Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dovoz z Nemecka - co a jak a za kolik
dovoz z Nemecka - co a jak a za kolik
Ahoj, chci si privest peknou E61 z Nemecka, od soukromnika,ne bazarum Ma nekdo zkusenost jak probiha odhlaseni a nasl. prihlaseni na prevozni znacky? Zajima me cena za pojistku,znacky ci nejake poplatky. Na netu jsem nasel nejake info, ale vse z roku 2009 a starsi,kdy to bylo trosku jinak a jine ceny. Tak kdyby nekdo poradil neco z aktualni doby. Diiiiiiky
-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: dovoz z Nemecka - co a jak a za kolik
kontaktuj jawaka na jawak@bmwklub.cz , nebo tady na foru... taky mi pomahal s dovozem a vse bylo 1a .... poradi urco i zadara 

BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Pred 5 mesici jsem dovezl bmw z nemecka. Platil jsem za zlute znacky celkem 150 Eur. Nevyhoda ze plati pouze v nemecku nicmene rodice bydli na care tak jsem to k nim dovezl. Lze koupit i cervene znacky ale stoji tusim 450 Eur coz se mi zdalo dost. V CR jsem pak platil dovoz. technickou cca 2500kc ale na STK jsem byl na severu cech tak se cena muze lisit. Dale jsem platil 1000kc za ceske prevozky abych se s autem dostal na STK a z STK. Nasledne uz platis klasicky prihlaseni auta na urade akorat pozor trva to cca 14 dni ja si priplatil 3000 abych to mel vyrizene v den podani. Ja tedy celkem platil 5500 + 1000 + 150 Eur (4050) = 10550. Co se tyce samotne administratiy v nemecku jednoduchy. Vyberes auto zaplatis dostanes kupni smlouvu a jine papiry, na zaklade toho ti udelaji znacky a jedes dom. Ja teda auto koupil od prekupnika ale postup bude stejnej.
Letos v dubnu koupe Mercedesu A160CDi v Berline:
Zluty prevozky (platnost 5dnu) 63eur i s pojistenim (neni pravda ze plati pouze v SRN), kdyz jsou vydany oficialnim uradem.
Dovozova STK s emisema (diesel) 1400,- (stejna cena jako s normalnim ceskym autem, ale musi byt COC list).
Prihlaseni v miste bydliste 800,-
PS: tech 450eur je uplna picovina!
Zluty prevozky (platnost 5dnu) 63eur i s pojistenim (neni pravda ze plati pouze v SRN), kdyz jsou vydany oficialnim uradem.
Dovozova STK s emisema (diesel) 1400,- (stejna cena jako s normalnim ceskym autem, ale musi byt COC list).
Dekuji, vzpomenes si u jake pojistovny jsi to v nemecku pojisoval?Jirke píše:Letos v dubnu koupe Mercedesu A160CDi v Berline:
To sem si vybrat nemohl, bylo to tak nejak automaticky.
a ty prevozky jsi resil hned na urade kde se odhlasujou auta a nebo jsi musel trosku litat - tzn.urad,pojistovna , vyroba spz atd
V Berline to bylo na tom samym urade co se odhlasujou auta. Myslim tim papiry a to pojisteni... Samotnou znacku vytiskl borec venku na ulici v kiosku. Celkem sme se na urade zdrzeli asi 2hodiny.
Jirke ma pravdu ja jel podle nejaky stary normy tak jsem si to zkomplikoval takze sry za mistifikaci.
- telefon do DE, zjištění otevírací doby bazaru, uřadu se značkama (ruzne dle spolkovych zemi), pozor na statní svátky
- prověření auta,prohlídka, diagnostika
- koupě, sepsání kupní smlouvy a zaplacení pěněz (někdy nutno vkládat do banky)
- cesta na uřad, vedle uřadu se obvykle nachazí jedna nebo více firem co dělá pojištění a značky, ve výloze mají nakresleny značky, vyřízení pojištění na auto
- jít na uřad, žádost o značky, bud červené nebo žluté, žluté jsou komplet kolem 100eur, červené kolem 200eur, jak to je s těma značkama neví vůbec nikdo, červené jsou jasný, to není problém nikde, ale žluté někdy nechce vydat ani uřad v německu cizinci, pouze němci na provoz pouze po německu. někteří policajti v ČR žluté neřeší a jiní za to dávají flastr. je to fakt jak kde. červené značky sou jistota, ale drahá a navíc se musí platit silniční daň která se platí z německého učtu, s tím taky dělaj problémy, když s vama jde na uřad němec, je to easy, když nejde, je to horší.
- zaplacení správního poplatku
- přejít ulic opět na značky, vyražení značky, zaplacení značky a pojištění,
- cesta zpět na uřad, nalepení známky na značku,
- nasazení značek na auto a cesta domů.
- prověření auta,prohlídka, diagnostika
- koupě, sepsání kupní smlouvy a zaplacení pěněz (někdy nutno vkládat do banky)
- cesta na uřad, vedle uřadu se obvykle nachazí jedna nebo více firem co dělá pojištění a značky, ve výloze mají nakresleny značky, vyřízení pojištění na auto
- jít na uřad, žádost o značky, bud červené nebo žluté, žluté jsou komplet kolem 100eur, červené kolem 200eur, jak to je s těma značkama neví vůbec nikdo, červené jsou jasný, to není problém nikde, ale žluté někdy nechce vydat ani uřad v německu cizinci, pouze němci na provoz pouze po německu. někteří policajti v ČR žluté neřeší a jiní za to dávají flastr. je to fakt jak kde. červené značky sou jistota, ale drahá a navíc se musí platit silniční daň která se platí z německého učtu, s tím taky dělaj problémy, když s vama jde na uřad němec, je to easy, když nejde, je to horší.
