Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW F11 - baterie

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cejsi
Kontaktovat uživatele:

BMW F11 - baterie

#1 Příspěvek od cejsi »

Dnes se mi u mojí F11-tky(r.v.2011) objevila tato hláška.
S autem se poslední měsíc moc nejezdí a jak přišli teploty kolem nuly, tak se to na baterce podepsalo.
Než budu kupovat novou , tak bych zkusil dát baterii na nabíječku, ale nevím co se stane u F-ka, když se vytáhne z auta ...? Nevyskáčou potom nějaké chyby?

díky

Obrázek
sonyk02

Re: BMW F11 - baterie

#2 Příspěvek od sonyk02 »

Nabij to přímo v autě, nic odpojovat nemusíš. V motorovém prosotru jsou na to kontakty.
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Akorát bych si dal bacha, co tam je za baterku. Nevím jak u F11, ale u F30 je gelovka, která se musí nabíjet pulzně, klasickou nabíječkou ji zmrvíš....
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od cejsi »

sonyk02 píše:Nabij to přímo v autě, nic odpojovat nemusíš. V motorovém prosotru jsou na to kontakty.
Nemám to u baráku úplně jednoduché, abych to pripojil přímo v autě. Proto jsem se ptal jestli vyskočí nějaké chyby, když se baterka odpojí...?

Mám nabijecku, která umi i gelovky...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

pokud baterku vyndáš a nabiješ tak to auto nebude vědět a bude se chovat uplně stejně jako bys dal novou baterku a nezaregistroval.
pokud jde auto ještě nastartovat, nejlepší způsob jak ji dobít je nějaký 150km výlet.
sedyvlk6

#6 Příspěvek od sedyvlk6 »

JaraX píše:pokud baterku vyndáš a nabiješ tak to auto nebude vědět a bude se chovat uplně stejně jako bys dal novou baterku a nezaregistroval.
pokud jde auto ještě nastartovat, nejlepší způsob jak ji dobít je nějaký 150km výlet.
Sorry ale to asi není pravda né? Auto se k baterce jako k nové bude chovat pokud autu dáš vědět pomocí diagnostiky že jsi dal novou baterku. To že baterku odpojíš a dobiješ nemůže být pro auto impulsem že se k ní bude chovat jako k nové. To je ten důvod proč se při výměně staré baterie za novou pomocí diagnostiky koduje nová beterie. Nemyslím tím kodování jiné kapacity. U BMW je to přece tak že po nakodování nové baterie si auto samo počítá stáří baterie a její strátu kapacity pro řízení dobijení.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

to sice ano, ale auto taky víc jaká je aktualní kapacita baterie a jaký je její aktální náboj, přiklad, ta baterka po letech má třeba 60Ah místo 95Ah, je vybitá na 20Ah, tím že ju vyndáš z auta a dobjieš z 20 na 60 Ah a dáš zpět, auto si mysli že tam je furt 20Ah. Až se vypotřebuje 20Ah, auto vyhodnoti že je aktualní kapacita 0, nahlásí špatnou vybitou baterii i když je ještě dobrá. Dobijení baterky mimo auto je jeden z nejčastějších problému co po zákaznícich řešíme. když se baterka dobíjí v autě, auto nechá běžet powermodul a ten si zapisuje kolik se dobilo.
sedyvlk6

#8 Příspěvek od sedyvlk6 »

JaraX píše:to sice ano, ale auto taky víc jaká je aktualní kapacita baterie a jaký je její aktální náboj, přiklad, ta baterka po letech má třeba 60Ah místo 95Ah, je vybitá na 20Ah, tím že ju vyndáš z auta a dobjieš z 20 na 60 Ah a dáš zpět, auto si mysli že tam je furt 20Ah. Až se vypotřebuje 20Ah, auto vyhodnoti že je aktualní kapacita 0, nahlásí špatnou vybitou baterii i když je ještě dobrá. Dobijení baterky mimo auto je jeden z nejčastějších problému co po zákaznícich řešíme. když se baterka dobíjí v autě, auto nechá běžet powermodul a ten si zapisuje kolik se dobilo.
Ok ale power modul přece průběžně zná kapacitu a průběžně ji monitoruje tak že po nějakém intervalu zjistí že baterie ma kapacitu opět vyšší.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

kapacita baterie nejde měřit jinak než vybitím a nabitím, navíc auto počítá pouze s tím že kapacita klesne, ještě jsem neviděl v hodnotách že by stoupla kapacita.
sedyvlk6

#10 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tak že pokud vyndám vybitou baterii k dobití tak doporučuješ znovu nakodovat jako baterii novou?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

ne, pouze neodpojovat do auta při dobíjení.
sedyvlk6

#12 Příspěvek od sedyvlk6 »

no ale co když to někdo udělá jaký je postup?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Snejk »

