Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak dostat ven dpf filtr z e90 320d?
Jak dostat ven dpf filtr z e90 320d?
Mám rozsypaný pružný díl výfuku co je spojen s dpf filtrem a je potraba kvůli výměně filtr vymontovat. Jenže kudy? Spodem, horem? Popřípadě co dát vše dolů? Dnes jsem na to koukal a nikde snad neni pořádně místu kudy ho vysoukat ven. Poradil by někdo? Díky.
Re: Jak dostat ven dpf filtr z e90 320d?
Samo spodem, jinak to ani nejde. Drží jen na jedné sponě na turbu a na držáku u převodovky a musíš odpojit dva konektory a jeden tlakový senzor - všechno z vrchu, hned vedle turba. Jde to celkem rychle, problém bývá jen občas s tou stoletou sponou na turbu.
Mám odsroubeny filtr, je navolno, ale tím otvorem protáhnout nejde. Dělal jsi to na fl? Mám fl 2009 s motorem N47.TANN3R píše:Samo spodem, jinak to ani nejde. Drží jen na jedné sponě na turbu a na držáku u převodovky a musíš odpojit dva konektory a jeden tlakový senzor - všechno z vrchu, hned vedle turba. Jde to celkem rychle, problém bývá jen občas s tou stoletou sponou na turbu.
EDIT: Mám xDrive tak jestli tam není nejaká fičuryna navíc :/
zde foto spodku: https://uloz.to/!iLQEEs33Sak2/img-20161128-153317-jpg
Tak mám vyřešeno, u xDrive se musí vrchem. Sundat svody s turbem a drobnosti kolem. Paráda kvůli dílu za 250kč několik hodin práce.
Já ho sundával vždy jen z m47, ale u n47 by to mělo být stejně. Problém byl ten xdrive ne?