Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 325d ODB-II PID pro DPF
E91 325d ODB-II PID pro DPF
Zdravím,
koupil jsem si konektor na diagnostiku OBD-II s čipem ELM327 v1.5. Zkouším různý SW na diagnostiku, ale nemohu nijak zjistit info k DPF. Pro DPF se obecně používají PID 7A, 7B a 7C, ale ze žádného nejdou data.
Máte někdo tip/návod jak se k tomu dostat?
koupil jsem si konektor na diagnostiku OBD-II s čipem ELM327 v1.5. Zkouším různý SW na diagnostiku, ale nemohu nijak zjistit info k DPF. Pro DPF se obecně používají PID 7A, 7B a 7C, ale ze žádného nejdou data.
Máte někdo tip/návod jak se k tomu dostat?
Re: E91 325d ODB-II PID pro DPF
Zahod to do kosa a chod k niekomu na normalnu diagnostiku...
Děkuji za "radu"PetoK píše:Zahod to do kosa a chod k niekomu na normalnu diagnostiku...

Našel jsem aplikaci „Carly for BMW“. Dělají verzi pro Android a iOS. S Androidem funguje Bluetooth konektor a s iOS WiFi konektor. Takže já s Windows 10 Mobile a Windows 10 PC mám smůlu

Nicméně je to důkaz, že přes OBD-II to jde. Nemáte někde, alespoň tip na PC diagnostiku?
Carly mám sice taky ale s ELM nefunguje, hlásí fake diagnostiku. Což nerozporuji. Používám jí tedy jen s torque na kontrolu teploty vody. Originál Carly diagnostika stojí litr. a aplikace 1200. Za tisícovku máš inpu i kabel.
Teď budou dlouhé zimní večery, bude čas si s tím hrát .

cez inpu nezistis niektore veci, ktore cez carly ano. Takisto spustenie regeneracie DPF v Inpe nie je..
Carly mi funguje bez problemov s ELM bluetooth adapterom z ciny za par eur
Ich specialny adapter je potrebny len v specifickych pripadoch (kodovanie novsich modelov ak sa nemylim atd... treba to pozriet na ich stranke, maju to tam popisane)
Carly mi funguje bez problemov s ELM bluetooth adapterom z ciny za par eur

Jakou verzi ELM adaptéru máš? Carly má na stránkách uvedeno, že používají speciální verze adaptérů, které umí přečíst více dat než jen „engine and transmission“ – což je asi můj případ.lulu991 píše:Carly mi funguje bez problemov s ELM bluetooth adapterom z ciny za par eur
nejaky posun?
zvazuji koupi carly v appstore hlavne kvuli moznosti kontroly a spusteni regenerace dpf. mam elm327 wifi v1.5 a ty obyc free apky mi na tom jedou vpoho.
mate nekdo vyzkouseno?
zvazuji koupi carly v appstore hlavne kvuli moznosti kontroly a spusteni regenerace dpf. mam elm327 wifi v1.5 a ty obyc free apky mi na tom jedou vpoho.
mate nekdo vyzkouseno?
Tak jsem tedy koupil... a rozsiril jeste o DPF.
Regenerace DPF probehla, ale tim ze mam neorigo OBD adapter mi nejde napr mazani chyb, nebo kodovani.
Asi budu muset napsat jeziskovi at mi posle i origo Carly adapter...
Regenerace DPF probehla, ale tim ze mam neorigo OBD adapter mi nejde napr mazani chyb, nebo kodovani.
Asi budu muset napsat jeziskovi at mi posle i origo Carly adapter...
Zatím jsem s tím nijak nepokročilPassi píše:nejaky posun? zvazuji koupi carly v appstore hlavne kvuli moznosti kontroly a spusteni regenerace dpf. mam elm327 wifi v1.5 a ty obyc free apky mi na tom jedou vpoho. mate nekdo vyzkouseno?

Které „free appky“ a co všechno dokážou vyčíst?
v appstore napisu OBD a par mi jich vyjede.
obecne toho ale mnoho neumi, alespon ne ve free verzich. ja ji pouzil jen na zjisteni teploty motoru. byl to OBD auto doctor.
co mam Carly tak jsem je maznul, ale jak jsem psal, spoluprace s neorigo wifi adapterem je omezena, tak obednam i origo adapter.
hlavne ze mi funguje regenerace DPF, snad jsem ho jeste na nejakou dobu zachranil.
obecne toho ale mnoho neumi, alespon ne ve free verzich. ja ji pouzil jen na zjisteni teploty motoru. byl to OBD auto doctor.
co mam Carly tak jsem je maznul, ale jak jsem psal, spoluprace s neorigo wifi adapterem je omezena, tak obednam i origo adapter.
hlavne ze mi funguje regenerace DPF, snad jsem ho jeste na nejakou dobu zachranil.
a mate tip na ten BT modul z Ali?