Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vadný hydroměnič?
- Karel Konarek
Vadný hydroměnič?
čau, občas když jedu do kopce a držím plyn stejně tak mi trochu lítají otáčky, na rovině to nedělá (líta to fakt malinko). Jako kdyby auto nevědělo co tam dát za kvalt. Podle všeho načatý hydroměnič. Nevíte někde kde to dělaj dobře a za normální peníze? a jestli s tím můžu jezdit zatím dál? dík
Re: Vadný hydroměnič?
Kolik máš cca najeto?Měnil jsi ty,nebo někdo před tebou olej v automatu?Kde se vyskytuješ?Já jezdím na výměny oleje do Kojetína www.kaps.cz Všichni,kdo máte automata pamatujte na to to,že olej i filtr je třeba měnit!Žádná celoživotní náplń;leda že bys to po cca 150 tkm chtěl vyhodit.
tak zrovna kaps neni úplně 100% volba
Svatá pravda, po 80-90tis měnit olej i filtr a nebude problém s automatem. Mluvím z vlastní zkušenosti.
- Karel Konarek
Ahoj, okolí Prahy, mám tam najeto 246 000, podle původního majitele byl pravidelně měněn a naposled v 242 000. Bohužel jsem mu věřil, což se v dnešní době nevyplácí, a toho kolísání jsem si nevšiml, pán věděl proč to posílá pryč. Dal jsem to do servisu, hydroměnič odejde kvůli špatnému mechatroniku a pak už je cena opravy nesmyslně drahá. Čekám na pondělí na telefon ze servisu a dobře mi není
Jinak vím že náplně nejsou celoživotní, bohužel ani životnost převodovek samotných není celoživotní.

To je právě ten problém, že na to ty lidi kašlou a ještě ti lžou. Zanedbanej automat může být průšvih i za 30tis. Ale při pravidelným oleji a filtru nejezdil kolega na e90 300tis km.
- Karel Konarek
může to stát i víc klidně 50 tisíc i víc
když se vysere ten mechatronik+ měnič+ olej + práce, záleží na rozsahu poškození měniče, když se vylámou lamely a nalítaj do převodovky je to pak HARDCORE! takže supeer

To jo, ale to už nemá smysl. Na sbazaru koupíš do 30tis automat i se zárukou a jsou týpci co ti vezmou tvoji na protiúčet. V dnešní době dělat u tak staré převodovky kompletní repas, když vezmeš v potaz hodnotu auta asi nemá smysl.