- zaplacení správního poplatku
- přejít ulic opět na značky, vyražení značky, zaplacení značky a pojištění,
- cesta zpět na uřad, nalepení známky na značku,
- nasazení značek na auto a cesta domů.
- pavproch
zlatej plaťák..... 
speciálně pro nás, co nešpráchnzí dojč

speciálně pro nás, co nešpráchnzí dojč
hmm, ale jeť 1600km s platákem, když v německu nesmíš víc jak 80kmh, to by mě omylo,
Moje rec.
Kamarad ma ty klasicky CZ zeleny prevozky a vozi auta z SRN na nich, pokud je s kym jet..
Kamarad ma ty klasicky CZ zeleny prevozky a vozi auta z SRN na nich, pokud je s kym jet..
pokud vím tak ty platí pouze v ČR, což je tak na kriminál.
Jak uvadis u zlutych prevozek...nikdo nevi...ani u CZ zelenych. Ptali jsme se nekolikrat ruznych lidi (STK, registr).
-
Se znackami je to naprosto jasne:
Zlute: kratkodobe prevozni platne pouze v DE
Cervene: vyvozni znacky mimo DE
Cena se odviji od delky platnosti, resp. pojisteni.
Nejkratsi mozna platnost byla 9 dni, kdyz jsem loni kupoval auto v Drazdanech. Cena cca 140 EUR.
Po mesici mi prisel domu jeste doplatek nemecke silnicni dane za tech 9dnu, 17 EUR.
Zlute: kratkodobe prevozni platne pouze v DE
Cervene: vyvozni znacky mimo DE
Cena se odviji od delky platnosti, resp. pojisteni.
Nejkratsi mozna platnost byla 9 dni, kdyz jsem loni kupoval auto v Drazdanech. Cena cca 140 EUR.
Po mesici mi prisel domu jeste doplatek nemecke silnicni dane za tech 9dnu, 17 EUR.
neco ke zlutym znackam od 1.1.2016 - zdroj UAMK
Při jízdě po našem území už platí a nehrozí za to vysoké pokuty i další postihy
Ministerstvo dopravy České republiky nás nově informovalo, že došlo na straně Spolkové republiky Německo k úpravě dokladů pro převozní značky se žlutým pruhem. Jsou tak v ČR už uznávané a nehrozí vám, tak pokuta od česká policie.
K celé věci sděluje ministerstvo dopravy ČR následující:
Ano, došlo ke změně vydávání dokladů k převozním značkám se žlutým pruhem (SRN). Uvedené doklady jsou v souladu s Úmluvou o silničním provozu (nejen jejich strojové vyplnění, ale především skutečnost, že jsou kompletně vydávány úřadem), a proto jsou platné i na území ČR (pochopitelně do doby platnosti).
Z výše uvedeného vyplývá, že krátkodobé registrační značky se žlutým pruhem s omezenou platností vydávané výhradně na území SRN, jsou povolené pro dovoz vozidla do ČR, tak jako ty s červeným pruhem.
Při jízdě po našem území už platí a nehrozí za to vysoké pokuty i další postihy
Ministerstvo dopravy České republiky nás nově informovalo, že došlo na straně Spolkové republiky Německo k úpravě dokladů pro převozní značky se žlutým pruhem. Jsou tak v ČR už uznávané a nehrozí vám, tak pokuta od česká policie.
K celé věci sděluje ministerstvo dopravy ČR následující:
Ano, došlo ke změně vydávání dokladů k převozním značkám se žlutým pruhem (SRN). Uvedené doklady jsou v souladu s Úmluvou o silničním provozu (nejen jejich strojové vyplnění, ale především skutečnost, že jsou kompletně vydávány úřadem), a proto jsou platné i na území ČR (pochopitelně do doby platnosti).
Z výše uvedeného vyplývá, že krátkodobé registrační značky se žlutým pruhem s omezenou platností vydávané výhradně na území SRN, jsou povolené pro dovoz vozidla do ČR, tak jako ty s červeným pruhem.
tak to těm policajtum zkus vysvětlit a na uřadě v Německu taky,před 3ma týdnama mi odmítly žluté vydat
JaraX: to slysim poprve za 12 let co se o dovozy zajimam a obcas i aktivne ucastnim. Chapu, ze pak clovek nema asi na vyber nez vzit ty cerveny. Pac malokdo je tak lingvisticky zdatnej, aby na urade kde je casto press a plno tmavejch jeste vysvetloval ze ma na zluty narok.
Brouczech: diky, presne timhle sem se ridil pri dovozu v dubnu letos.
Reiner: stejne jako prvni odpoved - slysim poprve neco o doplatku silnicni dane. No nic, taky se obcas mylim, ale priste netvrd ze je neco JASNY, kdyz konkretne v otazce dovozu, ktery jsi absolvoval mozna jednou, mozna dvakrat, nemas aktualni info.
Brouczech: diky, presne timhle sem se ridil pri dovozu v dubnu letos.
Reiner: stejne jako prvni odpoved - slysim poprve neco o doplatku silnicni dane. No nic, taky se obcas mylim, ale priste netvrd ze je neco JASNY, kdyz konkretne v otazce dovozu, ktery jsi absolvoval mozna jednou, mozna dvakrat, nemas aktualni info.