že to zalepit nepůjde. sklo už je jednou zacelované, tudiž nepůjde znova v tom místě zacelit a zákazník at si pořídí nové sklo. Takže pojistku za 3k ročně platil uplně zbytečně. od té doby kdybych měl takový problém tak počkám až se to rozjede tolik že to nepůjde zacelit.
Každý normální servis tam toho pavouka udělá tak, aby to muselo jít na výměnu. Jen musíš jít nejdřív do servisu a ne k pojišťovákovi
A nebo jak píše kurevtor, do toho důlku lehce zatlačit a dílo je hotovo 

Pamatuju si i na praktiky s názvem vlascová metoda
. Teď už to tak nejde.

Hele je mozny ze idrive poface vypada uplne jinak nez tady na tech postnutych fotkach? ja tam zadne menu s nastavenim svetel nemam.. Jedine nastaveni je EDC komfort/sport a to je vsechno. Pak uz jen zadni monitor, hodiny, jazyk atd..
to co tady daval starML neni idrive z E65 ale CCC z pětky, to je uplně jinak udělane, sedma tam žadné takové nesmysly nemá.