Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Video - E61 Jízda s tempomatem - škube

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Misanek

Re: Video - E61 Jízda s tempomatem - škube

#41 Příspěvek od Misanek »

Tak to s tím egrem jsi napsal pěknou volovinu a asi netušíš, jak egr vlastně přesně funguje. Ecu jej totiž právě při plném zatížení úplně zavírá, aby do motoru prácě nešly výfukové spaliny a tento motor běžel na vzduch s pokud možno největším obsahem kyslíku. egr se otevírá pouze při jízdě na "částečné zatížení" motoru, při volnoběhu a eventuelně při brždění motorem.

Takže to že ti puklo koleno nemá s jagermaister ventilem co dělat, poněvadž tam žádné "protitlaky" nevznikají, jelikož při zavřeném egru jdou spaliny přes turbo dále do výfuku :wink:
Takže kravina je právě to, co jsi ty napsal :D
James745

#42 Příspěvek od James745 »

Zdravím sice moc neporadím, ale něco podobného jsem měl předchozí 745i kdy při konstantní rychlosti na tempomat auto ubíralo a lehce přidávalo. Pak když jsem tempomat nepoužíval, tak to bylo v pohodě. Každopádně jsem tuto záhadu nevyřešil, ale myslím si že by mohl být problém "asi" ve váze vzduchu. Jo a to cvakání, když se otevře víčko od oleje mi zas dělala vakuová pumpa. Po výměně to bylo OK.
Filozof

#43 Příspěvek od Filozof »

tatík má 530xd e61 170kw a při 350tis km diagnostikováno špatnej hydroměnič ...a dělá to taky na tempomat a zhoršuje se to ...ted má o 30tis více a už to bude muset vyměnit je to čím dál horší ...toto je ještě nepatrné ...čeká to každou převodovku asi dříve či později ...repas nebo novej.

Asi tak.
James745

#44 Příspěvek od James745 »

Tak 380tis KM na hydromenic u nafty je paráda. Je pravdou ze jsem měl najeto 340tis KM :D takže to asi urco bylo tím měničem
John112
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od John112 »

Misanek píše:Tak to s tím egrem jsi napsal pěknou volovinu a asi netušíš, jak egr vlastně přesně funguje. Ecu jej totiž právě při plném zatížení úplně zavírá, aby do motoru prácě nešly výfukové spaliny a tento motor běžel na vzduch s pokud možno největším obsahem kyslíku. egr se otevírá pouze při jízdě na "částečné zatížení" motoru, při volnoběhu a eventuelně při brždění motorem.

Takže to že ti puklo koleno nemá s jagermaister ventilem co dělat, poněvadž tam žádné "protitlaky" nevznikají, jelikož při zavřeném egru jdou spaliny přes turbo dále do výfuku :wink:
Takže kravina je právě to, co jsi ty napsal :D
AHA :D :lol: Sorry, psal jsem to proto, že když jsem měl egr při čištění vyndanej, tak se zdálo, že je zavřene. Jakmile jsme připojili podtlak, tak se otevřel (teda alespon to tak vypadalo). Ale podle teda když vypadá, že je otevřenej, tak je vlastně zavřenej. :D Díky moc, zkusim odpojit

Jinak, já mám manuál a cuká mi to jak na tempomat, tak i bez tempomatu, při konstantní rychlosti, když není motor v tahu. Ale jen tak mírně. :lol: ;)
Misanek

#46 Příspěvek od Misanek »

To je v pořádku, že se šoupě egru po připojení podtlaku otevřelo. EGR ventil bývá při volnoběhu totiž otevřen. Stačí se přes diagnostiku podívat na duty factor a z toho si to člověk jednoduše odvodí ;)
Filozof

#47 Příspěvek od Filozof »

a co vstřiky ? pokud budou některé špatné a špatně dávkovat palivo mohlo by to mít projev cukání ...
docela častá závada po najetých km ...možná bych to zkusil preventivně vyčistit zatim čističem na vstřikovače s VIF ...a pak to nechal na diagnostice proklepnout. Zda dávají všechny vstřikovače stejně mělo by to pěkně ukazovat každej vstřik ... no a poslední je nechat je zgenerálkovat ultrazvukem je čistí některé firmy tak by to mohlo pomoci pokud nebude chyba jinde...
Misanek

#48 Příspěvek od Misanek »

On je problém ten, že přes diagnostiku se nikdy nedá na 100% určit stav konkrétního vstřikovače, nýbrž se dá vyčíst pouze stav celého spalovacího prostoru a jeho "účinnosti" na každém válci. Ano, na jeho stav může mít vliv třeba hůře prášící vstřik, ale také třeba i těsnost daného spalovacíhho prostoru... Nicméně ano, jako určité vodítko se to z části brát může

K nejjistější kontrole stavu vstřikovačů je bohužel nutná jejich demontáž z vozu
John112
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od John112 »

Zatím díky za rady, zkusím sehnat ten čistitč na vstřiky a odpojim podtlak, uvidíme, co se změní. Ale jelikož mi teď chcípla baterie, zkusím vše až nejdřív v pátek. Dám vědět ;)
John112
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od John112 »

Takže pánové, koupil jsem STP Diesel Injector Cleaner (prý je to účinejší než VIF a používá se to právě pro intenzivní čistění vstřiků) - zítra naleju. Zároveň jsem odpojil podtlak a zatím se zdá, že by to mohlo být ono. Jezdil jsem jen po městě, ale zatím pohoda. Zítra to dojedu projet a napíšu. ;) Ale zatím díky 8-)
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Giovany1971 »

Účinější jak vif neni nic co se prodává...vif je to nejlepší co existuje.. výlečil jsem k.o vstřik v 2 litrovém PD..kdy motor šel už na 3 válce..po aplikaci vifu ještě 2 roky jezdil bez sebemenších problémů.

