Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Webasto
Webasto
Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit jak správně zapnout webasto dalkovým ovladačem.Mám E60 535d facelift a nějak se mi nedaří zapnout webasto.Na dálkovem ovladači,když zmáčknu menu a pak ON tak to párkrát blikne červeně a nic se neděje.Žádnou poruchu to neháže.Díky za rady
Re: Webasto
moze byt "uzamknute". To by vsak hadzalo chybu pres diagnostiku.Dark3 píše:Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit jak správně zapnout webasto dalkovým ovladačem.Mám E60 535d facelift a nějak se mi nedaří zapnout webasto.Na dálkovem ovladači,když zmáčknu menu a pak ON tak to párkrát blikne červeně a nic se neděje.Žádnou poruchu to neháže.Díky za rady
Mozno mas slabu baterku v ovladaci. SKus to spusit v uplne blizkosti auta co to bude robit. Ta baterka tam je velmi nestandardna, tazko sa zhana, ale zozenies na objednavku v e-shopoch.
Tak isto mozes skusit ho spustit napriamo cez i-drive... Musi bezat. Ak nie, je nejaky problem a ten ti odhali diagnostika, kde sa da sledovat aj priebeh spustania, live data apd. (bmw diagnostika, nie univerzalne hracky).
Jenom pro ujasnění jak to má fungovat u LCI E60:
1. Stiskne se tlačítko ON. Měla by se rozsvítit ledka zelenou barvou.
2. Potom zhruba na 3 sekundy podržet (znovu) tlačítko ON. Měla by ledka zeleně blikat.
Tou červenou barvou to má blikat jen při vypínání.
Takže buď baterka v ovladači nebo rozbitej snímač v autě. Ještě bych to zkusil manuálně zapnout přes i-drive, jestli to Webasto vůbec funguje.
Taky se to nezapne, pokud je už slabá baterka v autě, nebo pokud je dojezd auta pod 100 km.
1. Stiskne se tlačítko ON. Měla by se rozsvítit ledka zelenou barvou.
2. Potom zhruba na 3 sekundy podržet (znovu) tlačítko ON. Měla by ledka zeleně blikat.
Tou červenou barvou to má blikat jen při vypínání.
Takže buď baterka v ovladači nebo rozbitej snímač v autě. Ještě bych to zkusil manuálně zapnout přes i-drive, jestli to Webasto vůbec funguje.
Taky se to nezapne, pokud je už slabá baterka v autě, nebo pokud je dojezd auta pod 100 km.
*Tak ten dojezd stačí 50 km.
když bliká červeně tak nepřijala dálka signál, zkus znovu sladit dálku s autem, někde na fóru je tu návod. musí se sedět uvnitř a auto zamkne a odemkne, ale z hlavy už to přesně nevím. Přes I-drive to ale musí jet taky.
-
Já to používám v zimě běžně a to takhle:
Zmáčknu krátce MODE- rozsvítí se zelená a svítí.
Zmáčknu krátce ON- zelená zhasne a několikrát zabliká červená.
Hotovo, bufik jede. vypnutí je stejně, jen zmáčknu OFF.
Mám 535d s origo ovadačem se třema knoflíkama, který jsem jmenoval.
Dostane to do ukrutné vzdálenosti-těch 100m určitě. Jestliže auto signál nechytí na ovladači nijak nepoznám. Vidět je to jen na autě když ho vezme a jen tak za tmy-rozsvítí se na chvilku bílý ledky v zrcátkách.
Zmáčknu krátce MODE- rozsvítí se zelená a svítí.
Zmáčknu krátce ON- zelená zhasne a několikrát zabliká červená.
Hotovo, bufik jede. vypnutí je stejně, jen zmáčknu OFF.
Mám 535d s origo ovadačem se třema knoflíkama, který jsem jmenoval.
Dostane to do ukrutné vzdálenosti-těch 100m určitě. Jestliže auto signál nechytí na ovladači nijak nepoznám. Vidět je to jen na autě když ho vezme a jen tak za tmy-rozsvítí se na chvilku bílý ledky v zrcátkách.
Ty pred facy maji uplne jinej ovladac. Po facu uz jen dva cudliky.
-
Jo no jsem si to tak trochu myslel.. Pokrok nezastavíš
-
Nevite nekdo jestli jde tim ovladacem v lete prepnout i na nezavisle vetrani?
Náhodou chci se zeptat, měl jsem původně v e46 330xd webasto i telestart t90 ale asi odešlo tak bylo při koupi pryč. Jen ten jeden napájecí 2pin kabel má jeden uhnilí, takže bych sehnal konektor a opravil. A je třeba možnost pokud tam bylo webasto thermo top C- 5,2kW třeba sehnat z x5 případně z kteréhokoliv které bude třeba zachovalí a funkční, musí se pak nějak kodovat do mého auta, nebo zapojím a frčí
Díky zatím

Ano v lete s tim zapnes odvetravani kabiny.
Musíš sehnat webasto přesně pro svůj model auta, aby jednotka uměla komunikovat s autem a samozřejmě nakodovat výbavu webasto do auta, aby auto vědělo že ho má a komunikovalo s ostatními jedotkami v autě.Matesx píše:Náhodou chci se zeptat, měl jsem původně v e46 330xd webasto i telestart t90 ale asi odešlo tak bylo při koupi pryč. Jen ten jeden napájecí 2pin kabel má jeden uhnilí, takže bych sehnal konektor a opravil. A je třeba možnost pokud tam bylo webasto thermo top C- 5,2kW třeba sehnat z x5 případně z kteréhokoliv které bude třeba zachovalí a funkční, musí se pak nějak kodovat do mého auta, nebo zapojím a frčíDíky zatím
-
Musí se nějak ovladač přepnout a nebo tak jako v zimě zapinam topení tak v létě mi to zapne větrání?
Jaké mám teda sehnat webasto ? Předchozí majitel tam měl toto http://e46.bmwklub.cz/download/file.php ... &mode=view
Děkuji
Děkuji