Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 nefunkcni palivove cerpadlo?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kosa_1

e36 nefunkcni palivove cerpadlo?

#1 Příspěvek od Kosa_1 »

E36 compact rv.94 318i m43

Dobry den, vcera jsem prijel domu, auto jelo uplne bez problemu, pri parkovani z kopce vyradim na neutral a zastavim, v tom zniceho nic zhasne motor, pri pokusech o nastartovani (motor toci, ale nechytne) jsem zjistil ze neslysim zadny zvuk - bzuceni pri otoceni klicku do polohy 2 , predpokladam ze ten zvuk je palivove cerpadlo? Dnes jsem zkontroloval pojistky jsou ok. Nejsem mechanik, ale vidim to na to cerpadlo. V ETK jsem nasel pouze jedno cerpadlo vzadu za spolujezdcem.
Takze se chci zeptat zda je moje domnenka spravna a co vsechno mam zkontrolovat nez zacnu vyndavat cerpadlo z nadrze. Mel jsem nekolik napadu, ale radsi se nejdriv zeptam:

1: muzu pripojit cerpadlo primo na baterku abych zjistil jestli funguje?
2: pokud ano jak poznam kam mam pripojit + a - (kdyz je dam spatne muzu znicit cerpadlo?)
3: do cerpadla vedou 2 konektory zlutej a sedej ( musim pripojit oba, aby cerpadlo jelo?)
4: lze pouzit zkousecku napeti na funkcnost kabelaze nebo musim merit primo nejake hodnoty
(kdyz pripojim zkousecku na kostru a hrot do konektoru nemuzu neco odpalit)

Jinak budu rad za kazdou radu jak zjistit kde je problem.
Macek_One

Re: e36 nefunkcni palivove cerpadlo?

#2 Příspěvek od Macek_One »

Čerpadlo sem měnil 2 týdny zpět. Taky nebzučelo při otočení tak sem změřil 12V na konektoru k čerpadlu při otočení vše ok takže čerpadlo KO, neřešil sem nic jiného a dal jiné.

Můžeš ho rovnou napojit na 12V , jeden z konektoru je napájení druhy je na palivoměr tuším.

Taky ho můžeš vyndat a zkontrolovat kabeláž, ja měl původní co sem vyndal už opravované kabely.
vsemick

Re: e36 nefunkcni palivove cerpadlo?

#3 Příspěvek od vsemick »

1)můžeš je připojit přímo
2)+/- zjistíš podle barev kabelů nebo měřením
3)konektor čerpadla je ten blíž "okraji" šachty (myslím..)
4)na konektoru je 0 a 12-14V - měřit to můžeš čím chceš, je ale otázka jestli je tam napětí když neběží motor.

""předpokládám, že pojistku jsi kontroloval""
Odpovědět