Jeho nevýhoda je v tom že neředěný v mrazu zrosolovatí..ale na to existuje také řešení...míchám s XP čkem 1:1...a je klid..smíchám s naftou taktéž ok...
John112
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od John112 »

Ja VIF také používám, ale né v poměru, jak píšeš. Klasicky lahvička na nádrž. Ted tam zkusím nalejt ten přípravek, co jsme koupil a uvidime. Když nebude změna, tak pak použiju VIF. Kdyžtak poraď jakej poměr, přece tam nenaleju 5 litru VIFu vs. 5 litru nafty, aby byl poměr 1:1. Nebo jsem to spatně pochopil. Díky

Jinak, cukání je pryč (tedy zdá se), jen se rozsvítila žlutá kontrolka motoru (o který jste psali). Kamaráda napadlo, abych hadičku podtlaku zaslepit, třeba se tak "oblbne a zhasne". Zítra to pojedu projet, tak uvidíme.
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Giovany1971 »

Pokud se pokouším něco přeléčit a je to bud a nebo.. tak většinou leju celé balení na 10 ltr nafty.....samo že to neni všelék..prevence je základ..
John112
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od John112 »

Tak stejný postup jsem slyšel od známého a také mu to pomáhá. :D Jinak mám další poznatek. S kamarádem nás napadlo, že onu hadičku podtlaku utěsníme, aby jsme zblbli kontrolku, ale nepovedlo se. Kontrolka sice po druhem nastartování zhasla, ale motor měl hrozně divný chod, až se jakoby klepal, když šel do otáček. Takže jsem si sundal kryt motoru a zejtra budu zkoušet, jestli se bude měnit chod, když bude podtlak připojenej, odpojenej a nebo zaslepená hadička. ;)
abcent500

#55 Příspěvek od abcent500 »

James745 píše:Zdravím sice moc neporadím, ale něco podobného jsem měl předchozí 745i kdy při konstantní rychlosti na tempomat auto ubíralo a lehce přidávalo. Pak když jsem tempomat nepoužíval, tak to bylo v pohodě. Každopádně jsem tuto záhadu nevyřešil, ale myslím si že by mohl být problém "asi" ve váze vzduchu. Jo a to cvakání, když se otevře víčko od oleje mi zas dělala vakuová pumpa. Po výměně to bylo OK.
Cvakani mi delali opravdu hydrostely. Me to tady v Rakousku nacenily i s praci na 1300€. Koupil jsem aditivum pro cisteni hydrostelu od Liqui Moly za 9€ a problem zmizel, je po cvakani ;)
Jirke

#56 Příspěvek od Jirke »

Jak se to aditivum aplikuje - do oleje?
Filozof

#57 Příspěvek od Filozof »

jirke: Aditivum se aplikuje tak, že se koupí v obchodě otevře se víčko od nádobky s aditivem a vyleje do olejové náplně motoru ... více v info na daném aditivu kolik km atd. :lol:

tady máš aplikaci přímo od blondýny ...tak nějak podobně. jen se lépe trefit na to správné místo. :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=3VogKqrf8Pk
Jirke

#58 Příspěvek od Jirke »

Ještě zes mi to objasnil, jinak bych normalne vzal aditivum a steteckem bych potrel ventilovy viko. :lol:
kalimera

#59 Příspěvek od kalimera »

Ahoj mám stejnéj problém na e61 530xd a bylo mi řečeno že je to krokovaci motorek a staci preprogramovat. vůbec se v tom nevyznám ale možná ti pomůže tahle informace. Zatím jsem nedával opravit, není čas. Jak se k tomu dostanu dam vědět. Kdybys měl nějaký info jestli je to tim tak se ozvi
John112
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od John112 »

Tak aby se toho nes..lo málo :) Odpojil jsem podtlal a auto už neškube, ale trochu víc žere, to vem čert, ale co je horší: Když nastartuju (pouze při studenym motoru) tak asi 20 sc. houpou otačky jako blázen a pak se to uplně samo srovná a je klid. :evil: + Dneska jsem náhodou přisel na to, že když vyřadím a dám plnej, tak otáčky vyjednou jen ke 4000 a dál nic, přitom červeny pole je asi 4500. A vůbec nejde k omezovači, proste zastaví a drži furt stejny točky. A z vyfuku nejde téměř žádnej kouř (ale to je normální, spaluje to pěkně, ještě nikdy se za mnou černě nazakouřilo :D ) Chápe někdo, co to auto blbne? :-D :D :)

Pozn. Připojení, nebo odpojení podtlaku nemá vliv. Po připojení jen auto začne cukat.
Odpovědět