Co kdyz nekdo da do motoru s olejem taky hrst pisku jaky je postup?
Zadnej, proste se to nesmi delat a hotovo. Neni zadny postup.
Zmates tim ten dobijeci software, i kdyz asi ne uplne fatalnim zpusobem. On si to pak pri nasledujicich jizdach zase domeri a pozna ze ta baterka je zase dobita, i kdyz tezko rict co to udela s hodnotou SoH protoze tahle skokova zmena se tomu urcite libit nebude a mas sanci ze to tu baterku oznaci jako vadnou a urychli jeji smrt. Mas jedinou moznost a to oznacit baterku jako novou ale to je taky kravina. I kdyz ja hodnekrat zkousel nabit starou baterku a oznacit jako novou ze by se nejak chytla ale uz druhej den to ten sw poznal a stejne zmeril ze je ta baterka po smrti takze vpohode. Nejlepsi je to nabit pres motor. terminaly, ibsko si to zmeri a odridi a spravne oznaci dobiti baterie a bude to vsechno spravne.
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od cejsi »

Včera ráno jsem připojil nabijecku přes motorový prostor. Dneska ráno nabijecka ukazala, že je dobito.
Nastartoval jsem, ale auto pořád ukazuje, abych vyměnil materii.
Co ted ?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

- bud to tak nechat a jezdit než to bude špatně startovat
- vyměnit baterku
- vyměnit auto :D
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od cejsi »

JaraX píše:- bud to tak nechat a jezdit než to bude špatně startovat
- vyměnit baterku
- vyměnit auto :D
- první rada: asi nejrozumnější varianta
- druhá rada: uvidím...jak píšeš , pokud by to časem začalo špatně chytat, tak se tomu nevyhnu
- třetí rada: no jo, tvá klasika :-) nejlépe sedmu, fosmihrnku, fplný a fplynu :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

zajed si někam ke budeš mít dostupnou nabíječku a rožni nějaky světla, orientačně si spočítej jejich watáž, pokud např pojede osvětlení auta 20min(xenony atd) a auto se nevybije, tak bych bral baterku že je ještě ok. pokud to po 5min nebude chtít startovat tak bych už koupil novou.
to víš já mám na Fkový krámy averzi, mi to tady stojí na dvoře jak hrobky, všecko polomrtvé a pak to spravíš a jdeš projet a všecko co chytneš do ruky je strašně nekvalitní, vrzání ze všech koutů auta, tak se pak chodím uklidnit do nějaké E65 nebo E90
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od cejsi »

Ok, díky za radu.
Momentálně jsem časové, tak vyrizenej, že to prostě nechám a uvidim (minulý týden se nam narodil druhý prcek, tak jsem rád, že jsem to aspoň připojil na tu nabijecku :-) )
JaraX píše: to víš já mám na Fkový krámy averzi, mi to tady stojí na dvoře jak hrobky, všecko polomrtvé a pak to spravíš a jdeš projet a všecko co chytneš do ruky je strašně nekvalitní, vrzání ze všech koutů auta, tak se pak chodím uklidnit do nějaké E65 nebo E90
Já už myslel, že to nepřijde :-)
Zase nadruhou stranu musíš brát i takový názor, že ty lidi s tím autem jsou spokojeni...a že jich znám docela dost.
Když zajedes do servisu MB, Škodovky, VW...tak tam budou stát také nějaké hrobky...protože vlastne ten servis od toho je, aby tam jezdili auta s poruchama...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

to jo, ale nemám tady žádné hrobky E65, E90, atd,
prostě když přijede E65 tak z toho teče voda, když přijede F10 tak sou špony v motoru, v převodovce nebo kaput VTG a ještě ta jízda s tím je horší.
a osobně nemám zákazníka s Fkem který by byl fakt spokojený a řekl že to není hrůza na provoz.

EDIT: a ještě jedna věc, ted měním baterky na E65kách z roku 2002-2005 - většina aut má původní baterky! neuvěřitelné když v takovém autě vydrží baterka 14 let a zrovna nedávno mi kluci říkali že měnili už baterky na G11 :D :D :D
Fka baterka 5-6 let a je po ní.
foxtools

#20 Příspěvek od foxtools »

Mám F11 r.v.2010 z D, jezdím dost 2 roky, baterka původní, loni jsem ji v kempu víc vybil, tak protestovala, od nabití v pohodě.
Krom zatíkání vody do dveří přes folii (vyřešeno) pohoda, nevrže ze všech stran, nic neodešlo a když není majitel duševní invalida a nejezdí long life olej, nenajde v motoru špony. Pravda už jsem tu měl pár 520 D z F-ka na opravu klikovky ale ten olej, co z toho tekl......Lopatou po hřbetě.
Odpovědět